You are here: Home Ostali sportovi Društvo Uspeh atletičara iz Niša na Prvenstvu Srbije za slepe i slabovide

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

utorak, 12 septembar 2017 18:15

Uspeh atletičara iz Niša na Prvenstvu Srbije za slepe i slabovide

U Kragujevcu je protekle nedelje održano prvenstvo Srbije u atletici u organizaciji Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih (NSSS).

Takmičari iz Niša učestvovali su u nekoliko dosciplina,a najvrednije rezultate ostvarili su osvajanjem zlatne medalja Stefan Stevanović sa vodičem Boškom Milosavljevićem,na 100 metara i Igor Cvetković koji je sa vodičem Dimitrijem Aranđelovićem osvojio bronzanu medalju u trci na 200 metara.Na prvenstvu u Kragujevcu, šef ekipe iz Niša bio je dr. Bojan Jorgić sa FSFV, vodeći srpski stručnjak iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom.

-Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je oslonac niškom sportu, a sve više i osobama sa invaliditetom. Protokolom o saradnji FSFV i NSSS definisali smo intenzivniji rad sa osobama sa oštećenim vidom. Pokazatelj koliko smo uspešni u saradnji je svakako golbal, a u Kragujevcu se medaljama potvrdio i dobar rad u atletici. Prisustvo naših studenata je bilo od presudnog značaja za organizaciju i vođenje ovog takmičenja- ocena je dr. Bojana Jorgića.

Ekipa iz Niša je brojala 11 članova, pored atletičara Stefana Stevanovića i Igora Cvetkovića, šefa delegacije dr. Bojana Jorgića u njoj su bili i Boško Milosavljević, Dimitrije Aranđelović, Tamara Miloradović i Nikola Petković, koji su se potvrdili u važnoj ulozi vodiča trkača, zbog čega se na velikim takmičenjima pored trkača pojavljuju na pobedničkom postolju, primaju osvojene medalje i druge sportske privilegije.osvajači medalja zahvalni su na pomoći i Igoru Popoviću i Predragu Anđelkoviću, pratiocima i trenerima Stefan Mićićeloviću i Ivanu Popoviću. Najboljim atletičarima medalje je uručivao i legendarni paraolimpijac nekada Jugoslavije a sada Srbije, Miloš Grlica.

-Prezadovoljan sam osvojenom medaljom. Godinu dana sam već u treningu, iako sam i kapiten golbalista novog kluba "Nais", atletski treninzi su postali sastavni deo mojih ukupnih priprema za sportske nastupe. Podsetio bih kako je paralelno,u golbalu i atletici, izuzetne rezultate imao legendarni Miroslav Jančić koji je na Paraolimpijskim igrama u Seulu, svojevremeno osvojio zlato u golbalu i bacanju koplja.- ocenio je Stefan Stevanović, sjajni momak i briljantni student Pravnog fakulteta u Nišu, koji je pred završetkom akademskih studija,

Da je saradnja NSSS i FSFV u Nišu temelj svih uspeha i napredovanja osoba sa invaliditetom u sve većem broju sportova, kazao je i osvajač bronzane medalje Igor Cvetković koji je uspešno uskladio obaveze prema poslu i treninzima.

-Takmičenje je bilo kvalitetno, a konkurencija jaka. Trenirao sam svakodnevno, u karijeri nisam imao period kontinuiteta kakav je prethodio odlasku u Kragujevac. Zahvaljujem se mom saradniku koji se oficijelno najavljuje kao vodič, Dimitriju Aranđeloviću na saradnji, a FSFV u Nišu na ukupno pruženoj logistici. Uz poziv svima koji imaju probleme sa vidom, da nam se pridruže u treninzima i sebe pronađu u sportu, rekao bih i da je rezultat u drugom planu, a da je primarno zdravlje- kazao je osvajač bronze na prvenstvu Srbije,Igor Cvetković.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!