You are here: Home Ostali sportovi Društvo Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:22

Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

-Nastavljena praksa permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i fizičke spreme,pod nadzorom istraživača i mentora studenata FSFV,prof. dr Marka Aleksandrovića.

 

U vreme prvomajskih praznika,u Kruševcu je u organizaciji Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom ovog grada, Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i FSFV Univerziteta u Nišu, oranizovan golbal kamp "Kruševac 2017".Treninzi su tokom peetodnevnog trajanja kampa održavani u sali Hemijsko - tehnološke škole,dok su smeštaj i ishrana rekordnog broja učesnika obezbeđeni u Domu učenika srednjih škola "Pane Đukić Limar" u Kruševcu. Direktor kampa Dejan Ivanović učinio je sve da zajednička ocena svih učesnika,na odlasku iz Kruševca bude odlična.

Selektor Dragan Sremčević, i selektor- igrač Miloš Grlica imali su na okupu rekordan broj golbalista,koje je predvodio kapiten Miroslav Topalov Danilov, a na terenu su bili i :Lav Andrić, Luka Bulatović, Nemanja Radaković, Atila Molnar, Milan Đilas, Igor Cvetković, Milan Petrović, Stefan Stevanović, Aleksandar Milanović, Aleksandar Ivanović, Darko Marisavljević, Uroš Veljković i Dejan Kostić. Mentor studenata FSFV u Nišu,prof.dr. Marko Aleksandrović sa saradnikom dr. Bojanom Jorgićem,imao je uz sebe ekipu trenera-volontera koji su radili na poslovima istraživanja zdravstvenog statusa i fizičke spremnosti golbalista::Jelena Šućur, Dušica Pupović, Miloš Stamenković(izveštač-fotoreporter), Ivan Popović, Mihajlo Matić i Stefan Drndarović, U realizaciji programa bili su angažovanii Nemanja Đorđević, Stefan Pivač i Maja Radović.

- Kao odgovorno lice za ovaj sport zahvalan sam svima koji pomažu izgradnju i afirmaciju jednog autentičnog sporta za slepe i slabovide i vraćanje golbala na stare staze slave. Kamp u Kruševcu je bio bolji i uspešniji nego prethodni,jer smo ukupan broj učesnka i posebno golbalista povećali. Dugujemo veliku zahvalnost organizatorima, svim učesnicima kampa,posebno studentima FSFV u Nišu i njihovom profesoru Marku Aleksandroviću,koji su pružili izuzetnu pomoć u trenažnom procesu, čak su se na kraju kampa pojavili na parketu kao ekipa na revijalnom turniru. Posebnu poruku šaljemo našoj krovnoj organizaciji POK Srbije da smo tu,da rastemo i da ćemo svakog dana biti sve veći, jači i uspešniji- kazao je Miloš Grlica sa uverenjem kako će svi nesporazumi unutar paraolimpijske porodice biti prevaziđeni i da će se ubuduće energija golbalista trošiti na lepše,sportske stvari.

- Pored rekordnog broja učesnika, raduje me da je u kampu radilo više globalista mlađih od 18 godina, što ohrabruje i što je vidljiv njihov napredak od rezultata prethodnog kampa u Leposaviću. Golbal se danas ne igra samo u Beogradu, Novom Safu i Kruševcu, već ozbiljnu ekipu pripremaju u Nišu,a ima nagoveštaja i u drugim krajevima Srbije. Pravi put ka uspehu jeste rasprostranjenost golbala u državi-selektor Dragan Sremčević je imao samo reči hvale za prethodni kamp u Kruševcu.

-Na uspešni kamp u Leposaviću, nadovezao se još uspešniji u Kruševcu i to mora da raduje sve one koji brinu o razvoju golbala. Kao lider u ovoj oblasti, FSFV u Nišu je i na ovom kampu dao značajan doprinos. Među učesnicima je bilo mnogo studentata koji su kroz stručnu praksu mogli da nauče nekoliko stvari: individualni rad sa osobama sa oštećenim vidom, pravila golbal suđenja i personalnu asistenciju. Imali su priliku,što se retko dešava, da i sami igraju golbal. Ni sa čim se ne može uporediti iskustvo koje su stekli boravkom na ovom kampu. U Kruševcu smo inače nastavili praksu permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i dizičke spreme golbalista, pa je specijalno za tu priliku,u kampu boravio i kolega Bojan Jorgić - istraživač i mentor studenata FSFV prof.dr Marko Aleksandrović hvali ukupne rezultate Golbal kampa "Kruševac 2017".

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!