You are here: Home Ostali sportovi Atletika Atletika: Vladimir Savanović trijumfovao u Leskovcu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

subota, 04 april 2015 21:19

Atletika: Vladimir Savanović trijumfovao u Leskovcu

Sjajno organizovano Prvenstvo Srbije u hodanju na putu na stazi koja je dobila pohvale svih učesnika i predstavnika Atletskog saveza Srbije.

U izvanrednim vremenskim uslovima, na stazi za koju su i međunarodni sudija Vesna Repić, selektor ASS za hodače Aleksandar Raković i komesar za takmičenje ASS Ivica Možek kazali da je najbolja u Evropi, u prisustvu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika, predsednika Sportskog saveza Leskovca Božidara Đermanovića, većeg broja attletskih stručnjaka i profesora fizičkog vaspitanja na Jugu Srbije, brojnih prijatelja attletike i medija, Leskovac i Atletski klub Dubočica su sjajno organizovali Prvenstvo Srbije u hodanju na putu na kojem je učestvovalo 60 hodača iz 11 klubova: od Novog Beograda, Pančeva i Smederevske Palanke na severu, do Niša, Pirota, Vlasotinca i Leskovca na jugu.

Prvenstvo je imalo izborni karakter ali je potvrdilo već poznate vrednosti viđenih reprezentativaca za nastup na Prvenstvu Balkana, 18. aprila u Turskoj. Odmah po završetku prvenstva u Leskovcu, osvajači prva dva mesta u kategorijama mlađe i starije juniorke, mlađi i stariji juniori, seniorke i seniri otputovali su na višednevne pripreme u Sijarinskoj banji, vodećem centru zdravstvenog turizma u Jablaničkom okrugu.

Učesnike takmičenja pozdravio je izvršni sekretar ASS Dragan Zorić, dok se načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić pozdravnim rečima obratila i prvenstvo proglasila otvorenim. Najveća uzbuđenja donele su trke starijih juniorki, gde je Danica Gogov bila brža od Milice Kostić, dok je u trci dana Vladimir Savanović pobedio u rodnom Leskovcu, braću blizance iz Vlasotinca, Predraga i Nenada Filipovića.

Više uzbuđenja na stazi donela je i trka mlađih juniora u kojoj je Piroćanac Jovan Delčev bio uspešniji od Predraga Pešića sa Novog Beograda. Klupsku superiornost u trci seniorki pokazale su članice AK Niš osvajanjem svih medalja. Ono što je bilo posebno zanimljivo, svakako je odgovor gradonačelnika Leskovca dr.Gorana Cvetanovića na pitanje rukovodstva Prvenstva i novinara: hoće li Leskovac biti domaćin BP?

-Podržavam kandidaturu Leskovca za domaćina Prvenstva Balkana u aprilu 2016.godine. Ukoliko to Balkanska federacija odluči, spremni smo da na ovoj istoj stazi ugostimo hodače iz svih balkanskih zemalja i zaslužimo ocene dobrog domaćina koje smo i danas čuli-obećao je u ime generalnog pokrovitelja proteklog prvenstva gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Kod dodele medalja najbolje plasiranim po kategorijama, prisutni gledaoci su sa zadovoljstvom pozdravili predsednika SS Leskovac Božidara Đermanović, a u dodeli medalja su učestvovali i legendarni trener hodača još iz vremena velike Jugoslavije Tomislav Stefanović, predsednik AK Dubočica Đorđe Đorđević, selektor ASS za hodače Aleksandar Raković, bivši atletski as i izvršni sekretar ASS Dragan Zorić, trener u AK Dubočica Bojan Nedeljković i drugi ugledni stručnjaci i poznate javne ličnosti.

Tehnički rezultati:

MLADJE PIONIRKE, 1km:

1. Zorana Ljubisavljević (BPĆ) 5:25.7, 2. Milica Milićević (BPĆ) 5:33.4, 3.Sofija Banković (JSP) 5:41.2.

STARIJE PIONIRKE, 1km:

1. Gorana Ljubisavljević (BPĆ) 5:16.5, 2. Marija Papović (DUL) 5:20.3 i 3. Katarina Nikolić(PRĆ) 5:20.6.

MLADJI PIONIRI, 1km:

1. Andrija Potić (PIR) 5:44.1, 2. Stefan Lazić (TAP) 5:49.8 i 3. Lazar Živković (Pirot) 6.18.0

MLADJE JUNIORKE, 5 km:

1. Jovana Milosavljević (VLA) 27:33,7, 2. Milja Dimitrov (PIR) 31:49.5 i 3. Vlastimirka Puškić (BOR) 32:21.3 .

STARIJE JUNIORKE, 10 km:

1. Danica Gogov (PIR) 53:16.6. 2. Milica Kostić (NBG) 53:28.6 i 3. Dajana Mitić (DUL) 1:01.14.2.

SENIORKE, 5km:

1. Milica Stojanović (MNIŠ) 26:09.0, 2. Dušica Topić (NIŠ) 26:51.1 i 3. Biljana Popović (NIŠ) 28:41.3.

MLAĐI JUNIORI, 10 km:

1. Jovan Delčev (PIR) 47:41.4, 2. Predrag Pešić (NBG) 49:54.0 i 3. Stefan Jovanović (NBG) 1:05:41.4.

STARIJI JUNIORI, 10km:

1. Nikola Lilić (PIR) 48:24.3, 2. Stefan Mijalković (PIR) 53:34.0 dok je Dimitrije Dejković diskvalifikovan.

SENIORI, 10km:

1. Vladimir Savanović (PBG) 42:19.3, 2. Predrag Filipović (VLA) i 3. Nenad Filipović (NM) 44:17.7.

Medalje najbolje plasiranima u trci dana uručio je Božidar Đermanović,predsednik Sportskog saveza Leskovca.

Ostale Vesti

Budite u toku!