You are here: Home Fudbal Vesti Žreb osmine finala Kupa FSJO: Moravac ORION u Konopnici

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

ponedeljak, 27 mart 2017 16:23

Žreb osmine finala Kupa FSJO: Moravac ORION u Konopnici

Rukovodstvo FS Jablaničkog okruga nastavlja sa praksom i brigom za dalji razvoj i popularnost fudbala u Jablaničkom okrugu.

Kako je i pre početka takmičenje utvrđeno Propozicijama da se zarad afirmacije fudbala u tzv. manjim,seoskim sredinama, četiri srpskoligaša i četiri zonaša iz Jablaničkog okruga,biće gosti klubova iz Jablaničke okružne lige i Međuopštinske lige Leskovca. Žrebanju parova osmine finala Kupa FSJO koje je na programu u sredu 5. aprila tekuće godine (16:00 sati) prisustvovali su i predsednik FSJO Dragan Stojiljković i potpredsednik FSJO Radovan Stanković, dok je žrebanjem rukovodio sekretar Saveza Dušan Petković.

Kako se u žrebu našlo 15 klubova, odlučeno je da u četvrtfinale, bez borbe prođe leskovački zonaš GFK Dubočica. Raspored susreta 4. kola,

Konopnica: Gradac - Moravac ORION

Pečenjevce: Čekmin - Sloga (Leskovac)

Zloćudovo: Zloćudovo - Vlasina

Medveđa: Jablanica - Pusta reka

Živkovo: Mladi borac - Budućnost (Orašje)ž

Miroševce: Umac - Radan

Gornje Stopanje: Jedinstvo - Jedinstvo (Bošnjace)

Direktno je, odlukom žreba, u četvrtfinale Kupa FSJO otišla leskovačka GFK Dubočica.

- Pozdravljam praksu koju je prihvatilo rukovodstvo takmičenja u FS Jablaničkog okruga, da se poludirigovanim žrebom doprinese popularizaciji fudbalske igre u sredinama, gde navijači prate samo utakmice nižih stepena takmičenja - predsednik Moravca Orion najavljuje da će se srpskoligaš iz Mrštana i u tekućoj sezoni takmičenja za Kup FSJO boriti za pobednički pehar.

-Imamo sjajne rezultte u prethodjnim sezonama, nećemo se unapred predati ni u osmini finala Kupa kada nam u goster dolazi  leskovački zonaš Sloga. Svojevremeno smo eliminisali najbolji srpskoligaški sastav sa Juga Srbije, Moravac Orion, potom eliminisali još jednog aktuelnog srpskoligaša, Jedinstvo iz Bošnjaca što nas ohrabruje pred utakmicu sa Slogom. U dobroj smo formi, u vrhu tabele JOL, tako da naš plasman u naredno kolo ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje - predsednik Čekmina ne smatra hendikepom što će se utakmica, zbog radova na terenu u Čekminu, odigrati u Pečenjevcu.

-Uvek smo sa najvećom ozbiljnošću prihvatali obaveze nastupa u najmasovnijem takmičenju u FS Srbije. Jesmo favoriti na papiru, ali draž ovog takmičenja i jeste u iskustvu da klub sa većim renomeom ne mora uvek da prođe u naredni krug. Ne sumnjam da će naši momci profesionalno i odgovorno odigrati ovu utakmicu i eliminisati ambicioznog rivala - generalni sekretar Sloge Jovica Ljubić veruje u veće iskustvo i bolji kvalitet Leskovčana.

Ostale Vesti

Budite u toku!