You are here: Home Ostali sportovi Društvo DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

sreda, 31 maj 2017 16:05

DANILOVIĆ NA FSFV U NIŠU: Igrač poštenije zanimanje od funkcionera

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena Predrag Danilović razgovarao je danas u Nišu sa studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

Pozdravljen gromkim aplauzom prisutnih u amfiteatru FSFV u Nišu i toplom dobrodošlicom koju je izrekao dekan FSFV prof. dr Milovan Bratić, a u društvu svojih domaćina prof. dr Dragane Berić i prof. dr Miodraga Kocića proslavljeni evropski i svetski košarkaš, sada predsednik KSS Predrag Danilović razgovarao je sa studentima, profesorima i trenerima punih devedeset minuta.

Među gostima na završetku akademske školske godine na ovom prestižnom fakultetu bio je i Dušan Projević potpredsednik KSS za takmičenje.

- Bolje se snalazim na parketu i pod koševima nego za govornicom. Zato vas pozivam da posle mojih uvodnih napomena otvoreno i slobodno postavite pitanja. Spreman sam da vam na sva odgovorim - na početku razgovora proslavljeni košarkaš je podsetio na svoje prve korake u sarajevskoj Bosni, odakle je sa šesnaest godina došao u Beograd.

Oni koji duže pamte setiće se da je tada junior Danilović došao u Partizan bez validne ispisnice, pa je zbog sportske biokratije pauzirao čak dve godine.

Setiće se da je Predrag Danilović debitovao u reprezentaciji Jugoslavije sa 18 ipo godina, da u kolekciji ima medalje sa najvećih međunarodnih takmičenja počev od EP, SP i Olimpijskih igara. Da je sa Partizanom u Istanbulu osvojio titulu prvaka Evrope, da je tri godine proveo u Bolonji, a potom dve sezone u NBA. Neodlučnost uprave Dalasa opredelila je Danilovića da se još jednom vrati sportskim prijateljima u Bolonji. Sa velikom pažnjom,studenti i profesori FSFV saslušali su i deo biografije Predraga Danilovića, koji je od 2000-2015.godine '' iz fotelje'' vodio Partizan. Na pitanje iz amfiteatra kada mu je bilo teže kao košarkašu ili sportskom funkcioneru odgovorio je i više puta ponovio.

- Lakše je i poštenije  biti igrač nego funkcioner. Ne preporučujem da se porede košarkaši i ekipe iz različitih vremenskih perioda. Sa žaljenjem konstatujem da zbog obaveza tokom sezone i velikog broja utakmica, sve je manje kreativnosti na parketu. Radujem se što su među onima koji plene svojim znanjem i igrom Bogdan Bogdanović i Luka Dončić, ali preporučujem svim košarkaškim profesionalcima da letnji period posvete individualnom radu, na usavršavanju, ali i odstranjivanju slabosti.

Među mnogim pitanjima očigledno zainteresovanih u amfiteatru FSFV našla su se i ona koja dodiruju trenutno stanje u nacionalnom šampionatu, ali i pitanje kakve su mogućnosti da Nikola Jokić zaigra na predstojećem EP.

- Moramo da razumemo probleme i uslove koje pred Jokića postavlja njegov klub Denver. NBA je veliki sistem u kojem su i zahtevi na najvišem nivou. Jokić nam treba, ali on treba da igra za Srbiju u narednih deset godina. Zato treba ispoštovati njegovu odluku i razumetu zahteve njegovog kluba koji mu sprema novi i bogatiji ugovor.

Predrag Danilović je u druženju sa studentima FSFV podsetio na vreme kada je košarkaška reprezentacija Jugoslavije harala Evropom i svetom. Da je Dražen Petrović bio ne samo najbolji igrač Jugoslavije već i Evrope, a da mu je zajedničko sa Draženom da su važili kao najveći radnici među košarkašima.

Ostale Vesti

 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....
 • BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku
  BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku Na Bogojavljanje se danas po tradiciji plivalo i u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku.

Budite u toku!