You are here: Home Ostali sportovi Društvo DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

sreda, 31 maj 2017 16:05

DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena Predrag Danilović razgovarao je danas u Nišu sa studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

Pozdravljen gromkim aplauzom prisutnih u amfiteatru FSFV u Nišu i toplom dobrodošlicom koju je izrekao dekan FSFV prof. dr Milovan Bratić, a u društvu svojih domaćina prof. dr Dragane Berić i prof. dr Miodraga Kocića proslavljeni evropski i svetski košarkaš, sada predsednik KSS Predrag Danilović razgovarao je sa studentima, profesorima i trenerima punih devedeset minuta.

Među gostima na završetku akademske školske godine na ovom prestižnom fakultetu bio je i Dušan Projević potpredsednik KSS za takmičenje.

- Bolje se snalazim na parketu i pod koševima nego za govornicom. Zato vas pozivam da posle mojih uvodnih napomena otvoreno i slobodno postavite pitanja. Spreman sam da vam na sva odgovorim - na početku razgovora proslavljeni košarkaš je podsetio na svoje prve korake u sarajevskoj Bosni, odakle je sa šesnaest godina došao u Beograd.

Oni koji duže pamte setiće se da je tada junior Danilović došao u Partizan bez validne ispisnice, pa je zbog sportske biokratije pauzirao čak dve godine.

Setiće se da je Predrag Danilović debitovao u reprezentaciji Jugoslavije sa 18 ipo godina, da u kolekciji ima medalje sa najvećih međunarodnih takmičenja počev od EP, SP i Olimpijskih igara. Da je sa Partizanom u Istanbulu osvojio titulu prvaka Evrope, da je tri godine proveo u Bolonji, a potom dve sezone u NBA. Neodlučnost uprave Dalasa opredelila je Danilovića da se još jednom vrati sportskim prijateljima u Bolonji. Sa velikom pažnjom,studenti i profesori FSFV saslušali su i deo biografije Predraga Danilovića, koji je od 2000-2015.godine '' iz fotelje'' vodio Partizan. Na pitanje iz amfiteatra kada mu je bilo teže kao košarkašu ili sportskom funkcioneru odgovorio je i više puta ponovio.

- Lakše je i poštenije  biti igrač nego funkcioner. Ne preporučujem da se porede košarkaši i ekipe iz različitih vremenskih perioda. Sa žaljenjem konstatujem da zbog obaveza tokom sezone i velikog broja utakmica, sve je manje kreativnosti na parketu. Radujem se što su među onima koji plene svojim znanjem i igrom Bogdan Bogdanović i Luka Dončić, ali preporučujem svim košarkaškim profesionalcima da letnji period posvete individualnom radu, na usavršavanju, ali i odstranjivanju slabosti.

Među mnogim pitanjima očigledno zainteresovanih u amfiteatru FSFV našla su se i ona koja dodiruju trenutno stanje u nacionalnom šampionatu, ali i pitanje kakve su mogućnosti da Nikola Jokić zaigra na predstojećem EP.

- Moramo da razumemo probleme i uslove koje pred Jokića postavlja njegov klub Denver. NBA je veliki sistem u kojem su i zahtevi na najvišem nivou. Jokić nam treba, ali on treba da igra za Srbiju u narednih deset godina. Zato treba ispoštovati njegovu odluku i razumetu zahteve njegovog kluba koji mu sprema novi i bogatiji ugovor.

Predrag Danilović je u druženju sa studentima FSFV podsetio na vreme kada je košarkaška reprezentacija Jugoslavije harala Evropom i svetom. Da je Dražen Petrović bio ne samo najbolji igrač Jugoslavije već i Evrope, a da mu je zajedničko sa Draženom da su važili kao najveći radnici među košarkašima.

Ostale Vesti

Budite u toku!