You are here: Home Fudbal Vesti Počela izgradnja terena sa veštačkom travom u okviru Gradskog stadion u Leskovcu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 01 februar 2018 21:32

Počela izgradnja terena sa veštačkom travom u okviru Gradskog stadion u Leskovcu

Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Leskovcu počeli su radovi na izgradnji terena sa veštačkom travom.

 

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima.

Izgradnja ovog terena dogovorena je jesenas na sastanku gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. Projekat izgradnje terena sa veštačkom travom FSS realizuje na teritoriji čitave Srbije, a izgradnja terena u Leskovcu dogovorena je na sastanku na kome je Grad preuzeo obavezu da obezbedi prostor ali i deo finansijskih sredstava za realizaciju ovog projekta.

Počeli su radovi na izradi podloge za teren sa veštačkom travom površine 104 X 67 metara, sa adekvatnom drenažom i čeličnom ogradom. Rok za završetak ove faze radova je 65 dana, a nadzorni organ je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju.

- Vrednost ukupne investicije je 30 miliona dinara. Grad učestvuje sa 10 miliona dinara, a Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta sa 20 miliona dinara. Svesni smo da je sport važan segment za svaki grad. Činjenica je da su sportisti naši najbolji ambasadori i da predstavljaju pozitivne primere na koje naša deca i omladina trebaju da se ugledaju. Zato su ulaganja u sport nešto najbolje u šta grad može da uloži. Prethodnog meseca smo pokazali da finansiramo 107 klubova koliko funkcioniše na teritoriji grada sa 55 miliona dinara, i to je veliko povećanjeu odnosu na 23 miliona koliko je bilo u vreme prethodne vlasti i da to upravo dokazuje da povećavamo ulaganja prema omladini i sportu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je dana obišao radove na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona.

Prvi čovek Leskovca je podsetio i na ulaganja u sport kroz investicije u sportsku infrastrukturu.

- U poslednjih 5 godina kroz program podrške razvoju sporta grad je uložio preko 40 miliona dinara za izgradnju 16 sportskih terena. Što se tiče GFK Dubočica, ulažemo u ovaj klub, u 2018. godini opredeljeno je 3,8 miliona dinara. KLub je završio polusezonu na 1. mestu u Zoni jug i želim im da uđu u Srpsku ligu i da ee za dve sezone približimo mestu na kome je Dubočica nekada bila na nivou stare Jugoslavije - istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Related items

Ostale Vesti

Budite u toku!