You are here: Home Ostali sportovi Društvo Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:13

Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

-Predavanja u skladu sa naporima fakulteta da svojim studentima obezbedi najbolje moguće uslove za obrazovanje i usavršavanje-ocenjuje prof. dr Saša Bubanj šef MAS 1 FSFV u Nišu.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja svoj visoki ugled i plasman među 300 najboljih visokoškolskih ustanova u oblasti nauke o sportu, na prestižnoj Šasngajskoj listi potvrdio je i organizacijom gostovanja dvoje izuzetno cenjenih stručnjaka U amfiteatru FSFV u Nišu predavanja su održali svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić dr sci med na temu "Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja" i Prof. dr Dragan Radovanović sci med koji je govorio na temu "Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustvo iz prakse". Po završenom izlaganju, dr Radovanović je odgovarao i na brojna pitanja prisutnih u amfiteatru. Predavanja vrhunskih profesora sa Medicinskog fakulteta u Beogradu,u skladu su sa dnevno vidljivim naporima FSFV u Nišu, na čelu sa dekanom Prof. dr Milovanom Bratićem, da svojim studentima i sportistima pruže najbolje moguće uslove za obrazovanje, usavršavanje i napredovanje.

Kako je poznato, pored stalnog angažovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ugledni predavači su ativno uključeni u rad brojnih organizacija, pa je tako dr Sanja Mazić između ostalog predsednik zdravstvene komisije ŽKK Crvena Zvezda, a dr Dragan Radovanović predsednik Crvenog krsta Srbije, lekar košarkaške reprezentacije Srbije i huirurg u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

-Zahvalan sam uvaženim kolegama na predavanjima koja su izazvala izvanrednu pažnju i reakciju prisutnih,i sastavni su deo master akademskog studijskog programa MAS 1 , Fizičko vaspitanje, fizička aktivnost i zdravlje", koji je akreditovan od strane Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, jula meseca 2016.godine. Ovaj studijski program omogućava budućim master profesorima fizičkog vaspitanja i kineziterapije rad u prevenciji brojnih oboljenja kao i sa pacijentima posle klasičnih sportskih povreda i u kasnoj rehabilitaciji(posle srčanih udarara,cerebrovaskularnog insulta,itd.)- šef MAS 1 na FSFV u Nišu dr. Saša Bubanj srdačno je zahvalio uglednim kolegama na vrlo uspeim predavanjima.

Ostale Vesti

Budite u toku!