You are here: Home Ostali sportovi Društvo STOP! SVI NA SPORT Zajednički projekat Sportskog saveza i policije u Nišu

Sportska strana juga

TOP DANI od 23.do 29. oktobra u ORION Marketima

TOP DANI u svim ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

TOP DANI u ORION Marketima

Top dani u ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima.

Rezultati i Tabele

subota, 29 april 2017 20:26

STOP! SVI NA SPORT Zajednički projekat Sportskog saveza i policije u Nišu

Treći put za redom, Policijska uprava Niša i Sportski savez Niša, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Niša, organizuju vrlo zanimljiv, edukativan i radostan dečji sportski projekat, "Stop! Svi na sport", na kojem se u protekla tri dana, u Čairu pojavio do sada najveći broj škola iz Grada Niša i Nišavskog okruga, koje su predstavljale ekipe sa po šest dečaka i devojčica.

U protekla dva dana, kada su na programu bile polufinalne borbe,današnje finalno nadmetanje deset najboljih ekipa donelo je uzbudljive borbe, izvanrednu atmosferu, da bi se najvrednije nagrade , pobednički pehar i šest vrednih "tableta",za osvojeno prvo mesto našli u rukama đaka četvrtog razreda OŠ Dr Zoran Đinđić u Brzom Brodu. Posle dodatnog baraža u gimnastičkom programu, nošeni glasnom podrškom drugara iz škole, do drugog mesta je došla ekipa OŠ "Radoje Domanović",dok je treća OŠ "Ćele Kula" u Nišu. Ove dve ekipe nagrađene su peharima i sportskom opremom. Pobedniku ove tradicionalne akcije nagrade je uručio predsednik Sportskog saveza Niša,dok su nagrade za drugo, odnosno treće mesto uručili uz srdačne čestitke svim učesnicima, načelnik PU Niš Ninoslav Mitić i gradski većnik za sport Branislav Kacar.

Akcija ili projekat "Stop!Svi na sport",pokrenuta je 2015.godine i svake godine menja se po jedna,od osam takmičarskih disciplina,koja je inače revijalnog karaktera.Danas su to bili roleri,sutra se kao disciplina van bodovnog sistema najavljuje biciklizam. I podseća,kako će ovaj sportski događaj namenjen isključivo učesnicima četvrtog razreda, biti ponovljen i u provm polugodištu naredne školske godine. Zanimljivo je a se osim gradskih osnovnih škola,u ovaj projekat uključuju i pojedine osnovne škole u Nišavskom okrugu,pa je tako ovog proleća učestvovala ekipa OŠ Dobrila Stambolić iz Svrljiga koja je u konkurenciji 24 ekipe osvojila zapaženo deseto mesto.

U konkurenciji izuzetno motivisanih 124 dečaka i devojčica,koji su se nadmetali na poligonima priređenim u srcu parka na Čairu,po prelepom vremenu i prisustvu velikog broja Nišlija, rezultatima u gimnastici, atletici, odbojci , streličarstvu, rešavanju slagalaica, u memoriji i orijentirungu najveći broj bodova osvojili su "četvrtaci" iz Brzog broda,iz OŠ dr Zoran Đinđić. Svim učesnicima, vođama ekipa, brojnim roditeljima i prolaznicima, obratili su se u ime organizatora, načelnik PU Niš gospodin Ninoslav Mitić i prof. dr Saša Veličković predsednik Sportskog saveza Niša.

-Prelep je doživljaj i zadovoljstvo videti dečju razdraganost u igri i nastojanju da se na što lepši način predstave. Podržavamo ovu ,sada već tradicionalnu manifestaciju, svesni da se i ovakvom edukacijom može da poveća bezbednost dece, posebno u saobraćaju- kazao je između ostalog Ninoslav Mitić.

-Čestitam svim ekipama na umešnosti, borbenosti, na velikoj želji da u svakoj disciplini budete bolji od drugara iz drugih škola. Nastavite da redovno vežbate i posle završetka današnjeg programa, da zdravo i bezbedno živite,da naučite da poštujete bolje od sebe i čestitate pobednicima. Da i u trenutnim porazima tražite novu inspiraciju za još veći rad, zalaganje i požrtvovanje- završna je poruka dr Saše Veličkovića,toplo primljena.

Jedna od najupečatljivijih poruka koja je tri dana posebnu pažnju u Čairu, "Znanjem i sportom,do pobede",sa douševljenjem je prihvaćena među učesnicima projekta "Stop!Svi na sport" u Nišu.

Ostale Vesti

Budite u toku!