You are here: Home Ostali sportovi Društvo Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:13

Profesori Sanja Mazić i Dragan Radovanović održali predavanje na FSFV u Nišu

-Predavanja u skladu sa naporima fakulteta da svojim studentima obezbedi najbolje moguće uslove za obrazovanje i usavršavanje-ocenjuje prof. dr Saša Bubanj šef MAS 1 FSFV u Nišu.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja svoj visoki ugled i plasman među 300 najboljih visokoškolskih ustanova u oblasti nauke o sportu, na prestižnoj Šasngajskoj listi potvrdio je i organizacijom gostovanja dvoje izuzetno cenjenih stručnjaka U amfiteatru FSFV u Nišu predavanja su održali svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić dr sci med na temu "Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja" i Prof. dr Dragan Radovanović sci med koji je govorio na temu "Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustvo iz prakse". Po završenom izlaganju, dr Radovanović je odgovarao i na brojna pitanja prisutnih u amfiteatru. Predavanja vrhunskih profesora sa Medicinskog fakulteta u Beogradu,u skladu su sa dnevno vidljivim naporima FSFV u Nišu, na čelu sa dekanom Prof. dr Milovanom Bratićem, da svojim studentima i sportistima pruže najbolje moguće uslove za obrazovanje, usavršavanje i napredovanje.

Kako je poznato, pored stalnog angažovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ugledni predavači su ativno uključeni u rad brojnih organizacija, pa je tako dr Sanja Mazić između ostalog predsednik zdravstvene komisije ŽKK Crvena Zvezda, a dr Dragan Radovanović predsednik Crvenog krsta Srbije, lekar košarkaške reprezentacije Srbije i huirurg u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

-Zahvalan sam uvaženim kolegama na predavanjima koja su izazvala izvanrednu pažnju i reakciju prisutnih,i sastavni su deo master akademskog studijskog programa MAS 1 , Fizičko vaspitanje, fizička aktivnost i zdravlje", koji je akreditovan od strane Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, jula meseca 2016.godine. Ovaj studijski program omogućava budućim master profesorima fizičkog vaspitanja i kineziterapije rad u prevenciji brojnih oboljenja kao i sa pacijentima posle klasičnih sportskih povreda i u kasnoj rehabilitaciji(posle srčanih udarara,cerebrovaskularnog insulta,itd.)- šef MAS 1 na FSFV u Nišu dr. Saša Bubanj srdačno je zahvalio uglednim kolegama na vrlo uspeim predavanjima.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!