You are here: Home Košarka Vesti LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige

Sportska strana juga

Super dani u ORION Marketima od 18. do 24. septembra

Super dani u svim ORION Marketima od 18. o 24. septembra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima od 18. do 24. septembra.

Rezultati i Tabele

petak, 14 jul 2017 19:28

LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige

Juniorsko-kadetska ekipa Actavis Akademije, pojačana sa nekoliko starijih košarkaša i trenerima iz ovog kluba, osvojila je prvo mesto u Letnjoj ligi sa 7 pobeda i samo 1 porazom.

Na taj način Actavis Akademija je izborila plasman u Drugu Regionalnu ligu grupa "Istok".

- U ovoj ligi ćemo razigravati mlade igrače, juniore i kadete. Mislim da je to veoma važno za mlade igrače da stiču iskustvo kroz ovu ligu. Neki momci su igrali jedinstvenu juniorsku i kadetsku ligu i dobijali veoma malo prostora za igru. Mislim da ta liga nije više interesantna jer su beogradske ekipe uzele sve najbolje igrače iz Srbije i pobedjuju u tim ligama sve ostale ekipe sa velikom razlikom. Leskovac je prošle i pretprošle godine igrao jedinstvenu kadetsku ligu sa ekipama Hisar i Zdravlje 09 i bili su poslednji na kraju sezone, ispali su iz te lige jer nisu ozbiljno radili sa tom igračima - kaže direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković.

- Selektiracemo najbolje juniore i kadete u ovaj tim Actavis Akademije i kroz Drugu regionalnu ligu razigraćemo ove mlade košarkaše. Propustili smo nekoliko generacija od 1994. do 1997. godišta, mi nijednog igrača iz tih generacija nemamo da igra neku zapaženu ulogu u nekom leskovačkom klubu. Actavis Akademija je spremna da preuzme odgovornost za ove mlade košarkaše. Radićemo veoma dobro sa njima, uključićemo i atletskog trenera Predraga Savića, i trenere bivše košarkaše Ivana Kostića, Lazara Kocića, Zorana Kostadinovića, Milana Petrovića, Sašu Mitića i Predraga Tasića. koji će pomagati ovim mladim košarkašima da napreduju kroz treninge i utakmice. Mislim da su ovi momci dokazali da su bili dobri košarkaši i sada pokazuju da su i dobri treneri. Oni su svojim radom pomogli mnogim našim košarkašima i kosarkasicama da odu u Ameriku poput Đora Dimitrijevića i Miloša Jovića, a u Crvenu Zvezdu je otišao Stefan Đorđević. Actavis Akademija je uvek težila da se u mladi košarkaše ulaže. To je jedini pravi put za razvoj leskovačke košarke i jedini put koji može da donese dobre rezultate i ulazak kroz neku godinu u prvu ligu. Na ovaj način na koji su do sada neki radili da udju u viši rang, pa da ispadnu, pa ponovo udju u viši rang sa najstarijom ekipom u toj regionalnoj ligi, gde su igrali igraci sa 32 do 35 godina, mislim da to nije pravi način i pravi put razvoja košarke u ovom gradu. Mladi igraci nisu dobijali šansu već su odlazili po klubovima u regionu. Mislim da je krajnje vreme da se krene sa ozbiljnim radom sa ovim mladim momcima jer su oni spremni i željni kvalitetnog rada. Leskovac je grad košarke, imamo mnogo košarkaša i košarkašica koji igraju negde na strani. Grad Leskovac ulaže veliki novac u nekoliko kkubova u gradu, a ,islim da će mnogi shvatiti da je najbolje ulagati u svoje mlade talentovane košarkaše i da se od njih prave budući prvotimci - poručuje Vladan Stojiljković.

Ostale Vesti

 • Actavis Akademija u Kadetskoj ligi Srbije za košarkaše
  Actavis Akademija u Kadetskoj ligi Srbije za košarkaše Košarkaški klub Astavis Akademije izborio je plasman u Kadetskoj ligi Srbije za sezonu 2017/2018.
 • Međunarodne košarkaške utakmice od petka do nedelje u Leskovcu
  Međunarodne košarkaške utakmice od petka do nedelje u Leskovcu Košarkaški klub Actavis Akademija od petka do nedelje organizuje čitav niz utakmica u znak sećanja na "Ivana Tometića - Špileta".
 • LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige
  LESKOVČANI U VIŠEM RANGU Actavis Akademija prvak Letnje lige Juniorsko-kadetska ekipa Actavis Akademije, pojačana sa nekoliko starijih košarkaša i trenerima iz ovog kluba, osvojila je prvo mesto u Letnjoj ligi sa 7 pobeda i samo 1 porazom.
 • Saša Jović - Crni ponovo na klupi Zdravlja
  Saša Jović - Crni ponovo na klupi Zdravlja Posle polusezone na klupi Prokuplja, i godinu i po dana od smene, Saša Jović Crni danas je potpisao novi ugovor sa Košarkaškim klubom Zdravlje Leskovac.
 • Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO)
  Actavis Akademija obeležila kraj sjajne sezone (FOTO) Košarkaški klub Actavis Akademija održao je tradicionalnu završnu manifestaciju "BUDI KOŠARKAŠ" koja je okupila više stotina devojčica i dečaka i njihove roditelje u leskovačkom hramu košarke.   U Hali na sajmištu dečija graja, vežbe najmlađih košarkaša i proglašenje najboljih. Diplome i medalje dobili su svi košarkaši i košarkašice koji treniraju u ovom klubu. MVP u ovoj sezoni u muškoj selekciji je Mladen Stojiljković 2000 godište, kadet koji igra u prvom timu Actavis Akademiji. Odličan šuter i asistent ekipe, medju tri najtalentovanija igrača u ovom godištu u Leskovcu. MVP, najbolja košarkašica u ovoj godini je kapiten prvog tima Marija Jović, plejmejker i organizator igre. Sa ekipom u Drugoj ligi osvojila je 4 mesto. Najbolji trener u ovoj sezoni je Predrag Tasić, trener pionirske (2004.) i mladje pionirske selekcije (2005/06.). U svim ligama koje je igrao osvojio je prvo mesto i pokazao da je odlično radio sa svojim selekcijama. Direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković posebno je zahvalio kompaniji Zdravlje Actavis, gradonačelniku Leskovca i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, Sportskom centru Dubočica, osnovnim školama sa kojima klub sarađuje i Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović.

Budite u toku!