You are here: Home Ostali sportovi Društvo Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

Sportska strana juga

Nedelja niskih cena u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Super dani od 26. do 30. juna u ORION Marketima

Super dani u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Rezultati i Tabele

sreda, 10 maj 2017 20:22

Sjajna organizacija i rezultati kampa golbalista "Kruševac 2017"

-Nastavljena praksa permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i fizičke spreme,pod nadzorom istraživača i mentora studenata FSFV,prof. dr Marka Aleksandrovića.

 

U vreme prvomajskih praznika,u Kruševcu je u organizaciji Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom ovog grada, Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i FSFV Univerziteta u Nišu, oranizovan golbal kamp "Kruševac 2017".Treninzi su tokom peetodnevnog trajanja kampa održavani u sali Hemijsko - tehnološke škole,dok su smeštaj i ishrana rekordnog broja učesnika obezbeđeni u Domu učenika srednjih škola "Pane Đukić Limar" u Kruševcu. Direktor kampa Dejan Ivanović učinio je sve da zajednička ocena svih učesnika,na odlasku iz Kruševca bude odlična.

Selektor Dragan Sremčević, i selektor- igrač Miloš Grlica imali su na okupu rekordan broj golbalista,koje je predvodio kapiten Miroslav Topalov Danilov, a na terenu su bili i :Lav Andrić, Luka Bulatović, Nemanja Radaković, Atila Molnar, Milan Đilas, Igor Cvetković, Milan Petrović, Stefan Stevanović, Aleksandar Milanović, Aleksandar Ivanović, Darko Marisavljević, Uroš Veljković i Dejan Kostić. Mentor studenata FSFV u Nišu,prof.dr. Marko Aleksandrović sa saradnikom dr. Bojanom Jorgićem,imao je uz sebe ekipu trenera-volontera koji su radili na poslovima istraživanja zdravstvenog statusa i fizičke spremnosti golbalista::Jelena Šućur, Dušica Pupović, Miloš Stamenković(izveštač-fotoreporter), Ivan Popović, Mihajlo Matić i Stefan Drndarović, U realizaciji programa bili su angažovanii Nemanja Đorđević, Stefan Pivač i Maja Radović.

- Kao odgovorno lice za ovaj sport zahvalan sam svima koji pomažu izgradnju i afirmaciju jednog autentičnog sporta za slepe i slabovide i vraćanje golbala na stare staze slave. Kamp u Kruševcu je bio bolji i uspešniji nego prethodni,jer smo ukupan broj učesnka i posebno golbalista povećali. Dugujemo veliku zahvalnost organizatorima, svim učesnicima kampa,posebno studentima FSFV u Nišu i njihovom profesoru Marku Aleksandroviću,koji su pružili izuzetnu pomoć u trenažnom procesu, čak su se na kraju kampa pojavili na parketu kao ekipa na revijalnom turniru. Posebnu poruku šaljemo našoj krovnoj organizaciji POK Srbije da smo tu,da rastemo i da ćemo svakog dana biti sve veći, jači i uspešniji- kazao je Miloš Grlica sa uverenjem kako će svi nesporazumi unutar paraolimpijske porodice biti prevaziđeni i da će se ubuduće energija golbalista trošiti na lepše,sportske stvari.

- Pored rekordnog broja učesnika, raduje me da je u kampu radilo više globalista mlađih od 18 godina, što ohrabruje i što je vidljiv njihov napredak od rezultata prethodnog kampa u Leposaviću. Golbal se danas ne igra samo u Beogradu, Novom Safu i Kruševcu, već ozbiljnu ekipu pripremaju u Nišu,a ima nagoveštaja i u drugim krajevima Srbije. Pravi put ka uspehu jeste rasprostranjenost golbala u državi-selektor Dragan Sremčević je imao samo reči hvale za prethodni kamp u Kruševcu.

-Na uspešni kamp u Leposaviću, nadovezao se još uspešniji u Kruševcu i to mora da raduje sve one koji brinu o razvoju golbala. Kao lider u ovoj oblasti, FSFV u Nišu je i na ovom kampu dao značajan doprinos. Među učesnicima je bilo mnogo studentata koji su kroz stručnu praksu mogli da nauče nekoliko stvari: individualni rad sa osobama sa oštećenim vidom, pravila golbal suđenja i personalnu asistenciju. Imali su priliku,što se retko dešava, da i sami igraju golbal. Ni sa čim se ne može uporediti iskustvo koje su stekli boravkom na ovom kampu. U Kruševcu smo inače nastavili praksu permanentnog praćenja zdravstvenog statusa i dizičke spreme golbalista, pa je specijalno za tu priliku,u kampu boravio i kolega Bojan Jorgić - istraživač i mentor studenata FSFV prof.dr Marko Aleksandrović hvali ukupne rezultate Golbal kampa "Kruševac 2017".

Ostale Vesti

 • Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije
  Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije Uz podsećanje kako je na nedavnom sastanku u Nišu dogovorena saradnja i definisani njeni sadržaji, u prvom redu osnivanje kluba u Nišu, edukacija kadrova i praćenje stanja treniranosti, danas je u cilju formiranja kluba u Nišu boravio generalni sekretar SKKS Mladen Pajević.
 • Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu
  U Oficirskom domu u Nišu, sinoć je otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom iznad Niša i okolnih gradova ovog dela Srbije.
 • DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera
  DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena Predrag Danilović razgovarao je danas u Nišu sa studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
 • Predrag Danilović u sredu u 12 na FSFV u Nišu
  Predrag Danilović u sredu u 12 na FSFV u Nišu U amfiteatru FSFV u Nišu,u sredu 31.maja u 12:00 sati, kraj akademske godine i upis novih brucoša obeležiće se gostovanjem predsednika KS Srbije Predraga Danilovića, koji će govoriti ne samo studentima ovog uglednog fakulteta već i košarkaškim radnicima i stručnjacima u Jugoistočnoj Srbiji.
 • Sporazum o saradnji FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima
  Sporazum o saradnji FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Na FSFV u Nišu danas je potpisan sporazum između ovog prestižnog fakulteta i Saveza košarkaša u kolicima Srbije(SKKS) koji sadrži obaveze o edukaciji trenerskog kadra, obavljanju stručne prakse studenata u klubovima SKKS-a i obavljanje naučnih istraživanja i permamentno praćenje košarkaša u kolicima.

Budite u toku!