You are here: Home Ostali sportovi Društvo Trojici Nišlija pet medalja na "Podgorica Open 2017"

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

utorak, 16 maj 2017 21:41

Trojici Nišlija pet medalja na "Podgorica Open 2017"

Selekcija Srbije,sastavljena od osam stonotenisera iz klubova NAIS Niš (3), ČA ČAČAK (1), MAČVA Šabac (3) i KRAGUJEVČANI Kragujevac (1) nastupila je na prvom Međunarodnom turniru PODGORICA OPEN 2017.

Osim domaćina i gostiju iz Srbije,na dvodnevnom turniru učestvovale su i reprezentacije Hrvatske i Makedonije. Ukupno su se 42 takmičara nadmetala u pet kategorija.

Prvog dana u pojedinačnoj konkurenciji naši stonoteniseri osvojili su sledeće medalje:Tanja Mikašević(ČA Čačak) dugo mesto u kategoriji 3-5, Bojan stamenković (NAIS Niš) prvo mesto u kategoriji 4-5, Nebojša Ilić(NAIS Niš) drugo mesto u kategoriji 4-5, Slavoljub Avdić(MAČVA Šabac) treće mesto u kategoriji 4-5, nemanja Birmančević(MAČVA Šabac) drugo mesto u kategoriji 6-7, i Bojan Jovanović(NAIS Niš) prvo mesto u kategoriji 9-10. Drugog dana međunarodnog turnira PODGORICA OPEN 2017, Bojan Stamenković i Nebojša Ilić(NAIS Niš) osvojili su ekipno prvo mesto u kategoriji 2-5, Aleksandar Jevremović(KRAGUJEVČANI Kragujevac) i Slavoljub Avdić(MAČVA Šabac) drugo mesto u kategoriji 4-5, Nemanja Birmančević i Dragan Baćanović(MAČVA Šabac) drugo mesto u kategoriji 6-8 i Bojan Jovanović(NAIS Niš) u paru sa stonoteniserom iz Crne Gore,Dejanom Bašanovićem osvojioili su prvomesto u kategoriji 9-10.

-Imali smo trojicu stonotenisera u selekciji Srbije i osvojili pet medalja, od toga četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Pored medalja naši takmičari doneli su u Niš i četiri vredna pehara. Ovim izuzetnim rezultatima dostojno smo u Podgovorici reprzentovali svoju zemlju i grad Niš, našta smo posebno ponosni- ocenjuje predsednik STK OSI NAIS Bojan Stamenković.

Stonoteniski klubosoba sainvaliditetom NAIS planira da 27.maja nastupi i na jakom turniru u Kragujevcu,a valja najaviti da se u nemačkoj,od 13.-18.juna održava Svetski Kup,u gradu Bajrotu.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!