You are here: Home Ostali sportovi Društvo Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Sportska strana juga

Super dani u ORION Marketima od 18. do 24. septembra

Super dani u svim ORION Marketima od 18. o 24. septembra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima od 18. do 24. septembra.

Rezultati i Tabele

ponedeljak, 26 jun 2017 22:18

Nastavak saradnje FSFV u Nišu i Saveza košarkaša u kolicima Srbije

Uz podsećanje kako je na nedavnom sastanku u Nišu dogovorena saradnja i definisani njeni sadržaji, u prvom redu osnivanje kluba u Nišu, edukacija kadrova i praćenje stanja treniranosti, danas je u cilju formiranja kluba u Nišu boravio generalni sekretar SKKS Mladen Pajević.

U ime SKKS prvi operativac Saveza donirao je troja kolica kao pomoć u formiranju kluba u Nišu, koji bi trebalo da se u što skorije vreme pridruži vodećim beogradskim klubovima, te klubovima u Čačku i Paraćinu. Donaciju je primio prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju FSFV prof.dr Miodrag Kocić, inače profesor na predmetu košarke i član Skupštine KS Srbije.

-Ovo je konkretan dokaz da sporazumi koje potpisuje FSFV nisu samo "slovo na papiru". Podsetiću da je na stručnom osposobljavanju kadrova kod nas jedan trener iz SKKS,a očekujemo da ih uskoro bude i više. Već za prvi vikend u julu mesecu stručnjaci sa FSFV će u Kragujevcu odraditi testiranje srpske reprezentacije u košarci u kolicima koja se priprema za EP u Češkoj. Ostajemo dosledni preuzetim obavezama iz potpisanog sporazuma i snažno ćemo podržati formiranje kluba u Nišu koje je planirano za jesen tekuće godine-kazao je prof.dr Miodrag Kocić.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su i profesori sa ovog uglednog fakulteta u Nišu,dr. Marko Aleksandrović i dr Bojan Jorgić,angažovani inače na većem broju predmeta koji obrađuju fizičko vežbanje osoba sa invaliditetom.

-Dobili smo kolica za košarku koja će koristiti novoforminani klub za svoje treninge, koje će moći da prate i studenti sa FSFV u okviru stručne prakse. Posle plivanja, boćanja, stonog tenisa, atletike i golbala, košarka u kolicima je sledeći sport koji će naši studenti moći da upražnjavaju,a složićete se da je to najbolji način da se upozna ovaj specifični sport. Verujem da će Klub košarkaša u kolicima uskoro biti formiran, da će brzo okupiti članstvo i selektirati sportiste. Jer,Niš je centar ovog dela države, a FSFV lider u oblasti akademske problematike fizičkog vežbanja osoba sa invaliditetom- kazao je dr.Bojan Jorgić.

Generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Mladen Pajević je našem novinaru izneo i podatke o pripremama naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo divizije C u Češkoj, u gradu Brno. Poslednjeg dana juna meseca zakazano je okupljanje, očekuje se da svih 11 pozvanih reprezentaivaca dođe u Kragujevac gde će prvi deo priprema potrajati nedelju dana, a potom sledi novo okupljanje na kojem će se reprezentatcija uigravati za utakmice na EP koje je očekuju. Savez  košarkaša u kolicima Srbije formiran je,da podsetimo 2004.e godine, prinudni prekid aktivnosti potrajao je od 2007.e godine do 2015.godine kada je naša reprezentatcija nastupila na EP u Lisabonu, u Portugaliji. Prema najavi Mladena Pajevića, Srbija će se kandidovati za domaćina EP 2019.godine.

-Današnja donacija u kolicima je samo prvi deo pomoći koju planiramo da obezbedimo za klub u Nišu. Planiramo da doniramo bar još jedna kolica. Postigli smo dogovor sa Sportsko rekreativnim udruženjm osoba sa invaliditetom "Nais", da članovi ovog udruženja postanu okosnica novog kluba. Verujem da će današanju donaciju koristiti i studenti FSFV u okviru nastave iz predmeta koji se tiču sporta osoba sa invaliditetom- rekao je Mladen Pajević,generalni sekretar SKKS.

Ostale Vesti

Budite u toku!