You are here: Home Ostali sportovi Atletika Atletika: 60 hodača iz 10 klubova na Prvenstvu Srbije u Leskovcu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

petak, 03 april 2015 18:15

Atletika: 60 hodača iz 10 klubova na Prvenstvu Srbije u Leskovcu

U Leskovcu će u subotu biti pdrđano Prvenstvo Srbije u hodanju na putu u svim kategorijama koje će biti biti izborno za Balkanski šampionat.

Sportski Leskovac spremno dočekuje Pojedinačno prvenstvo Srbije u hodanju na putu za sve kategorije, rečeno je danas na Konferenciji za novinare na kojoj su o karakteru i vrednosti takmičenja medijima govorili predsednik AK Dubočica Đorđe Đorđević, sportski direktor Ljubomir Raković, trener Bojan Nedeljković i dve atletičarke: mlađa pionirka Sara Pešić i dve godine starija Marija Papović.

- Imamo iskustva u organizaciji državnog prvenstva i u nekadašnjoj Jugoslaviji, pa ćemo verujem opravdati poverenje ASS. I ne samo to: očekujem da nas dobbre ocene rukovodstva takmičenja preporuče kao najozbiljnijeg kandidata za domaćina Prvenstva Balkana za narednu godinu - kazao je predsednik Dubočice Đorđe Đorđević.

Najbrojnije učešće prijavili su klubovi iz Pirota i Niša, domaćin se dobrim rezultatima nada u najmlađim uzrastima.

- Posle perioda u kojem se nedovoljno pažnje poklanjalo hodanju, zahvaljujući neumornom stručnjaku Ljubomiru Rakoviću okupili smo dobar broj atletičara najmlađeg uzrasta i verujem kako će pojedinci već na ovom Prvenstvu države ukazati na svoj talenat. Staza je odlična, samo da nas vremenske prilike posluže i verujem kako zadovoljstvo ne samo klupskih trenera već i gledalaca, neće izostati - ocenio je trener Dubočice Bojan Nedeljković.

Direktor kluba Ljubomir Raković je ukazao na sve složene probleme i teškoće koje prate organizaciju ovakvog takmičenja na otvorenom putu. I pohvalio rukovodstvo Grada Leskovca, inače generalnog pokrovitelja, koje je obezbedilo finansijsku podršku za ne male troškove organizacije. Pojedinačno prvenstvo Srbije u hodanju na putu je izbornog karaktera, pa će se po dvoje najboljih seniora i seniorki, mlađih i starijih juniorki, odnosno mlađih i starijih juniora, neposredno po završetku takmičenja u Leskovcu, preseliti u Sijarinsku banju gde će se pripremati sve do polaska na prvenstvo Balkana (18. april) u Turskoj.

Posle uspešnog nastupa šestorke srpskih hodača u Duduncima (Slovačka), sa posebnom pažnjom se očekuju nastupi mlađih nada, Jovana Delčeva (99.), Predraga Pešića (98.), potom nešto starijeg Nikole Lilića (96.), dobri poznavaoci prilika u srpskom hodanju očekuju da i Milica Kostić (96.) zaustavi posle 10 km štopericu na boljem vremenu od 53:15. Prema satnici koju je odredio ASS prve će na start mlađe pionirke (1km) u 11:00 sati, start najboljih hodača (seniori, stariji i mlađi juniori) na 10 km zakazan je za 13:15 sati. Ceremonijal proglašenja najboljih i raspodela medalja vršiće se neposredno po završetku  trke u svakoj kategoriji, kraj takmičenja je planiran sa odlukom na stazi, dvojice sjajnih seniora: Predraga Filipovića (78.) i Vladimira Savanovića (85.), čija trka na 10km treba da se završi  oko 14:15 sati.

Ostale Vesti

Budite u toku!