You are here: Home Ostali sportovi Društvo Golbalisti Niša osvojili prvu medalju

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

utorak, 26 septembar 2017 22:39

Golbalisti Niša osvojili prvu medalju

Na međunarodnim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom „Beograd Open 2017“, koje su prošlog vikenda održane u Beogradu, golbalisti GK Naisa su imali prvi zvaničan nastup.

 

Ekipa koja je tek nekoliko meseci zajedno, uspela je da dođe do odličnog trećeg mesta na ovom takmičenju i potvrdila kako je golbal, zahvaljujući najpre kadrovima sa FSFV u Nišu dobio svoje veliko uporište u Jugoistočnoj Srbiji .

Prva utakmica na turniru je bila i istorijska utakmica za oba rivala-debitanta. Ekipe Naisa i SSOI Kruševca su imale prvu zvaničnu utakmicu u istoriji i u njoj je zasluženo pobedio GK Nais sa 14:4. U drugom kolu je ekipa Sarajeva, kasnije će postati i pobednik turnira, pobedila golbaliste Naise sa 12:8. U trećem kolu je GK Naisa bio slobodan, a u četvrtom kolu je pobedio ekipu Tešnja iz BiH sa 16:8. U poslednjem petom kolu, ekipa Mladosti iz Beograda, za koju nastupaju članovi prve postave srpske reprezentacije, pobedila je debitanta iz Niša sa 9:4.

Tabela na završetku golbal turnira na sportskim igrama za osobe sa invaliditetom „Beograd Open 2017“ izgleda ovako: 1. Sarajevo(inače nezvanična reprezentacija BiH) 8 bodova, 2. Mladost-Beograd 6 bodova, 3. Nais-Niš sa 4 boda , četvrti je Tešanj 2, a poslednji Kruševac bez bodova.

Najbolji igrač Naisa, Milan Petrović, zadovoljan je nastupom u Beogradu: i ocenjuje:

-Ovaj turnir je služio za uigravanje kako bi za turnir Prvenstva Srbije koji će se održati krajem oktobra ove godine bili spremni da se borimo za najviši plasman. Imamo dovoljno igrača, pa možemo da svoje najbolje prvotimce čuvamo za najvažnije utakmice. Nastavićemo još jače da treniramo.“ - poručio je reprezentativac iz redova GK Naisa Milan Petrović.

Kapiten ekipe iz Niša Stefan Stevanović, imao je čast da u ime svoje ekipe podigne pehar za trećeplasiranog na turniru. Sa optimizmom gleda na šanse svojih saigrača na državnom prvenstvu, ali i kada je reč o budućnosti golbala u Nišu.

-Ekipa Naisa postaje jako ozbiljna ekipa, na ovom turniru je upisala prve pobede protiv domaćih i inostranih ekipa. Smatram da smo konkurentni za visok plasman na prvenstvu države, zašto ne reći da smo ozbiljan kandidat i za finale. Saradnja sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu čini golbal u Nišu jačim, ali i u Srbiji. Zahvaljujući toj instituciji imamo obezbeđene dobre uslove za trening, trenere i sparing partnere.“ - ne krije zadovoljstvo i optimizam ovaj mladi golbalista.

Inače, u svetu nije retka pojava da osobe bez oštećenja vida imaju pravu nastupa u nacionalnim ligama i međunarodnim turnirima. To je slučaj u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Portugalu itd. Tako je za ekipu GK Naisa u Beogradu nastupio dvadesetogodišnji student FSFV Univerziteta u Nišu,Stefan Pivač jedini sertifikovani trener golbala u Nišu. Koliki je inače uticaj FSFV na golbal,u Srbiji govori činjenica da su dvoje od ukupno troje sudija na turniru bili studenti ovog fakulteta,Jelena Šućur i Stefan Drndarević. Na čelu golbal selekcije iz Niša bio je utemeljivač golbal pokreta u Jugoistočnoj Srbiji i stvoritelj prvog golbal kluba u ovom delu Srbije,prof.dr. Marko Aleksandrović sa FSFV, a u sastavu, igrači: Stefan Stevanović(kapiten), Đžavit Krujezi, Milan Petrović, Igor Cvetković, Dušan Galović i Stefan Pivač, treneri Stefan Pivač(gl.trener), Stefan Mićićelović(pom.trener), i Ivan Popović, kondicioni trener. U Beogradu su bili i pratioci-volonterei Dimitrije Aranđelović, Nemanja Petrović, Nikola Petković, Nenad Živković,Jjelena Filipović, Milan Stanojević, Vukašin Janković i Aleksandar Stanić.

Ostale Vesti

Budite u toku!