You are here: Home Ostali sportovi Društvo Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

nedelja, 18 jun 2017 21:24

Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom u Nišu

U Oficirskom domu u Nišu, sinoć je otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom iznad Niša i okolnih gradova ovog dela Srbije.

Učestvuje 130 najboljih pilota iz 30 zemalja,sa svih kontinenata. Vazduhoplovni savez Srbije uspeo je da organizuje ovo prestižno takmičenje u našoj zemlji i tako Srbiju učini jednom od pet destinacija na kojoj se u tekućoj godini organizuje Svetski kup, uz Francusku, Švajcarsku, Brazil i Ekvador .Na nebu iznad ovog dela Srbije, odvažni i spretni piloti pojavljivaće se od danas pa do do subote 24.juna ove godine u vremenu između 12 i 19 časova.

Piloti će sa svojim paraglajderima startovati na uzletištu  Višegrad iznad Niša, tu su i Pantelej-Oreovac i Svrljiške planine,a zanimljivo je da će se  u letilicama bez motora nadmetati u vazdušnim trkama od 70-100 km, koje će trajati u proseku od dva do četiri ipo sata.

Sinoćnjem ottaranju Svetskog Kupa, pored 130 pilota iz 30 zemalja sveta prisustvovali su i brojne zvanice iz gradske uprave Niša, opštine Pantelej, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Kontrole letenja,Vojske Srbije, Sportskog saveza Niša i drugih institucija i ustanova Niša.

Svaki od pilota paraglajdera prati se satelitski iz štaba takmičenja i u svakom trenutku se zna njegova pozicija, što se prenosi preko sajta i moguće je da njihovo nadmetanje prati oko 50 hiljada gledalaca. A i bez pomoći elektronike, veliko je zadovoljstvo žitelja Niša, Leskovca, Zaječara, Vrana, Pirota ili Dimitrovgrada koji će na nebu iznad svojih gradova moći da uživaju u prelepom prizoru.

Reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu predstavljaju Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!