You are here: Home Ostali sportovi Društvo Prijem na FSFV u Nišu za učesnike EP u džudou

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

sreda, 26 april 2017 21:32

Prijem na FSFV u Nišu za učesnike EP u džudou

Dekan FSFV U Nišu, prof. dr Milovan Bratić priredio je danas u svom kabinetu prijem za učesnike Evropskog prvenstva u glavnom gradu Poljske, Varšavi.

 

Dakan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nije propustio priliku da istakne kako je ova izuzetno cenjena visokoškolska ustanova imala dvojicu svojih učesnika: Nikolu Miloševića trenera osvajača zlatne medalje, prvu za džudo sport Srbije, Aleksandra Kukolja (do 90kg) i debitanta u seniorskoj reprezentaciji, člana džudo kluba "Kinezis" i studenta treće godine FSFV u NIšu Filipa Mosića(do 73kg).

-Srbija je u ukupnom plasmanu osvojila deseto mesto sa zlatnom medaljom Kukolja i dva sedma mesta,koja su osvojili Milica Nikolić(do 48kg) i Nemanja Majdov(do 90kg). Ostali predstavnici Srbije,Jovana Rogić(do 57kg), Marko Vukićević i Strahinja Bunčić(obojica do 60kg), Filip Mosić(do 73k), Bojan Došen(do 81kg) i Žarko Ćulum(+100kg) završili su takmičenje bez plasmana među osam u svojim kategorijama. Osvojili smo prošle godine 11 juniorskih i kadetskih medalja i tako stvorili generaciju od koje u budućnosti treba očekivati veliki napredak, a medalje možda već na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Kao Savez stvorili smo sjajne uslove za napedovanje naših reprezentativaca tako da s razlogom očekujemo nove medalje,poasti i radosti sa najvećih međunarodnih takmičenja. Zaključno sa narednom Olimpijadom, 2012o.godine u Japanu - kazao je prof. dr Milovan Bratić,dekan FSFV u Nišu,jednovremeno i predsednik UO Đžudo saveza Srbije i selektor univerzitetske reprezentacije naše zemlje.

Najbolji srpski reprezentativac Aleksandar Kuolj, pulen je trenera Nikole Miloševića sa FSFV u Nišu, koji je i u Varšavi bio uz svog sjajnog takmičara. Osvajanjem zlatne medalje u Varšavi, što je istorijski rezultat za džudo sport u Srbiji, Aleksandar Kukolj se probio na prvo mesto svetske rang liste,s obzirom da je u poslednje dve godine osvajao gran slemove u Tokiju i Abu Dabiju i još tri bronze na gran pri turnirima.

-Aleksandar se odlično pripremio, videlo se to već posle prve pobede kada sam jasno kazao kako mi u Varšavu nismo došli po medalju,već po šampionsku krunu. Posle izvanedne pobede u finalu nad odličnim Francuzom Aleksisom Klareom svi stručni komentari i ocene su išli u pravcu piznanja kako je posle pet blistavih pobeda Aca postao vodeći svetski as u svojoj kategoriji. Budite sigurni kako će nas on i u godinama što dolaze radovati novim uspesima i medaljama - kazao je na prijemu kod dekana FSFV u Nišu, trener Kukolja Nikola Milošević.

Mladom debitantu Filipu Mosiću(do 73kg)malo je nedostajalo da u debitantskom nastupu u seniorskoj reprezentaciji ostvari svoju pobedu, ali je ocena srpskih stručnjaka da je reč o talentu koji može još više da napreduje.

-Bila je velika čast predstavljati Srbiju na EP u Poljskoj, ovo iskustvo mi znači mnogo, a da ne govorim o motivaciji da još više i upornije radim u svom klubu i opravdam očekivanja mojih trenera- kratak je komentar novopečenog reprezentativca Filipa Mosića inače studenta treće godine FSFV u Nišu.

Ostale Vesti

 • NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu
  NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.
 • Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca
  Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca Aleksandra Milenković, najbolji strelac ŽRK Vlasotince i Nikola Đorđević, član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince najbolji su sportisti Vlasotinca u godini na izmaku. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima. Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Mitov, trener Atletskog kluba Vlasotince. Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama . Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu. Nagrađene su mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate. -Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović. Obaveza lokalne samouprave je da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu…
 • SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana
  SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana Sportski savez opštine Lebane proglasio je najbolje sportiste, sportske radnike i klubove u 2017. godini. U ime Sportskog Saveza opštine Lebane plakete i zahvalnice nagrađenima podelio je sekretar Miroslav Stošić. Upravni odbor je doneo Odluku da najbolji sportista u 2017. godini bude Dimitrije Ivković, košarkaš KK „Radan“ Lebane, najbolja sportistkinja je Natalija Stanković, rukometašica RK „Radan“ Lebane, najbolji trener u 2017. Godini je Zoran Stanković trener RK „ Radan“. Za najbolji sportski kolektiv proglašena je ženska ekipa RK „Radan“ Lebane, najbolji sportski radnik je Nebojša Stojanović –FK „Jedinstvo“ Bošnjace i najbolja sportska nada u 2017.godini je Dara Smiljković, član mačevalačkog kluba „Feniks“ Lebane. "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".  
 • Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu
  Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije-ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu-FSFV, i GO Pantelej Niš, u saradnji sa Savezom slepih Srbije, Nacionalnim sportskim savezom slepih i slabovidih, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Plivačkim savezom Srbije i Srpskim plivačkim savezom za osobe sa invaliditetom, po šesti put je organizovala seminar iz adaptivnog plivanja i adaptivnog fizičkog vežbanja uopšte.
 • PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu
  PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu U organizaciji saveza za školski sport Srbije, Grada Leskovca, gradskog saveza za školski sport Leskovac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u utorak 12.12.2017 i sredu 13.12.2017 godine, organizovano je republičko takmičenje u rukometu u kategoriji srednjih škola.

Budite u toku!