You are here: Home Fudbal Vesti Budućnost (Orašje) pobednik turnira "Grdelica 2017"

Sportska strana juga

Super dani u ORION Marketima od 14. do 20. avgusta

Super dani niskih cena u svim ORION Marketima od 14. do 20. avgusta.

Svakog dana niske cene u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 14. do 20. avgusta.

Rezultati i Tabele

nedelja, 30 jul 2017 22:08

Budućnost (Orašje) pobednik turnira "Grdelica 2017"

Finalnom i utakmicom za treće mesto danas je u Grdelici završen turnir "Grdelica 2017".

 

Sjajnom finalnom utakmicom, između domaćina turnira Jedinstva, novog člana JOL i zonaša iz Orašja Budućnosti, ostavljen je odličan utisak ne samo po igri već i organizaciji turnira na kojem su u susretu za treće mesto dva leskovačka kluba, Lemind 1953 i OFK Morava takođe dala doprinos ukupno povoljnom utisku i neskrivenom zadovoljstvo oko 200 gledalaca. Drugog dana turnira među gostima je bio i član Gradskog veća Leskovca, zadužen za sport,Goran Vukadinović koji je takođe izrekao pohvale organizatorima, a posebno akterima finalne utakmice.

Svi rezultati turnira, 1.dan: Jedinstvo (Grdelica) - Lemind 1953 (Leskovac) 3:0 i Budućnost (Orašje) - OFK Morava (Leskovac) 3:0.

U borbi za treće mesto: OFK Morava-Lemind 1953 4:0 i u finalu: Budućnost-Jedinstvo 2:0. Pehare finalistima uručio je Ivica Jovanović Đora,legendardni golman koji je 14 godina nosio dres Jedinstva, a zahvalnice svim učesnicima prvi funkcioner domaćina Dragan Marković.

Za treće mesto:

OFK MORAVA-LEMIND 1853 4:0 (3:0)

Igralište u Grdelici, gledalaca:100,sudija:Miloš Stojkobić(Grdelica),strelci:Mišić u 5. i 28.om minutu,Dimitrijević u 35.om i Jovanović u 60.om minutu.

OFK MORAVA: Ahmeti Halid, Jovanović, Stamenković, Đžikić. Stojković, Sokolović, Bujić, Mišić, Dimitrijević, Milović i Kovačević,a igrali su i Kostić i Đorđević.

LEMIND 1953: Marjanović, Alilović, Đorđević, Selimović, Stanković, Stojiljković, Veselović, Đuretić, Antonić, Nikolić i Stojičić.

Uprkos tropskim uslovima za igru, leskovački klubovi, članovi MFL potrudili su se da prijateljima fudbala na tribinama prikažu što je moguće bolju formu i u tome uglavnom uspeli. Posebno ekipa OFK Morave koja je demonstrirala visoku efikasnost i zasluženo osvojila treće mesto na turniru.

FINALE: BUDUĆNOST-JEDINSTVO 2:0 (1:0)

Igralište u Grdelici,gledalaca:200,sudija.Miloš Stamenković,strelci B.Mitrović u 5.om i Nikolić u 85.om minutu.

BUDUĆNOST:Stojiljković, Milenković, Stanković, S.Milošević, Jović, B.Milošević, Marković, D.Milić, Todorović, B.Mitrović i M.Milić,a igrali su i Zdravković,Nikolić,Nikola Stojanović,Nemanja Stojanović i Janković.

JEDINSTVO: Dimitrijević, Kostić, Naćić, Stanković,V. Veličković, Pešić, Mladenović, Ristić, Stamenković,Stanković i Gajić,a igrali su i Cvetković, Jakovljević, Cvetanović,Mihajlović, M.Veličković, P.Stojanović i V.Janković.

Rano vođstvo ekipe trenera Dragana Nikolića, samo je na početku zbunilo ambiciozni i izuzetno motivisani i pojačani sastav Jedinstva. Terenska ravoteža je uspostavljena sredinom prvog poluvremena, usldelile su pretnje čuvaru mreže gostiju, ali i iz stopostotnih prilika nije došlo do pogotka. U dobrom delu drugog poluvremena Jedinstvo se isprsilo pred uigranim favoritom, opet su se smenjivali napadi u talasima,a kako gola nije bilo,po nepisanom pravilu stigla je kazna i pogodak za konačan rezultat: Na centaršut sa desne strane odbrana Grdeličana nije reagovala pa je Nikolić glavom sa peterca overio pobedu Orašana kojima je zsluženo pripao pobednički pehar.

Related items

Ostale Vesti

Budite u toku!