You are here: Home Ostali sportovi Društvo Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

nedelja, 18 jun 2017 21:24

Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu

U Oficirskom domu u Nišu, sinoć je otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom iznad Niša i okolnih gradova ovog dela Srbije.

Učestvuje 130 najboljih pilota iz 30 zemalja,sa svih kontinenata. Vazduhoplovni savez Srbije uspeo je da organizuje ovo prestižno takmičenje u našoj zemlji i tako Srbiju učini jednom od pet destinacija na kojoj se u tekućoj godini organizuje Svetski kup, uz Francusku, Švajcarsku, Brazil i Ekvador .Na nebu iznad ovog dela Srbije, odvažni i spretni piloti pojavljivaće se od danas pa do do subote 24.juna ove godine u vremenu između 12 i 19 časova.

Piloti će sa svojim paraglajderima startovati na uzletištu  Višegrad iznad Niša, tu su i Pantelej-Oreovac i Svrljiške planine,a zanimljivo je da će se  u letilicama bez motora nadmetati u vazdušnim trkama od 70-100 km, koje će trajati u proseku od dva do četiri ipo sata.

Sinoćnjem ottaranju Svetskog Kupa, pored 130 pilota iz 30 zemalja sveta prisustvovali su i brojne zvanice iz gradske uprave Niša, opštine Pantelej, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Kontrole letenja,Vojske Srbije, Sportskog saveza Niša i drugih institucija i ustanova Niša.

Svaki od pilota paraglajdera prati se satelitski iz štaba takmičenja i u svakom trenutku se zna njegova pozicija, što se prenosi preko sajta i moguće je da njihovo nadmetanje prati oko 50 hiljada gledalaca. A i bez pomoći elektronike, veliko je zadovoljstvo žitelja Niša, Leskovca, Zaječara, Vrana, Pirota ili Dimitrovgrada koji će na nebu iznad svojih gradova moći da uživaju u prelepom prizoru.

Reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu predstavljaju Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević.

Ostale Vesti

Budite u toku!