You are here: Home Ostali sportovi Društvo Golbalisti Srbije odlični u Sarajevu

Sportska strana juga

TOP DANI u svim ORION Marketima

TOP DANI u svim ORION Marketima od 16. do 22. oktobra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima.

Rezultati i Tabele

utorak, 16 maj 2017 21:34

Golbalisti Srbije odlični u Sarajevu

Na jakom međunarodnom turniru u golbalu, održanom prethodnog vikenda u Sarajevu. selekcija Srbije ostvarila je odlične rezultate.

Uprkos porazu u prvom kolu od ekipe Grčke (15:7), reprezentativci Srbije uspeli su da u grupi budu bolji od rivala, pobeda nad selekcijom Bosne i Hercegovine(13:12), u polufinalu je poražena Crna Gora(4:3) da bi u finalnom susretu sa selekcijom favorizovane i iskusne eipe Bugarske presudan bio ne kvalitet,već kraća klupa selekcije iz Beograda. Bugarski golbalisti su inače do finala došli pobedom na ekipom Grčke i drugom sastavom selekcije domaćina.

-Naša selekcija je u najvažnijim trenucima,u situaijama kada se rezultat lomio, ispoljila sjajnu psihičku stabilnost, istrajavala u taktičkim zadacima, sačuvala koncentraciju posebno u odbrani. Draga nam je pobeda na selekcijom domaćina, ali nas posebno raduje što smo do finala stigli pobedom nad vrlo dobrom selekcijom Crne Gore- ocenjuje selektor i igrač Srbije Miloš Grlica.

Preovlađujuća ocena rukovodstva naše selekcije je kako i ovaj uspeh u Sarajevu jeste potvrda ozbiljnog rada koji je postavljen na duže staze.

-U finalu nas je jednotavno stigao umor,jer je Bugarska imala dužu klubu i veću mogućnost rotacije igrača. Ilustracije radi,mi smo u Sarajevu Imali na raspolaganju samo četvoricu igrača,a naši protivnici najmanje po šest. I pored svega, moramo biti zadovoljni prikazanim igrama a posebno sjajnim rezultatom-trener Dragan Sremčević, svojevremeno najbolji golbalista sveta, čestita članovima selekcije Srbije na odličnom rezultatu.

U sastavu selekcije Srbije koja nas je predstavljala na Međunarodnom turniru u Sarajevu bili su:Miloš Grlica,selektor i igrač, Dragan Sremčević, trener, Miroslav Topalov Danilov,kapiten tima, igrači Atila Molnar i Luka Bulatović ,a zanimljivo je da su se u funkciji sudija pripravnika našli Jelena Šućur i Stefan Drndarović(studentiFSFV u Nišu) koji su jednovremeno bili i treneri pratioci.

Ostale Vesti

Budite u toku!