You are here: Home Ostali sportovi Društvo Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:22

Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

-Nastavljena praksa permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i fizičke spreme,pod nadzorom istraživača i mentora studenata FSFV,prof. dr Marka Aleksandrovića.

 

U vreme prvomajskih praznika,u Kruševcu je u organizaciji Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom ovog grada, Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i FSFV Univerziteta u Nišu, oranizovan golbal kamp "Kruševac 2017".Treninzi su tokom peetodnevnog trajanja kampa održavani u sali Hemijsko - tehnološke škole,dok su smeštaj i ishrana rekordnog broja učesnika obezbeđeni u Domu učenika srednjih škola "Pane Đukić Limar" u Kruševcu. Direktor kampa Dejan Ivanović učinio je sve da zajednička ocena svih učesnika,na odlasku iz Kruševca bude odlična.

Selektor Dragan Sremčević, i selektor- igrač Miloš Grlica imali su na okupu rekordan broj golbalista,koje je predvodio kapiten Miroslav Topalov Danilov, a na terenu su bili i :Lav Andrić, Luka Bulatović, Nemanja Radaković, Atila Molnar, Milan Đilas, Igor Cvetković, Milan Petrović, Stefan Stevanović, Aleksandar Milanović, Aleksandar Ivanović, Darko Marisavljević, Uroš Veljković i Dejan Kostić. Mentor studenata FSFV u Nišu,prof.dr. Marko Aleksandrović sa saradnikom dr. Bojanom Jorgićem,imao je uz sebe ekipu trenera-volontera koji su radili na poslovima istraživanja zdravstvenog statusa i fizičke spremnosti golbalista::Jelena Šućur, Dušica Pupović, Miloš Stamenković(izveštač-fotoreporter), Ivan Popović, Mihajlo Matić i Stefan Drndarović, U realizaciji programa bili su angažovanii Nemanja Đorđević, Stefan Pivač i Maja Radović.

- Kao odgovorno lice za ovaj sport zahvalan sam svima koji pomažu izgradnju i afirmaciju jednog autentičnog sporta za slepe i slabovide i vraćanje golbala na stare staze slave. Kamp u Kruševcu je bio bolji i uspešniji nego prethodni,jer smo ukupan broj učesnka i posebno golbalista povećali. Dugujemo veliku zahvalnost organizatorima, svim učesnicima kampa,posebno studentima FSFV u Nišu i njihovom profesoru Marku Aleksandroviću,koji su pružili izuzetnu pomoć u trenažnom procesu, čak su se na kraju kampa pojavili na parketu kao ekipa na revijalnom turniru. Posebnu poruku šaljemo našoj krovnoj organizaciji POK Srbije da smo tu,da rastemo i da ćemo svakog dana biti sve veći, jači i uspešniji- kazao je Miloš Grlica sa uverenjem kako će svi nesporazumi unutar paraolimpijske porodice biti prevaziđeni i da će se ubuduće energija golbalista trošiti na lepše,sportske stvari.

- Pored rekordnog broja učesnika, raduje me da je u kampu radilo više globalista mlađih od 18 godina, što ohrabruje i što je vidljiv njihov napredak od rezultata prethodnog kampa u Leposaviću. Golbal se danas ne igra samo u Beogradu, Novom Safu i Kruševcu, već ozbiljnu ekipu pripremaju u Nišu,a ima nagoveštaja i u drugim krajevima Srbije. Pravi put ka uspehu jeste rasprostranjenost golbala u državi-selektor Dragan Sremčević je imao samo reči hvale za prethodni kamp u Kruševcu.

-Na uspešni kamp u Leposaviću, nadovezao se još uspešniji u Kruševcu i to mora da raduje sve one koji brinu o razvoju golbala. Kao lider u ovoj oblasti, FSFV u Nišu je i na ovom kampu dao značajan doprinos. Među učesnicima je bilo mnogo studentata koji su kroz stručnu praksu mogli da nauče nekoliko stvari: individualni rad sa osobama sa oštećenim vidom, pravila golbal suđenja i personalnu asistenciju. Imali su priliku,što se retko dešava, da i sami igraju golbal. Ni sa čim se ne može uporediti iskustvo koje su stekli boravkom na ovom kampu. U Kruševcu smo inače nastavili praksu permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i dizičke spreme golbalista, pa je specijalno za tu priliku,u kampu boravio i kolega Bojan Jorgić - istraživač i mentor studenata FSFV prof.dr Marko Aleksandrović hvali ukupne rezultate Golbal kampa "Kruševac 2017".

Ostale Vesti

Budite u toku!