You are here: Home Košarka Vesti Predrag Danilović, predsednik KSS, posetio Leskovac

Sportska strana juga

Super dani u ORION Marketima od 18. do 24. septembra

Super dani u svim ORION Marketima od 18. o 24. septembra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima od 18. do 24. septembra.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 06 april 2017 18:27

Predrag Danilović, predsednik KSS, posetio Leskovac

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović posetio je danas Leskovac gde je razgovarao sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predstavnicima klubova i saveza.

Danilović je sa saradnicima danas posetio Leskovac kako bi se upoznao sa stanjem u kome se nalazi košarkaški sport u ovom delu Srbije.

- Košarka je u Leskovcu bila, a i danas je jedan od najpopularnijih sportova. Od 1948. godine kada su odigrane prve košarkaške utakmice pa do danas Leskovac je imao puno razloga da se ponosi svojim košarkašicama i košarkašima. Košarkaški klub Zdravlje je kao prvoligaš ostvario neke od najvrednijih rezultata u istoriji leskovačkog sporta. Podsećanje na finale Kupa sa Partizanom u Leskovcu upravo početkom aprila 2000. godine, ali i na verovatno i najveću utakmicu u istoriji leskovačkog sporta kada je Zdravlje u evrpskom Kupu Radivoja Koraća dočekalo turski Bešiktaš 17. oktobra 2001. godine to potvrđuje. Ti rezultati pokazuju da košarka u Leskovcu ima jake korene, ali i postavljaju visoke ciljeve pred nove generacije igrača, trenera i košarkaških radnika - rekao e gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je podsetio i na uspehe leskovačke košarke.

- I ženska košarka u našem gradu ima bogatu istoriju. Ako se setimo da su košarkašice Jugekspresa još daleke 1977. godine igrale u Prvoj saveznoj ligi tadašnje Jugoslavije, da su kasnije pod imenom Dubočica taj uspeh ponavljale i 1993. i 1999. godine govori o tradiciji koju košarka kao sport ima u našem gradu. Svi ovi rezultati pokazju da temelji postoje, a na košarkaškim radnicima je da svojm radom, uz podršku lokalne samouprave nastave pre svega rad sa mladim jer mladi su budućnost košarke i sporta u Leskovcu.

Gradonačelnik je naglasio da lokalna samouprava nastavlja da povećava ulaganja u sport.

- Grad nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima pruži neophodnu finansijsku podršku sportu. Preko programskog finansiranja ove godine podržano je 108 sportskih klubova i organizacija sa 55 miliona dinara. Stalno težimo da svake godine povećamo izdvajanje za naše sportske klubove, tako smo 2013. godine izdvojili 26, a ove 29 miliona više, odnosno 55 miliona dinara za finansiranje leskovačkog sporta. Deo sredstava usmeravamo ka Gradskom savezu za školski sport i jer je razvoj sporta kod dece baza za razvoj leskovačkog sporta - naglasio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- Ovo je za mene veoma bitna poseta, jedna u nizu za koje sam rekao da ću dolaziti, da ću da obilazim regone i gradove, da ću da razgovaram sa ljudima jer niko ne zna probleme bolje od onih koji žive i rade ovde. Leskovac ima bogatu košarkašku istoriju. Siguran sam da će u budučnosti da budu još bolji, imam informaciju da klubovi dobro rade. Ono što je veoma važno je da je lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom izuzetno korektna kada je u pitanju finansiranje sporta i košarke naravno. Sport je nešto što je veoma važno za našu zemlju, decu sklanjamo sa ulica i pomažemo da postanu dobri ljudi. Još jednom zahvaljujem gradonačelniku na prijemu i verujem da će ovo biti samo jedna u nizu poseta Leskovcu - kazao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koordinator regiona KSS Boško Adžić i predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković održali su nakon prijema sastanak sa predstavnicima klubova iz ovog dela Srbije.

Ostale Vesti

 • Actavis Akademija u Kadetskoj ligi Srbije za košarkaše
  Actavis Akademija u Kadetskoj ligi Srbije za košarkaše Košarkaški klub Astavis Akademije izborio je plasman u Kadetskoj ligi Srbije za sezonu 2017/2018.
 • Međunarodne košarkaške utakmice od petka do nedelje u Leskovcu
  Međunarodne košarkaške utakmice od petka do nedelje u Leskovcu Košarkaški klub Actavis Akademija od petka do nedelje organizuje čitav niz utakmica u znak sećanja na "Ivana Tometića - Špileta".
 • LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige
  LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige Juniorsko-kadetska ekipa Actavis Akademije, pojačana sa nekoliko starijih košarkaša i trenerima iz ovog kluba, osvojila je prvo mesto u Letnjoj ligi sa 7 pobeda i samo 1 porazom.
 • Saša Jović - Crni ponovo na klupi Zdravlja
  Saša Jović - Crni ponovo na klupi Zdravlja Posle polusezone na klupi Prokuplja, i godinu i po dana od smene, Saša Jović Crni danas je potpisao novi ugovor sa Košarkaškim klubom Zdravlje Leskovac.
 • Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO)
  Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO) Košarkaški klub Actavis Akademija održao je tradicionalnu završnu manifestaciju "BUDI KOŠARKAŠ" koja je okupila više stotina devojčica i dečaka i njihove roditelje u leskovačkom hramu košarke.   U Hali na sajmištu dečija graja, vežbe najmlađih košarkaša i proglašenje najboljih. Diplome i medalje dobili su svi košarkaši i košarkašice koji treniraju u ovom klubu. MVP u ovoj sezoni u muškoj selekciji je Mladen Stojiljković 2000 godište, kadet koji igra u prvom timu Actavis Akademiji. Odličan šuter i asistent ekipe, medju tri najtalentovanija igrača u ovom godištu u Leskovcu. MVP, najbolja košarkašica u ovoj godini je kapiten prvog tima Marija Jović, plejmejker i organizator igre. Sa ekipom u Drugoj ligi osvojila je 4 mesto. Najbolji trener u ovoj sezoni je Predrag Tasić, trener pionirske (2004.) i mladje pionirske selekcije (2005/06.). U svim ligama koje je igrao osvojio je prvo mesto i pokazao da je odlično radio sa svojim selekcijama. Direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković posebno je zahvalio kompaniji Zdravlje Actavis, gradonačelniku Leskovca i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, Sportskom centru Dubočica, osnovnim školama sa kojima klub sarađuje i Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović.

Budite u toku!