You are here: Home Ostali sportovi Društvo Uspeh atletičara iz Niša na Prvenstvu Srbije za slepe i slabovide

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

utorak, 12 septembar 2017 18:15

Uspeh atletičara iz Niša na Prvenstvu Srbije za slepe i slabovide

U Kragujevcu je protekle nedelje održano prvenstvo Srbije u atletici u organizaciji Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih (NSSS).

Takmičari iz Niša učestvovali su u nekoliko dosciplina,a najvrednije rezultate ostvarili su osvajanjem zlatne medalja Stefan Stevanović sa vodičem Boškom Milosavljevićem,na 100 metara i Igor Cvetković koji je sa vodičem Dimitrijem Aranđelovićem osvojio bronzanu medalju u trci na 200 metara.Na prvenstvu u Kragujevcu, šef ekipe iz Niša bio je dr. Bojan Jorgić sa FSFV, vodeći srpski stručnjak iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom.

-Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je oslonac niškom sportu, a sve više i osobama sa invaliditetom. Protokolom o saradnji FSFV i NSSS definisali smo intenzivniji rad sa osobama sa oštećenim vidom. Pokazatelj koliko smo uspešni u saradnji je svakako golbal, a u Kragujevcu se medaljama potvrdio i dobar rad u atletici. Prisustvo naših studenata je bilo od presudnog značaja za organizaciju i vođenje ovog takmičenja- ocena je dr. Bojana Jorgića.

Ekipa iz Niša je brojala 11 članova, pored atletičara Stefana Stevanovića i Igora Cvetkovića, šefa delegacije dr. Bojana Jorgića u njoj su bili i Boško Milosavljević, Dimitrije Aranđelović, Tamara Miloradović i Nikola Petković, koji su se potvrdili u važnoj ulozi vodiča trkača, zbog čega se na velikim takmičenjima pored trkača pojavljuju na pobedničkom postolju, primaju osvojene medalje i druge sportske privilegije.osvajači medalja zahvalni su na pomoći i Igoru Popoviću i Predragu Anđelkoviću, pratiocima i trenerima Stefan Mićićeloviću i Ivanu Popoviću. Najboljim atletičarima medalje je uručivao i legendarni paraolimpijac nekada Jugoslavije a sada Srbije, Miloš Grlica.

-Prezadovoljan sam osvojenom medaljom. Godinu dana sam već u treningu, iako sam i kapiten golbalista novog kluba "Nais", atletski treninzi su postali sastavni deo mojih ukupnih priprema za sportske nastupe. Podsetio bih kako je paralelno,u golbalu i atletici, izuzetne rezultate imao legendarni Miroslav Jančić koji je na Paraolimpijskim igrama u Seulu, svojevremeno osvojio zlato u golbalu i bacanju koplja.- ocenio je Stefan Stevanović, sjajni momak i briljantni student Pravnog fakulteta u Nišu, koji je pred završetkom akademskih studija,

Da je saradnja NSSS i FSFV u Nišu temelj svih uspeha i napredovanja osoba sa invaliditetom u sve većem broju sportova, kazao je i osvajač bronzane medalje Igor Cvetković koji je uspešno uskladio obaveze prema poslu i treninzima.

-Takmičenje je bilo kvalitetno, a konkurencija jaka. Trenirao sam svakodnevno, u karijeri nisam imao period kontinuiteta kakav je prethodio odlasku u Kragujevac. Zahvaljujem se mom saradniku koji se oficijelno najavljuje kao vodič, Dimitriju Aranđeloviću na saradnji, a FSFV u Nišu na ukupno pruženoj logistici. Uz poziv svima koji imaju probleme sa vidom, da nam se pridruže u treninzima i sebe pronađu u sportu, rekao bih i da je rezultat u drugom planu, a da je primarno zdravlje- kazao je osvajač bronze na prvenstvu Srbije,Igor Cvetković.

Ostale Vesti

Budite u toku!