You are here: Home Ostali sportovi Društvo Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

ponedeljak, 26 jun 2017 22:18

Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Uz podsećanje kako je na nedavnom sastanku u Nišu dogovorena saradnja i definisani njeni sadržaji, u prvom redu osnivanje kluba u Nišu, edukacija kadrova i praćenje stanja treniranosti, danas je u cilju formiranja kluba u Nišu boravio generalni sekretar SKKS Mladen Pajević.

U ime SKKS prvi operativac Saveza donirao je troja kolica kao pomoć u formiranju kluba u Nišu, koji bi trebalo da se u što skorije vreme pridruži vodećim beogradskim klubovima, te klubovima u Čačku i Paraćinu. Donaciju je primio prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju FSFV prof.dr Miodrag Kocić, inače profesor na predmetu košarke i član Skupštine KS Srbije.

-Ovo je konkretan dokaz da sporazumi koje potpisuje FSFV nisu samo "slovo na papiru". Podsetiću da je na stručnom osposobljavanju kadrova kod nas jedan trener iz SKKS,a očekujemo da ih uskoro bude i više. Već za prvi vikend u julu mesecu stručnjaci sa FSFV će u Kragujevcu odraditi testiranje srpske reprezentacije u košarci u kolicima koja se priprema za EP u Češkoj. Ostajemo dosledni preuzetim obavezama iz potpisanog sporazuma i snažno ćemo podržati formiranje kluba u Nišu koje je planirano za jesen tekuće godine-kazao je prof.dr Miodrag Kocić.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su i profesori sa ovog uglednog fakulteta u Nišu,dr. Marko Aleksandrović i dr Bojan Jorgić,angažovani inače na većem broju predmeta koji obrađuju fizičko vežbanje osoba sa invaliditetom.

-Dobili smo kolica za košarku koja će koristiti novoforminani klub za svoje treninge, koje će moći da prate i studenti sa FSFV u okviru stručne prakse. Posle plivanja, boćanja, stonog tenisa, atletike i golbala, košarka u kolicima je sledeći sport koji će naši studenti moći da upražnjavaju,a složićete se da je to najbolji način da se upozna ovaj specifični sport. Verujem da će Klub košarkaša u kolicima uskoro biti formiran, da će brzo okupiti članstvo i selektirati sportiste. Jer,Niš je centar ovog dela države, a FSFV lider u oblasti akademske problematike fizičkog vežbanja osoba sa invaliditetom- kazao je dr.Bojan Jorgić.

Generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Mladen Pajević je našem novinaru izneo i podatke o pripremama naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo divizije C u Češkoj, u gradu Brno. Poslednjeg dana juna meseca zakazano je okupljanje, očekuje se da svih 11 pozvanih reprezentaivaca dođe u Kragujevac gde će prvi deo priprema potrajati nedelju dana, a potom sledi novo okupljanje na kojem će se reprezentatcija uigravati za utakmice na EP koje je očekuju. Savez  košarkaša u kolicima Srbije formiran je,da podsetimo 2004.e godine, prinudni prekid aktivnosti potrajao je od 2007.e godine do 2015.godine kada je naša reprezentatcija nastupila na EP u Lisabonu, u Portugaliji. Prema najavi Mladena Pajevića, Srbija će se kandidovati za domaćina EP 2019.godine.

-Današnja donacija u kolicima je samo prvi deo pomoći koju planiramo da obezbedimo za klub u Nišu. Planiramo da doniramo bar još jedna kolica. Postigli smo dogovor sa Sportsko rekreativnim udruženjm osoba sa invaliditetom "Nais", da članovi ovog udruženja postanu okosnica novog kluba. Verujem da će današanju donaciju koristiti i studenti FSFV u okviru nastave iz predmeta koji se tiču sporta osoba sa invaliditetom- rekao je Mladen Pajević,generalni sekretar SKKS.

Ostale Vesti

 • BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku
  BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku Na Bogojavljanje se danas po tradiciji plivalo i u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku.
 • Luka Petković (15), član PK Leskovac, prvi doplivao do krsta u Vlasotincu
  Luka Petković (15), član PK Leskovac, prvi doplivao do krsta u Vlasotincu U konkurenciji 57 plivača, do časnog krsta prvi je doplivao učenik Tehničke škole "Rade Metalac" i član PK Leskovac, Luka Petković(15).
 • NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu
  NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.
 • Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca
  Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca Aleksandra Milenković, najbolji strelac ŽRK Vlasotince i Nikola Đorđević, član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince najbolji su sportisti Vlasotinca u godini na izmaku. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima. Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Mitov, trener Atletskog kluba Vlasotince. Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama . Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu. Nagrađene su mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate. -Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović. Obaveza lokalne samouprave je da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu…
 • SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana
  SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana Sportski savez opštine Lebane proglasio je najbolje sportiste, sportske radnike i klubove u 2017. godini. U ime Sportskog Saveza opštine Lebane plakete i zahvalnice nagrađenima podelio je sekretar Miroslav Stošić. Upravni odbor je doneo Odluku da najbolji sportista u 2017. godini bude Dimitrije Ivković, košarkaš KK „Radan“ Lebane, najbolja sportistkinja je Natalija Stanković, rukometašica RK „Radan“ Lebane, najbolji trener u 2017. Godini je Zoran Stanković trener RK „ Radan“. Za najbolji sportski kolektiv proglašena je ženska ekipa RK „Radan“ Lebane, najbolji sportski radnik je Nebojša Stojanović –FK „Jedinstvo“ Bošnjace i najbolja sportska nada u 2017.godini je Dara Smiljković, član mačevalačkog kluba „Feniks“ Lebane. "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".  

Budite u toku!