You are here: Home Ostali sportovi Društvo Golbalisti Niša osvojili prvu medalju

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

utorak, 26 septembar 2017 22:39

Golbalisti Niša osvojili prvu medalju

Na međunarodnim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom „Beograd Open 2017“, koje su prošlog vikenda održane u Beogradu, golbalisti GK Naisa su imali prvi zvaničan nastup.

 

Ekipa koja je tek nekoliko meseci zajedno, uspela je da dođe do odličnog trećeg mesta na ovom takmičenju i potvrdila kako je golbal, zahvaljujući najpre kadrovima sa FSFV u Nišu dobio svoje veliko uporište u Jugoistočnoj Srbiji .

Prva utakmica na turniru je bila i istorijska utakmica za oba rivala-debitanta. Ekipe Naisa i SSOI Kruševca su imale prvu zvaničnu utakmicu u istoriji i u njoj je zasluženo pobedio GK Nais sa 14:4. U drugom kolu je ekipa Sarajeva, kasnije će postati i pobednik turnira, pobedila golbaliste Naise sa 12:8. U trećem kolu je GK Naisa bio slobodan, a u četvrtom kolu je pobedio ekipu Tešnja iz BiH sa 16:8. U poslednjem petom kolu, ekipa Mladosti iz Beograda, za koju nastupaju članovi prve postave srpske reprezentacije, pobedila je debitanta iz Niša sa 9:4.

Tabela na završetku golbal turnira na sportskim igrama za osobe sa invaliditetom „Beograd Open 2017“ izgleda ovako: 1. Sarajevo(inače nezvanična reprezentacija BiH) 8 bodova, 2. Mladost-Beograd 6 bodova, 3. Nais-Niš sa 4 boda , četvrti je Tešanj 2, a poslednji Kruševac bez bodova.

Najbolji igrač Naisa, Milan Petrović, zadovoljan je nastupom u Beogradu: i ocenjuje:

-Ovaj turnir je služio za uigravanje kako bi za turnir Prvenstva Srbije koji će se održati krajem oktobra ove godine bili spremni da se borimo za najviši plasman. Imamo dovoljno igrača, pa možemo da svoje najbolje prvotimce čuvamo za najvažnije utakmice. Nastavićemo još jače da treniramo.“ - poručio je reprezentativac iz redova GK Naisa Milan Petrović.

Kapiten ekipe iz Niša Stefan Stevanović, imao je čast da u ime svoje ekipe podigne pehar za trećeplasiranog na turniru. Sa optimizmom gleda na šanse svojih saigrača na državnom prvenstvu, ali i kada je reč o budućnosti golbala u Nišu.

-Ekipa Naisa postaje jako ozbiljna ekipa, na ovom turniru je upisala prve pobede protiv domaćih i inostranih ekipa. Smatram da smo konkurentni za visok plasman na prvenstvu države, zašto ne reći da smo ozbiljan kandidat i za finale. Saradnja sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu čini golbal u Nišu jačim, ali i u Srbiji. Zahvaljujući toj instituciji imamo obezbeđene dobre uslove za trening, trenere i sparing partnere.“ - ne krije zadovoljstvo i optimizam ovaj mladi golbalista.

Inače, u svetu nije retka pojava da osobe bez oštećenja vida imaju pravu nastupa u nacionalnim ligama i međunarodnim turnirima. To je slučaj u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Portugalu itd. Tako je za ekipu GK Naisa u Beogradu nastupio dvadesetogodišnji student FSFV Univerziteta u Nišu,Stefan Pivač jedini sertifikovani trener golbala u Nišu. Koliki je inače uticaj FSFV na golbal,u Srbiji govori činjenica da su dvoje od ukupno troje sudija na turniru bili studenti ovog fakulteta,Jelena Šućur i Stefan Drndarević. Na čelu golbal selekcije iz Niša bio je utemeljivač golbal pokreta u Jugoistočnoj Srbiji i stvoritelj prvog golbal kluba u ovom delu Srbije,prof.dr. Marko Aleksandrović sa FSFV, a u sastavu, igrači: Stefan Stevanović(kapiten), Đžavit Krujezi, Milan Petrović, Igor Cvetković, Dušan Galović i Stefan Pivač, treneri Stefan Pivač(gl.trener), Stefan Mićićelović(pom.trener), i Ivan Popović, kondicioni trener. U Beogradu su bili i pratioci-volonterei Dimitrije Aranđelović, Nemanja Petrović, Nikola Petković, Nenad Živković,Jjelena Filipović, Milan Stanojević, Vukašin Janković i Aleksandar Stanić.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!