You are here: Home Ostali sportovi Društvo Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 26. novembra

TOP DANI u svim ORION Marketima od 22. do 26. novembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Otvoren Novi ORION Market u Grdelici

U Grdelici je otvoren novi, 24. u lancu ORION Marketa.

Najslađa akcija u ORION Marketima

Najslađa akcija u svim ORON Marketima.

Rezultati i Tabele

ponedeljak, 26 jun 2017 22:18

Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Uz podsećanje kako je na nedavnom sastanku u Nišu dogovorena saradnja i definisani njeni sadržaji, u prvom redu osnivanje kluba u Nišu, edukacija kadrova i praćenje stanja treniranosti, danas je u cilju formiranja kluba u Nišu boravio generalni sekretar SKKS Mladen Pajević.

U ime SKKS prvi operativac Saveza donirao je troja kolica kao pomoć u formiranju kluba u Nišu, koji bi trebalo da se u što skorije vreme pridruži vodećim beogradskim klubovima, te klubovima u Čačku i Paraćinu. Donaciju je primio prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju FSFV prof.dr Miodrag Kocić, inače profesor na predmetu košarke i član Skupštine KS Srbije.

-Ovo je konkretan dokaz da sporazumi koje potpisuje FSFV nisu samo "slovo na papiru". Podsetiću da je na stručnom osposobljavanju kadrova kod nas jedan trener iz SKKS,a očekujemo da ih uskoro bude i više. Već za prvi vikend u julu mesecu stručnjaci sa FSFV će u Kragujevcu odraditi testiranje srpske reprezentacije u košarci u kolicima koja se priprema za EP u Češkoj. Ostajemo dosledni preuzetim obavezama iz potpisanog sporazuma i snažno ćemo podržati formiranje kluba u Nišu koje je planirano za jesen tekuće godine-kazao je prof.dr Miodrag Kocić.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su i profesori sa ovog uglednog fakulteta u Nišu,dr. Marko Aleksandrović i dr Bojan Jorgić,angažovani inače na većem broju predmeta koji obrađuju fizičko vežbanje osoba sa invaliditetom.

-Dobili smo kolica za košarku koja će koristiti novoforminani klub za svoje treninge, koje će moći da prate i studenti sa FSFV u okviru stručne prakse. Posle plivanja, boćanja, stonog tenisa, atletike i golbala, košarka u kolicima je sledeći sport koji će naši studenti moći da upražnjavaju,a složićete se da je to najbolji način da se upozna ovaj specifični sport. Verujem da će Klub košarkaša u kolicima uskoro biti formiran, da će brzo okupiti članstvo i selektirati sportiste. Jer,Niš je centar ovog dela države, a FSFV lider u oblasti akademske problematike fizičkog vežbanja osoba sa invaliditetom- kazao je dr.Bojan Jorgić.

Generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Mladen Pajević je našem novinaru izneo i podatke o pripremama naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo divizije C u Češkoj, u gradu Brno. Poslednjeg dana juna meseca zakazano je okupljanje, očekuje se da svih 11 pozvanih reprezentaivaca dođe u Kragujevac gde će prvi deo priprema potrajati nedelju dana, a potom sledi novo okupljanje na kojem će se reprezentatcija uigravati za utakmice na EP koje je očekuju. Savez  košarkaša u kolicima Srbije formiran je,da podsetimo 2004.e godine, prinudni prekid aktivnosti potrajao je od 2007.e godine do 2015.godine kada je naša reprezentatcija nastupila na EP u Lisabonu, u Portugaliji. Prema najavi Mladena Pajevića, Srbija će se kandidovati za domaćina EP 2019.godine.

-Današnja donacija u kolicima je samo prvi deo pomoći koju planiramo da obezbedimo za klub u Nišu. Planiramo da doniramo bar još jedna kolica. Postigli smo dogovor sa Sportsko rekreativnim udruženjm osoba sa invaliditetom "Nais", da članovi ovog udruženja postanu okosnica novog kluba. Verujem da će današanju donaciju koristiti i studenti FSFV u okviru nastave iz predmeta koji se tiču sporta osoba sa invaliditetom- rekao je Mladen Pajević,generalni sekretar SKKS.

Ostale Vesti

 • SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova
  SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova Gradski Savez za školski sport danas je održao konferenciju za medije povodom sjajnih rezultata koje su učenici 6 leskovačkih osnovnih škola ostvarili na republičkom takmičenju u Kragujevcu.
 • IN MEMORIAM Preminuo Dragorad Stanić, novinar Sportskog žurnala i Vranjskih
  IN MEMORIAM Preminuo Dragorad Stanić, novinar Sportskog žurnala i Vranjskih Dragorad Stanić, novinar „Vranjskih“ i Sportskog žurnala, preminuo je u  ponedeljak 13. novembra, posle kratke i teške bolesti.
 • DŽUDO KATE NA FSFV Džudo savez Srbije organizovao seminar u Nišu
  DŽUDO KATE NA FSFV Džudo savez Srbije organizovao seminar u Nišu Instruktor Internacionalne džudo federacije (IJF), VI dan, Slaviša Bradić, sa grupom mladih džudista iz Hrvatske, bio je gost i predavač na Kata seminaru u Nišu, koji je Džudo savez Srbije organizovao uz tehničku pomoć niškog džudo kluba Kinezis.
 • Mačevaoci Dubočice osvojili 9 medalja
  Mačevaoci Dubočice osvojili 9 medalja Mačevaoci Dubočice sve uspešnijim nastupima potvrđuju da u Leskovcu stasava nova generacija vrhunskih majstora ovog sporta.
 • PRVI NASTUP I TITULA Niški golbalisti prvaci Srbije
  PRVI NASTUP I TITULA Niški golbalisti prvaci Srbije To ni najveći optimisti nisu očekivali. Najmlađi golbal klub u državi, osvojio je u Zemunu, na svom prvom državnom prvenstvu,titulu prvaka Srbije.   Iz Niša su članovi GK "Nais" otputovali sa obećanjem kako će sa poslednjim pojačanjem,Lukom Bulatovićem stići sigurno do finala, a iz sale Škole sa slepe i slabovode "Veljko Ramadanović" vraćaju se sa pobedničkim peharom i titulom najboljeg kluba u državi. Do titule prvaka, niški golbalisti došli su posle ubedljivih pobeda u predtakmičenju: sve rivale u grupi pobedili su sa dvocifrenim rezultatom. U prvom kolu: Nais - Škola "Veljko Ramadanović" 14:4, drugo kolo: GK Nais - GK Čačak 10:0, i treće kolo: Nais - GK Loznica 10:0 . Rezultat polufinala: GK Nais - GK Pobeda (Beograd) 7:1 i u finalu: GK Nais - GK Mladost (Beograd) 9:8. Zahuktale Nišlije su tek u finalu dobili doraslog partnera, u čijim redovima nastupa i najbolji srpski golbalista Miloš Grlica. Finale je posle velike i neizvesne borbe završeno u regularnom toku nerešeno 8:8, da bi tzv. zlatni gol za debitanta na državnom prvenstvu postigao reprezentatica Milan Petrović. Sportski Niš je tako dočekao da jedna ekipa iz grada na Nišavi osvoji prvu ekipunu titulu državnog prvaka za muškarce. -Izuzetno motivisani sastav Naisa je već na…

Budite u toku!