You are here: Home Ostali sportovi Društvo Uspešno održan golbal kamp u Kragujevcu

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

sreda, 23 avgust 2017 22:15

Uspešno održan golbal kamp u Kragujevcu

Na nedavnom sedmodnevnom kampu u golbalu koji je održan u Kragujevcu učestvovali su golbalisti iz cele Srbije.

 

Ovoga puta, kamp na kome se uvežbavao ovaj sport, koji je lična karta slepih i slabovidih osoba, imao je za cilj - usavršavanje taktike. Sedamnaestoro učesnika kampa je bilo smešteno u SC „Iskra“ specijalizovanom objektu za smeštaj sportista sa invaliditetom, jedinim takvim u Srbiji. Upravo je ustanova koja vodi brigu o SC „Iskra“, a to je SC „Park“ iz Kragujevca porkila troškove kampa i omogućila višednevni boravak u Kragujevcu.

-Najmanje što možemo da učinimo je da omogućimo da jednom godišnje slepe i slabovide osobe koje se bave golbalom budu naši gosti u Kragujevcu. SC „Iskra“ je njihov dom, a i dom svih sportista sa invaliditetom.“ – objasnio je upravnik SC „Iskra“, gospodin Goran Nikolić, koji je i sam osoba sa oštećenog vida.

Pored smeštaja i ishrane u SC „Iskra“, najmodernijem objektu za osobe sa invaliditetom u Srbiji, učesnici kampa su imali na raspolaganju sve objekte SC „Park“: dvoraanu sportova „Gordana Goca Bogojević“, otvorene i zatvorene bazene i atletski stadion.

-Prezadovoljni smo uslovima koje je domaćin obezbedio. Mislim da će SC „Iskra“ biti naša stalna destinacija za pripreme i kampove. I ne samo za golbaliste.“ – rekao je Dejan Ivanović (45), direktor kampa i pedsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca.

Sa uslovima u Kragujevcu, ali i odnosom trenera i igrača prema zadacima, prezadovoljan je bio legendarni Dragan Sremčević (54), po mnogima najbolji golbalista prošlog veka,a sada uvaženi trener.

-Smatram da je sjajna stvar što smo u poslednjih sedam meseci održali četvrti golbal kamp i to u različitim gradovima (Leposavić, Kruševac, Karataš, Kragujevac). Na taj način promovišemo ovaj naš nekada najtrofejniji paraolimpijski ekipni sport. Održavamo kontinuitet zajedništva naših reprezentativaca, kontinuitet uigranosti, kontinuitet animacije novog trenerskog kadra i posvećenosti cilju-ocenjuje uvaženi trener Dragan Sremčević.

Kao i na prethodnim akcijama, bivši i sadašnji sudenti FSFV Univerziteta u Nišu aktivno su učestvovali u realizaciji programa kampa, pre svega u treningu i personalnoj asistenciji. Kako je javnosti već poznato, FSFV je poznat po posvećenosti ovom sportu ali i problematici sporta osoba sa invaliditetom.

Član novoformiranog golbal kluba "Nais" u Nišu, inače jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta Stefan Stevanović ,jako se obradovao najavljenom mogućnošću da bude uključen u rad sa najboljom reprezentacijom Srbije u golbalu.

-Moje je da treniram i vredno radim, želim da napredujem i ovakav poziv bi me samo dodatno motivisao. Ali, o svemu odlučuje stručni štab reprezentacije - skromno govori Stefan Stevanović(23(,inače rođeni Doljevčanin.

Među učesnicima proteklog kampa u golbalu, u Kragujevcu su bili: Dejan Ivanović, direktor kampa i trener(SSOI Kruševac), Dragan Sremčević, trener(Golbal klub "Mladost",Beograd), Jelena Šućur, trener(SSOI Kruševac, FSFV), Tamara Miloradović, trener(GK "Nais", Niš)Stefan Mićićelović, trener(GK "Nais",Niš), Miroslav Topalov Danilov, igrač(GK "Mladost",Beograd), Nemanja Radaković, igrač (GK "Mladost"),Stefan Stevanović, igrač(Golbal klub "Nais"), Đžavit Krujezi, igrač (GK "Nais"), Milan Petrović, igrač(GK "Nais"), Luka Bulatović, igrač(Golbal klub "Mladost"), Miloš Selaković, igrač (GK "Mladost",Beograd), Uroš Veljković, igrač(SSOI,Kruševac), Darko Marisavljević, igrač(Sportski savez osoba sa invaliditetom,Kruševac), Sandra Aleksić, igrač(SSOI,Kruševac), Dragan Stanojković, igrač (GK "Mladost") i Predrag Marković(Savez slepih,Čačak).

Ostale Vesti

Budite u toku!