You are here: Home Ostali sportovi Društvo Uspešno održan golbal kamp u Kragujevcu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

sreda, 23 avgust 2017 22:15

Uspešno održan golbal kamp u Kragujevcu

Na nedavnom sedmodnevnom kampu u golbalu koji je održan u Kragujevcu učestvovali su golbalisti iz cele Srbije.

 

Ovoga puta, kamp na kome se uvežbavao ovaj sport, koji je lična karta slepih i slabovidih osoba, imao je za cilj - usavršavanje taktike. Sedamnaestoro učesnika kampa je bilo smešteno u SC „Iskra“ specijalizovanom objektu za smeštaj sportista sa invaliditetom, jedinim takvim u Srbiji. Upravo je ustanova koja vodi brigu o SC „Iskra“, a to je SC „Park“ iz Kragujevca porkila troškove kampa i omogućila višednevni boravak u Kragujevcu.

-Najmanje što možemo da učinimo je da omogućimo da jednom godišnje slepe i slabovide osobe koje se bave golbalom budu naši gosti u Kragujevcu. SC „Iskra“ je njihov dom, a i dom svih sportista sa invaliditetom.“ – objasnio je upravnik SC „Iskra“, gospodin Goran Nikolić, koji je i sam osoba sa oštećenog vida.

Pored smeštaja i ishrane u SC „Iskra“, najmodernijem objektu za osobe sa invaliditetom u Srbiji, učesnici kampa su imali na raspolaganju sve objekte SC „Park“: dvoraanu sportova „Gordana Goca Bogojević“, otvorene i zatvorene bazene i atletski stadion.

-Prezadovoljni smo uslovima koje je domaćin obezbedio. Mislim da će SC „Iskra“ biti naša stalna destinacija za pripreme i kampove. I ne samo za golbaliste.“ – rekao je Dejan Ivanović (45), direktor kampa i pedsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca.

Sa uslovima u Kragujevcu, ali i odnosom trenera i igrača prema zadacima, prezadovoljan je bio legendarni Dragan Sremčević (54), po mnogima najbolji golbalista prošlog veka,a sada uvaženi trener.

-Smatram da je sjajna stvar što smo u poslednjih sedam meseci održali četvrti golbal kamp i to u različitim gradovima (Leposavić, Kruševac, Karataš, Kragujevac). Na taj način promovišemo ovaj naš nekada najtrofejniji paraolimpijski ekipni sport. Održavamo kontinuitet zajedništva naših reprezentativaca, kontinuitet uigranosti, kontinuitet animacije novog trenerskog kadra i posvećenosti cilju-ocenjuje uvaženi trener Dragan Sremčević.

Kao i na prethodnim akcijama, bivši i sadašnji sudenti FSFV Univerziteta u Nišu aktivno su učestvovali u realizaciji programa kampa, pre svega u treningu i personalnoj asistenciji. Kako je javnosti već poznato, FSFV je poznat po posvećenosti ovom sportu ali i problematici sporta osoba sa invaliditetom.

Član novoformiranog golbal kluba "Nais" u Nišu, inače jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta Stefan Stevanović ,jako se obradovao najavljenom mogućnošću da bude uključen u rad sa najboljom reprezentacijom Srbije u golbalu.

-Moje je da treniram i vredno radim, želim da napredujem i ovakav poziv bi me samo dodatno motivisao. Ali, o svemu odlučuje stručni štab reprezentacije - skromno govori Stefan Stevanović(23(,inače rođeni Doljevčanin.

Među učesnicima proteklog kampa u golbalu, u Kragujevcu su bili: Dejan Ivanović, direktor kampa i trener(SSOI Kruševac), Dragan Sremčević, trener(Golbal klub "Mladost",Beograd), Jelena Šućur, trener(SSOI Kruševac, FSFV), Tamara Miloradović, trener(GK "Nais", Niš)Stefan Mićićelović, trener(GK "Nais",Niš), Miroslav Topalov Danilov, igrač(GK "Mladost",Beograd), Nemanja Radaković, igrač (GK "Mladost"),Stefan Stevanović, igrač(Golbal klub "Nais"), Đžavit Krujezi, igrač (GK "Nais"), Milan Petrović, igrač(GK "Nais"), Luka Bulatović, igrač(Golbal klub "Mladost"), Miloš Selaković, igrač (GK "Mladost",Beograd), Uroš Veljković, igrač(SSOI,Kruševac), Darko Marisavljević, igrač(Sportski savez osoba sa invaliditetom,Kruševac), Sandra Aleksić, igrač(SSOI,Kruševac), Dragan Stanojković, igrač (GK "Mladost") i Predrag Marković(Savez slepih,Čačak).

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!