You are here: Home Košarka Vesti LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

petak, 14 jul 2017 19:28

LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige

Juniorsko-kadetska ekipa Actavis Akademije, pojačana sa nekoliko starijih košarkaša i trenerima iz ovog kluba, osvojila je prvo mesto u Letnjoj ligi sa 7 pobeda i samo 1 porazom.

 

Na taj način Actavis Akademija je izborila plasman u Drugu Regionalnu ligu grupa "Istok".

- U ovoj ligi ćemo razigravati mlade igrače, juniore i kadete. Mislim da je to veoma važno za mlade igrače da stiču iskustvo kroz ovu ligu. Neki momci su igrali jedinstvenu juniorsku i kadetsku ligu i dobijali veoma malo prostora za igru. Mislim da ta liga nije više interesantna jer su beogradske ekipe uzele sve najbolje igrače iz Srbije i pobedjuju u tim ligama sve ostale ekipe sa velikom razlikom. Leskovac je prošle i pretprošle godine igrao jedinstvenu kadetsku ligu sa ekipama Hisar i Zdravlje 09 i bili su poslednji na kraju sezone, ispali su iz te lige jer nisu ozbiljno radili sa tom igračima - kaže direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković.

- Selektiracemo najbolje juniore i kadete u ovaj tim Actavis Akademije i kroz Drugu regionalnu ligu razigraćemo ove mlade košarkaše. Propustili smo nekoliko generacija od 1994. do 1997. godišta, mi nijednog igrača iz tih generacija nemamo da igra neku zapaženu ulogu u nekom leskovačkom klubu. Actavis Akademija je spremna da preuzme odgovornost za ove mlade košarkaše. Radićemo veoma dobro sa njima, uključićemo i atletskog trenera Predraga Savića, i trenere bivše košarkaše Ivana Kostića, Lazara Kocića, Zorana Kostadinovića, Milana Petrovića, Sašu Mitića i Predraga Tasića. koji će pomagati ovim mladim košarkašima da napreduju kroz treninge i utakmice. Mislim da su ovi momci dokazali da su bili dobri košarkaši i sada pokazuju da su i dobri treneri. Oni su svojim radom pomogli mnogim našim košarkašima i kosarkasicama da odu u Ameriku poput Đora Dimitrijevića i Miloša Jovića, a u Crvenu Zvezdu je otišao Stefan Đorđević. Actavis Akademija je uvek težila da se u mladi košarkaše ulaže. To je jedini pravi put za razvoj leskovačke košarke i jedini put koji može da donese dobre rezultate i ulazak kroz neku godinu u prvu ligu. Na ovaj način na koji su do sada neki radili da udju u viši rang, pa da ispadnu, pa ponovo udju u viši rang sa najstarijom ekipom u toj regionalnoj ligi, gde su igrali igraci sa 32 do 35 godina, mislim da to nije pravi način i pravi put razvoja košarke u ovom gradu. Mladi igraci nisu dobijali šansu već su odlazili po klubovima u regionu. Mislim da je krajnje vreme da se krene sa ozbiljnim radom sa ovim mladim momcima jer su oni spremni i željni kvalitetnog rada. Leskovac je grad košarke, imamo mnogo košarkaša i košarkašica koji igraju negde na strani. Grad Leskovac ulaže veliki novac u nekoliko kkubova u gradu, a ,islim da će mnogi shvatiti da je najbolje ulagati u svoje mlade talentovane košarkaše i da se od njih prave budući prvotimci - poručuje Vladan Stojiljković.

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Ostale Vesti

Budite u toku!