You are here: Home Košarka Vesti Actavis Akademija u subotu obeležava kraj uspešne sezone

Sportska strana juga

Nedelja niskih cena u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Super dani od 26. do 30. juna u ORION Marketima

Super dani u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 08 jun 2017 19:12

Actavis Akademija u subotu obeležava kraj uspešne sezone

Košarkaški klub Actavis Akademija u subotu će u Hali na Sajmištu održati manifestaciju kojom će obeležiti kraj još jedne uspešne sezone.

 

- Za ovih 9 godina koliko radimo postigli smo mnogo. Preko 1000 dece za ovo vreme je treniralo košarku u Actavis Akademiji, školovali smo mnogo košarkaša, košarkašica ali i mlade trenere. Osvojili smo mnogo medalja, pehara i priznanja u Srbiji i inostranstvu. Ove godine smo ponovo, kao i prošle i pretprošle godine postigli zapažene rezultate, a nekoliko košarkašica je pozvano u reprezentaciju Srbije. Okupili smo 130 devojčica i 120 dečaka iz svih škola u Leskovcu i 80 devojčica i dečaka iz Vrtića Kolibri. Takmičili smo se u svim ligama KSS (prijavili smo 10 selekcija) i napravili odlične rezultate. Odigrali smo mnogo utakmica, turnira i putovali u Grčku, Makedoniju, Bugarsku. Veoma smo ponosni na sve selekcije koje su se takmičile i koje su napravile dobre rezultate. U regionalnim ligama smo osvajali prva i druga mesta. Pokrenuli smo Projekat sa košarkaškim klubom Balkan iz Botevgrada (Bugarska), koji će nam doneti novu opremu za halu na Sajmištu. Nove košarkaške konstrukcije, novu teretanu i fitnes opremu, tribune, nove koševe za treninge, lopte, svi košarkaši i košarkašice dobiće trenerice, dresove, majce. Projekat ima za cilj stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj sporta kod mladih i praćenje obrazovne i trenažne procese razvoja kroz program savremene obuke mladih sportista. Organizovali smo mnogo akcija i manifestacija a sve u cilju da se deca druže i da se pravilno i zdravo razvijaju. To je samo znak da se u klubu veoma dobro radi i da je Leskovačka Actavis Akademija postala jedna od najboljih škola košarke u Srbiji. - kaže direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković.

Manifestacija "Budi košarkaš - Sportom do zdravlja" biće održana u Hai na Sajmištu u subotu sa početkom u 13:30.

Ostale Vesti

 • Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO)
  Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO) Košarkaški klub Actavis Akademija održao je tradicionalnu završnu manifestaciju "BUDI KOŠARKAŠ" koja je okupila više stotina devojčica i dečaka i njihove roditelje u leskovačkom hramu košarke.   U Hali na sajmištu dečija graja, vežbe najmlađih košarkaša i proglašenje najboljih. Diplome i medalje dobili su svi košarkaši i košarkašice koji treniraju u ovom klubu. MVP u ovoj sezoni u muškoj selekciji je Mladen Stojiljković 2000 godište, kadet koji igra u prvom timu Actavis Akademiji. Odličan šuter i asistent ekipe, medju tri najtalentovanija igrača u ovom godištu u Leskovcu. MVP, najbolja košarkašica u ovoj godini je kapiten prvog tima Marija Jović, plejmejker i organizator igre. Sa ekipom u Drugoj ligi osvojila je 4 mesto. Najbolji trener u ovoj sezoni je Predrag Tasić, trener pionirske (2004.) i mladje pionirske selekcije (2005/06.). U svim ligama koje je igrao osvojio je prvo mesto i pokazao da je odlično radio sa svojim selekcijama. Direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković posebno je zahvalio kompaniji Zdravlje Actavis, gradonačelniku Leskovca i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, Sportskom centru Dubočica, osnovnim školama sa kojima klub sarađuje i Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović.
 • Actavis Akademija u subotu obeležava kraj uspešne sezone
  Actavis Akademija u subotu obeležava kraj uspešne sezone Košarkaški klub Actavis Akademija u subotu će u Hali na Sajmištu održati manifestaciju kojom će obeležiti kraj još jedne uspešne sezone.
 • Međunarodni košarkaški turnir od petka do nedelje u Leskovcu
  Međunarodni košarkaški turnir od petka do nedelje u Leskovcu Leskovac će od petka do nedelje biti domaćim međunarodnog košarkaškog turnira za mlade igrače rođene 2003. godine i mlađe.
 • Pobeda Actavis Akademija na startu Letnje seniorske lige
  Pobeda Actavis Akademija na startu Letnje seniorske lige Košarkaši Acravis Akademije zabeležili su pobedu u 1. kolu Letnje seniorske lge za košarkaše.
 • Početak trenerskih aktivnosti sa košarkašicama i košarkašima Actavis Akademije
  Početak trenerskih aktivnosti sa košarkašicama i košarkašima Actavis Akademije U fiskulturnoj sali lekokvačke Gimnazije danas su počele trenerske aktivnosti u radu sa mladim košarkašicama i košarkašima Actavis Akademije.

Budite u toku!