You are here: Home Ostali sportovi Atletika Atletika: U Leskovcu u subotu prvenstvo Srbije u hodanju na putu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 02 april 2015 20:08

Atletika: U Leskovcu u subotu prvenstvo Srbije u hodanju na putu

Leskovac će u subotu biti domaćin državnog prvenstva u hodanju na putu za sve kategorije.

Odličnom organizacijom prvenstva države u krosu, u jesen prošle godine, AK Dubočica je pokazala kadrovsku i organizacionu spremnost da prijateljima atletike u Leskovačkom kraju priredi još jedno zanimljivo takmičenje. Na predlog komesara takmičenja Ivice Možeka, Upravni odbor AS Srbijer je odlučio da organizaciju Prvenstva Srbije u hodanju na putu, za sve kategorije, poveri Atletskom klubu Dubočica.

- Priznanje ali obaveza za sve nas u sportskom Leskovcu. Zahvalnost najpre lokalnoj samoupravi koja se prihvatila generalnog pokroviteljstva ove privlačne atletske priredbe, ali i svim vrednim entuzijastima u klubu, na čelu sa Đorđem Đorđevićem. Imamo iskustvo u organizaciji ovakvih takmičenja, uostalom najveće zvezde u hodanju su sa ovih prostora, pre svih braća Predrag i Nenad Filipović, inače rođeni Vlasotinčani i Vladimir Savanović koji je ponikao u našem klubu - sportski direktor Ljubomir Raković sa saradnicima očekuje u subotu nešto povoljnije vremenske prilike koje bi olakšale zadatak učesnicima, ali i komotnije praćenje takmičenja iz gledališta.

U Leskovac osim već priznatih hodača, koji traže formu za ostvarenje olimpijskih normi, dolaze i mlađe snage, perspektivni hodači kao što su: Predrag Pešić, Jovan Delčev, Nikola Lilić, juniorka Milica Kostić kao i grupa darovitih pionirki i omladinki iz kluba domaćina, potom AK Vlasotinca kao i AAK Niš.

-Otvaranje takmičenja je u 11:00 sati kada na stazi od 1km startuju mlađe pionirke i pionirke. Dvadeset minuta kasnije startovaće pioniri i mlađi pioniri,za koje je takođe predviđena staza od 1km. U 11:45 startuju starije juniorke na 10 km, potom seniorke i mlađe juniorke na 5 km. U najkvalitetnijoj trci prvenstva, na stazi od 10 km,u 12:55 startovaće seniori, stariji i mlađi juniori. Ceremonijal proglašenja pobednika po kategorijama počeće u 13:00. Kako je to već uobičajeno, najbolji pojedinci u svim kategorijama biće nagrađeni odgovarajućim medaljama i priznanjima - najavljuje direktor AK Dubočica Ljubomir Raković.

Pojedinačno prvnstvo Srbije u hodanju na putu održaće se na novom bulevaru kod poznatog hotela i restorana GROŠ u Leskovcu, a od zvanica iz ASS domaćin i organizator prvenstva očekuje da se među visokim gostima, osim predstavnika lokalne samouprave pojave i vodeći stručni ljudi, sa saveznim kapitenom Slobodanom Popovićem i selektorom Aleksandrom Rakovićem.

Ostale Vesti

Budite u toku!