You are here: Home Ostali sportovi Društvo Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

Sportska strana juga

Nedelja niskih cena u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Super dani od 26. do 30. juna u ORION Marketima

Super dani u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:13

Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

-Predavanja u skladu sa naporima fakulteta da svojim studentima obezbedi najbolje moguće uslove za obrazovanje i usavršavanje-ocenjuje prof. dr Saša Bubanj šef MAS 1 FSFV u Nišu.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja svoj visoki ugled i plasman među 300 najboljih visokoškolskih ustanova u oblasti nauke o sportu, na prestižnoj Šasngajskoj listi potvrdio je i organizacijom gostovanja dvoje izuzetno cenjenih stručnjaka U amfiteatru FSFV u Nišu predavanja su održali svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić dr sci med na temu "Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja" i Prof. dr Dragan Radovanović sci med koji je govorio na temu "Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustvo iz prakse". Po završenom izlaganju, dr Radovanović je odgovarao i na brojna pitanja prisutnih u amfiteatru. Predavanja vrhunskih profesora sa Medicinskog fakulteta u Beogradu,u skladu su sa dnevno vidljivim naporima FSFV u Nišu, na čelu sa dekanom Prof. dr Milovanom Bratićem, da svojim studentima i sportistima pruže najbolje moguće uslove za obrazovanje, usavršavanje i napredovanje.

Kako je poznato, pored stalnog angažovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ugledni predavači su ativno uključeni u rad brojnih organizacija, pa je tako dr Sanja Mazić između ostalog predsednik zdravstvene komisije ŽKK Crvena Zvezda, a dr Dragan Radovanović predsednik Crvenog krsta Srbije, lekar košarkaške reprezentacije Srbije i huirurg u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

-Zahvalan sam uvaženim kolegama na predavanjima koja su izazvala izvanrednu pažnju i reakciju prisutnih,i sastavni su deo master akademskog studijskog programa MAS 1 , Fizičko vaspitanje, fizička aktivnost i zdravlje", koji je akreditovan od strane Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, jula meseca 2016.godine. Ovaj studijski program omogućava budućim master profesorima fizičkog vaspitanja i kineziterapije rad u prevenciji brojnih oboljenja kao i sa pacijentima posle klasičnih sportskih povreda i u kasnoj rehabilitaciji(posle srčanih udarara,cerebrovaskularnog insulta,itd.)- šef MAS 1 na FSFV u Nišu dr. Saša Bubanj srdačno je zahvalio uglednim kolegama na vrlo uspeim predavanjima.

Ostale Vesti

 • Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije
  Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije Uz podsećanje kako je na nedavnom sastanku u Nišu dogovorena saradnja i definisani njeni sadržaji, u prvom redu osnivanje kluba u Nišu, edukacija kadrova i praćenje stanja treniranosti, danas je u cilju formiranja kluba u Nišu boravio generalni sekretar SKKS Mladen Pajević.
 • Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu
  U Oficirskom domu u Nišu, sinoć je otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom iznad Niša i okolnih gradova ovog dela Srbije.
 • DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera
  DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena Predrag Danilović razgovarao je danas u Nišu sa studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
 • Predrag Danilović u sredu u 12 na FSFV u Nišu
  Predrag Danilović u sredu u 12 na FSFV u Nišu U amfiteatru FSFV u Nišu,u sredu 31.maja u 12:00 sati, kraj akademske godine i upis novih brucoša obeležiće se gostovanjem predsednika KS Srbije Predraga Danilovića, koji će govoriti ne samo studentima ovog uglednog fakulteta već i košarkaškim radnicima i stručnjacima u Jugoistočnoj Srbiji.
 • Sporazum o saradnji FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima
  Sporazum o saradnji FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Na FSFV u Nišu danas je potpisan sporazum između ovog prestižnog fakulteta i Saveza košarkaša u kolicima Srbije(SKKS) koji sadrži obaveze o edukaciji trenerskog kadra, obavljanju stručne prakse studenata u klubovima SKKS-a i obavljanje naučnih istraživanja i permamentno praćenje košarkaša u kolicima.

Budite u toku!