You are here: Home Ostali sportovi Društvo Prijem na FSFV u Nišu za učesnike EP u džudou

Sportska strana juga

TOP DANI od 23.do 29. oktobra u ORION Marketima

TOP DANI u svim ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

TOP DANI u ORION Marketima

Top dani u ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima.

Rezultati i Tabele

sreda, 26 april 2017 21:32

Prijem na FSFV u Nišu za učesnike EP u džudou

Dekan FSFV U Nišu, prof. dr Milovan Bratić priredio je danas u svom kabinetu prijem za učesnike Evropskog prvenstva u glavnom gradu Poljske, Varšavi.

 

Dakan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nije propustio priliku da istakne kako je ova izuzetno cenjena visokoškolska ustanova imala dvojicu svojih učesnika: Nikolu Miloševića trenera osvajača zlatne medalje, prvu za džudo sport Srbije, Aleksandra Kukolja (do 90kg) i debitanta u seniorskoj reprezentaciji, člana džudo kluba "Kinezis" i studenta treće godine FSFV u NIšu Filipa Mosića(do 73kg).

-Srbija je u ukupnom plasmanu osvojila deseto mesto sa zlatnom medaljom Kukolja i dva sedma mesta,koja su osvojili Milica Nikolić(do 48kg) i Nemanja Majdov(do 90kg). Ostali predstavnici Srbije,Jovana Rogić(do 57kg), Marko Vukićević i Strahinja Bunčić(obojica do 60kg), Filip Mosić(do 73k), Bojan Došen(do 81kg) i Žarko Ćulum(+100kg) završili su takmičenje bez plasmana među osam u svojim kategorijama. Osvojili smo prošle godine 11 juniorskih i kadetskih medalja i tako stvorili generaciju od koje u budućnosti treba očekivati veliki napredak, a medalje možda već na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Kao Savez stvorili smo sjajne uslove za napedovanje naših reprezentativaca tako da s razlogom očekujemo nove medalje,poasti i radosti sa najvećih međunarodnih takmičenja. Zaključno sa narednom Olimpijadom, 2012o.godine u Japanu - kazao je prof. dr Milovan Bratić,dekan FSFV u Nišu,jednovremeno i predsednik UO Đžudo saveza Srbije i selektor univerzitetske reprezentacije naše zemlje.

Najbolji srpski reprezentativac Aleksandar Kuolj, pulen je trenera Nikole Miloševića sa FSFV u Nišu, koji je i u Varšavi bio uz svog sjajnog takmičara. Osvajanjem zlatne medalje u Varšavi, što je istorijski rezultat za džudo sport u Srbiji, Aleksandar Kukolj se probio na prvo mesto svetske rang liste,s obzirom da je u poslednje dve godine osvajao gran slemove u Tokiju i Abu Dabiju i još tri bronze na gran pri turnirima.

-Aleksandar se odlično pripremio, videlo se to već posle prve pobede kada sam jasno kazao kako mi u Varšavu nismo došli po medalju,već po šampionsku krunu. Posle izvanedne pobede u finalu nad odličnim Francuzom Aleksisom Klareom svi stručni komentari i ocene su išli u pravcu piznanja kako je posle pet blistavih pobeda Aca postao vodeći svetski as u svojoj kategoriji. Budite sigurni kako će nas on i u godinama što dolaze radovati novim uspesima i medaljama - kazao je na prijemu kod dekana FSFV u Nišu, trener Kukolja Nikola Milošević.

Mladom debitantu Filipu Mosiću(do 73kg)malo je nedostajalo da u debitantskom nastupu u seniorskoj reprezentaciji ostvari svoju pobedu, ali je ocena srpskih stručnjaka da je reč o talentu koji može još više da napreduje.

-Bila je velika čast predstavljati Srbiju na EP u Poljskoj, ovo iskustvo mi znači mnogo, a da ne govorim o motivaciji da još više i upornije radim u svom klubu i opravdam očekivanja mojih trenera- kratak je komentar novopečenog reprezentativca Filipa Mosića inače studenta treće godine FSFV u Nišu.

Ostale Vesti

Budite u toku!