You are here: Home Košarka Vesti Predrag Danilović, predsednik KSS, posetio Leskovac

Sportska strana juga

Nedelja NELTA-a u ORION-u i SUPER ORION-u

Nedeljta NELT/a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 26. februara do 4. marta.

Vitaminska akcija od 26. februara do 4. marta

Vitaminska akcija u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 26. februara do 4. marta.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 06 april 2017 18:27

Predrag Danilović, predsednik KSS, posetio Leskovac

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović posetio je danas Leskovac gde je razgovarao sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predstavnicima klubova i saveza.

Danilović je sa saradnicima danas posetio Leskovac kako bi se upoznao sa stanjem u kome se nalazi košarkaški sport u ovom delu Srbije.

- Košarka je u Leskovcu bila, a i danas je jedan od najpopularnijih sportova. Od 1948. godine kada su odigrane prve košarkaške utakmice pa do danas Leskovac je imao puno razloga da se ponosi svojim košarkašicama i košarkašima. Košarkaški klub Zdravlje je kao prvoligaš ostvario neke od najvrednijih rezultata u istoriji leskovačkog sporta. Podsećanje na finale Kupa sa Partizanom u Leskovcu upravo početkom aprila 2000. godine, ali i na verovatno i najveću utakmicu u istoriji leskovačkog sporta kada je Zdravlje u evrpskom Kupu Radivoja Koraća dočekalo turski Bešiktaš 17. oktobra 2001. godine to potvrđuje. Ti rezultati pokazuju da košarka u Leskovcu ima jake korene, ali i postavljaju visoke ciljeve pred nove generacije igrača, trenera i košarkaških radnika - rekao e gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je podsetio i na uspehe leskovačke košarke.

- I ženska košarka u našem gradu ima bogatu istoriju. Ako se setimo da su košarkašice Jugekspresa još daleke 1977. godine igrale u Prvoj saveznoj ligi tadašnje Jugoslavije, da su kasnije pod imenom Dubočica taj uspeh ponavljale i 1993. i 1999. godine govori o tradiciji koju košarka kao sport ima u našem gradu. Svi ovi rezultati pokazju da temelji postoje, a na košarkaškim radnicima je da svojm radom, uz podršku lokalne samouprave nastave pre svega rad sa mladim jer mladi su budućnost košarke i sporta u Leskovcu.

Gradonačelnik je naglasio da lokalna samouprava nastavlja da povećava ulaganja u sport.

- Grad nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima pruži neophodnu finansijsku podršku sportu. Preko programskog finansiranja ove godine podržano je 108 sportskih klubova i organizacija sa 55 miliona dinara. Stalno težimo da svake godine povećamo izdvajanje za naše sportske klubove, tako smo 2013. godine izdvojili 26, a ove 29 miliona više, odnosno 55 miliona dinara za finansiranje leskovačkog sporta. Deo sredstava usmeravamo ka Gradskom savezu za školski sport i jer je razvoj sporta kod dece baza za razvoj leskovačkog sporta - naglasio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- Ovo je za mene veoma bitna poseta, jedna u nizu za koje sam rekao da ću dolaziti, da ću da obilazim regone i gradove, da ću da razgovaram sa ljudima jer niko ne zna probleme bolje od onih koji žive i rade ovde. Leskovac ima bogatu košarkašku istoriju. Siguran sam da će u budučnosti da budu još bolji, imam informaciju da klubovi dobro rade. Ono što je veoma važno je da je lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom izuzetno korektna kada je u pitanju finansiranje sporta i košarke naravno. Sport je nešto što je veoma važno za našu zemlju, decu sklanjamo sa ulica i pomažemo da postanu dobri ljudi. Još jednom zahvaljujem gradonačelniku na prijemu i verujem da će ovo biti samo jedna u nizu poseta Leskovcu - kazao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koordinator regiona KSS Boško Adžić i predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković održali su nakon prijema sastanak sa predstavnicima klubova iz ovog dela Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale Vesti

Budite u toku!