You are here: Home Ostali sportovi Društvo Niški unverzitet osvojio najviše medalja na Prvenstvu Srbije u džudou

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

nedelja, 16 april 2017 13:02

Niški unverzitet osvojio najviše medalja na Prvenstvu Srbije u džudou

Treći put uzastopno,domaćin Pojedinačnog studentskog prvenstva Srbije bio je Univerizitet, ponovo je jednodnevno takmičenje uspešno organizovano u sali OŠ Miroslav Antić, i ponovo su najveći broj medalja osvojili studenta iz Niša, prirodno prednjačili su džudisti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Za lični, ali i prestiž jednog od 28 fakulteta,sa osam srpskih univerziteta. Za uspešnu organizaciju proteklog prvenstva, pohvale idu na račun organizatora među kojima su bili: Đžudo savez Srbije, Univerzitet Niš, FSFV u Nišu, Univerzitetski sportski savez Niša, Univerzitetski savez Srbije i Džudo klub Kinezis Niš. Sve takmičare i goste pozdravio je predsednik Đžudo saveza Srbije prof.dr. Milovan Bratić i poželeo da i đžudo sport, poput nekih kolektivnih sportova, postane jedan od najpopularnijih među studentima u Srbiji. Takmičenje je u ime domaćina, Univertziteta u Nišu otvorio prorekotr prof. dr Dragan Denić.

Rezultati,po kategorijama, muškarci: do 60 kg Filip Nurkić(UN Nis FSFV Niš), 2.Milan Veljković(UN Niš Eelktr.Fak. Niš), 3. Milovan Dragojević(UN Niš FSFV Niš). Kategorija do 66kg; Ilija Ciganović(UN NiTe BgFzS), 2.Andrija Milenković(UN NišElektr.Fak Niš), 3.Igor Ćosić(UN Bg Ekonomski), 3.Aleksa Krstić(UN Niš FSFV Niš).Kategorija do 73kg: Filip Mosić(UN FSFV Niš), 2.Filip Jovanović(UN BG ;VŠFV), 3.Lazar Marković(UN Bg VŠSS SA),3.Filip Živojinović(UN NiTe BG FzS), kategorija do 81 kg: Nikola Ivković (UN Bg FSiFV), Predrag Stamenković(UN Niš Elektr Fak Niš), Nikola Trajković(UN Niš Elektr.Fak. Niš), Milenko Milinović(UN Beograd FSiFV Bg),do 90 kg:Boško Borenović (UNNovi Pazar,Pravni fak.)Đorđe Milošević(UN Beograd KPA), Aleksandar Kosić (UN Niš FSFV Niš); Jovan Nikolić(UN Niš FSFV Niš), kategorija do 100 kg: Mladen Đinović(Un Beograd TMF), Filip Đinović(UN Beograd,Mašinski), Todor Mladenović(Un Beograd,Veterina), Uroš Ćirić(UN Novi Pazar Pravni fak.), kategorija +100kg:Stefan Luković(UN Beograd KPA), Svetozar Stajković(UN Beograd,KPA), Almin Bakić(VTEŠ Užice), Đorđe Krutil(UN Niš,Alektr.Fak.Niš).

Čak u četiri kategorije,bila je prijavljena samo po jedna studentiknja pa su bez borbe do najvrednije medalje došle: Andrija Dejanović(UN Niš,FSFV Niš),u kqtegoriji do 48 kg), Katarina Denić(UN Beograd KPA) do 70kg, Dijana Stanković(UN Niš Pravni fak.Niš)do 78kg i Milica Arsić(UN Priština FSFV Leposavić)u kategoriji preko 78kg. Najviše borbe viđeno je u kategoriji do 57kg: Sara Božić(UN Niš,FSFV Niš), Jelena Ostojić(UN Beograd,FSiFV Bg), Aleksandra Momčilović(UN Niš FSFV Niš) i Neda Ostojić(UN Beograd,FSiFV Bg). U kategoriji do 63kg,borile su se tri studentkinje:1. Svetlana Dakić(UNBg Učiteljski fak.), Ana Vadas(UN Novi Sad,Poljop.) i Jovana Aleksić(UN Niš FMF) .

Ostale Vesti

 • NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu
  NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.
 • Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca
  Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca Aleksandra Milenković, najbolji strelac ŽRK Vlasotince i Nikola Đorđević, član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince najbolji su sportisti Vlasotinca u godini na izmaku. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima. Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Mitov, trener Atletskog kluba Vlasotince. Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama . Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu. Nagrađene su mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate. -Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović. Obaveza lokalne samouprave je da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu…
 • SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana
  SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana Sportski savez opštine Lebane proglasio je najbolje sportiste, sportske radnike i klubove u 2017. godini. U ime Sportskog Saveza opštine Lebane plakete i zahvalnice nagrađenima podelio je sekretar Miroslav Stošić. Upravni odbor je doneo Odluku da najbolji sportista u 2017. godini bude Dimitrije Ivković, košarkaš KK „Radan“ Lebane, najbolja sportistkinja je Natalija Stanković, rukometašica RK „Radan“ Lebane, najbolji trener u 2017. Godini je Zoran Stanković trener RK „ Radan“. Za najbolji sportski kolektiv proglašena je ženska ekipa RK „Radan“ Lebane, najbolji sportski radnik je Nebojša Stojanović –FK „Jedinstvo“ Bošnjace i najbolja sportska nada u 2017.godini je Dara Smiljković, član mačevalačkog kluba „Feniks“ Lebane. "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".  
 • Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu
  Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije-ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu-FSFV, i GO Pantelej Niš, u saradnji sa Savezom slepih Srbije, Nacionalnim sportskim savezom slepih i slabovidih, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Plivačkim savezom Srbije i Srpskim plivačkim savezom za osobe sa invaliditetom, po šesti put je organizovala seminar iz adaptivnog plivanja i adaptivnog fizičkog vežbanja uopšte.
 • PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu
  PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu U organizaciji saveza za školski sport Srbije, Grada Leskovca, gradskog saveza za školski sport Leskovac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u utorak 12.12.2017 i sredu 13.12.2017 godine, organizovano je republičko takmičenje u rukometu u kategoriji srednjih škola.

Budite u toku!