You are here: Home Ostali sportovi Društvo Golbalisti Srbije odlični u Sarajevu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

utorak, 16 maj 2017 21:34

Golbalisti Srbije odlični u Sarajevu

Na jakom međunarodnom turniru u golbalu, održanom prethodnog vikenda u Sarajevu. selekcija Srbije ostvarila je odlične rezultate.

Uprkos porazu u prvom kolu od ekipe Grčke (15:7), reprezentativci Srbije uspeli su da u grupi budu bolji od rivala, pobeda nad selekcijom Bosne i Hercegovine(13:12), u polufinalu je poražena Crna Gora(4:3) da bi u finalnom susretu sa selekcijom favorizovane i iskusne eipe Bugarske presudan bio ne kvalitet,već kraća klupa selekcije iz Beograda. Bugarski golbalisti su inače do finala došli pobedom na ekipom Grčke i drugom sastavom selekcije domaćina.

-Naša selekcija je u najvažnijim trenucima,u situaijama kada se rezultat lomio, ispoljila sjajnu psihičku stabilnost, istrajavala u taktičkim zadacima, sačuvala koncentraciju posebno u odbrani. Draga nam je pobeda na selekcijom domaćina, ali nas posebno raduje što smo do finala stigli pobedom nad vrlo dobrom selekcijom Crne Gore- ocenjuje selektor i igrač Srbije Miloš Grlica.

Preovlađujuća ocena rukovodstva naše selekcije je kako i ovaj uspeh u Sarajevu jeste potvrda ozbiljnog rada koji je postavljen na duže staze.

-U finalu nas je jednotavno stigao umor,jer je Bugarska imala dužu klubu i veću mogućnost rotacije igrača. Ilustracije radi,mi smo u Sarajevu Imali na raspolaganju samo četvoricu igrača,a naši protivnici najmanje po šest. I pored svega, moramo biti zadovoljni prikazanim igrama a posebno sjajnim rezultatom-trener Dragan Sremčević, svojevremeno najbolji golbalista sveta, čestita članovima selekcije Srbije na odličnom rezultatu.

U sastavu selekcije Srbije koja nas je predstavljala na Međunarodnom turniru u Sarajevu bili su:Miloš Grlica,selektor i igrač, Dragan Sremčević, trener, Miroslav Topalov Danilov,kapiten tima, igrači Atila Molnar i Luka Bulatović ,a zanimljivo je da su se u funkciji sudija pripravnika našli Jelena Šućur i Stefan Drndarović(studentiFSFV u Nišu) koji su jednovremeno bili i treneri pratioci.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!