You are here: Home Ostali sportovi Društvo DŽUDO KATE NA FSFV Džudo savez Srbije organizovao seminar u Nišu

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

nedelja, 05 novembar 2017 21:12

DŽUDO KATE NA FSFV Džudo savez Srbije organizovao seminar u Nišu

Instruktor Internacionalne džudo federacije (IJF), VI dan, Slaviša Bradić, sa grupom mladih džudista iz Hrvatske, bio je gost i predavač na Kata seminaru u Nišu, koji je Džudo savez Srbije organizovao uz tehničku pomoć niškog džudo kluba Kinezis.

 

Centar svekolikih sportskih okupljanja i stručnih skupova u Jugoistočnoj Srbiji, FSFV Univerziteta u Nišu, ugostio je respektibilan broj učesnika, među kojima su bili i priznati stručnjaci iz sve popularnijeg džudo sporta, rukovodioci regionalnih asocijacija u ovom sportu, među kojima i Slavko Obadov, legenda jugoslovenskog i srpskog džudo sporta, dr Dragan Atanasov, direktor Džudo saveza Srbije, stručno rukovodstvo i džudisti uglednog niškog sportskog kolektiva Kinezis, kluba koji je pružio sjajnu tehničku podršku i pomoć u organizaciji vema uspelog seminara. Predavanje je instruktor IJF Slaviša Bradić održao u amfiteatru FSFV, pokazne demonstracije organizovane su takođe pred par stotina učesnika, u sali ovog fakulteta.

- Imali smo u godini na izmaku, sjajne takmičarske i organizacione rezultate, stvorili još bolje pretpostavke i uslove za razvoj sve uspešnijeg sporta u Srbiji. Potpisali smo prve sponzorske ugovore koje će pomoći našim reprezentativcima da u što boljoj formi dočekaju Olimpijske igre u Japanu. Znamo da se čuju i različita mišljenja o svemu onome što smo mi ocenili kao rezultate koji 2017. godinu svrstavaju među najuspešnije u poslednjoj deceniji, ali ćemo se primedbama najbolje odupreti ako nastavimo sa još boljim radom,sa još vrednijim rezultatima naših reprezentativaca. Iduće godine planiramo trenerski seminar, a sve učesnike đžudo pokreta u Srbiji podsećam kako ubuduće ni jedan as našeg džudo sporta neće moći da nastupi na EP ili SP, ukoliko ne završi određeni kurs Antidoping Agencije.

Sve što je  u jednočasovnom predavanju podcrtao, instruktor IJF, 6. dan, Slaviša Bradić još uverljivije je demonstrirao i svim uzrasnim katehgorijama đžudista na plastičan način predstavio u dupke punoj sali FSFV u Nišu. Jedna od njegovih poruka je posebno odzvonila u ušima učesnika: kata je idealna za učenje, kate se ne menjaju, deca od 12 godina rade do dve tehnike, starije uzrasne kategorije znatno više. Džudisti nastupaju u parovima, uz zanimljivost kako nema podele na godišta i pol, parovi se oficijelno najavljuju pred početak takmičenja i ne mogu se menjati,osim kod polaganja za pojaseve. Medalje se takođe zavređuju i dele u parovima. Borilišta su 8x8 i 10x10 metara......

- Džudo kate su sve popularnije, interesovanje posebno mladih, ali i onih koji se godinama približavaju statusu rekreativaca je sve izraženije. Draga mi je i ovako velika poseta, bezrezervna podrška rukovodstva Džudo saveza Srbije, čiji su rezultati u 2017. godini zaslužili najviše ocene i najstrožih kritičara. I verujem kako će džudo sport,vođen politikom aktuelnog rukovodstva zaista postati priznati brend u međunarodnim sportskim relacijama - kazao je između ostalog Slaviša Bradić, instruktor Internacionalne Džudo federacije(IJF),na jednodnevnom Kata seminaru koji je Džudo savez Srbije organizovao na FSFV u Nišu.

Related items

Ostale Vesti

 • NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu
  NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.
 • Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca
  Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca Aleksandra Milenković, najbolji strelac ŽRK Vlasotince i Nikola Đorđević, član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince najbolji su sportisti Vlasotinca u godini na izmaku. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima. Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Mitov, trener Atletskog kluba Vlasotince. Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama . Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu. Nagrađene su mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate. -Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović. Obaveza lokalne samouprave je da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu…
 • SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana
  SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana Sportski savez opštine Lebane proglasio je najbolje sportiste, sportske radnike i klubove u 2017. godini. U ime Sportskog Saveza opštine Lebane plakete i zahvalnice nagrađenima podelio je sekretar Miroslav Stošić. Upravni odbor je doneo Odluku da najbolji sportista u 2017. godini bude Dimitrije Ivković, košarkaš KK „Radan“ Lebane, najbolja sportistkinja je Natalija Stanković, rukometašica RK „Radan“ Lebane, najbolji trener u 2017. Godini je Zoran Stanković trener RK „ Radan“. Za najbolji sportski kolektiv proglašena je ženska ekipa RK „Radan“ Lebane, najbolji sportski radnik je Nebojša Stojanović –FK „Jedinstvo“ Bošnjace i najbolja sportska nada u 2017.godini je Dara Smiljković, član mačevalačkog kluba „Feniks“ Lebane. "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".  
 • Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu
  Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije-ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu-FSFV, i GO Pantelej Niš, u saradnji sa Savezom slepih Srbije, Nacionalnim sportskim savezom slepih i slabovidih, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Plivačkim savezom Srbije i Srpskim plivačkim savezom za osobe sa invaliditetom, po šesti put je organizovala seminar iz adaptivnog plivanja i adaptivnog fizičkog vežbanja uopšte.
 • PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu
  PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu U organizaciji saveza za školski sport Srbije, Grada Leskovca, gradskog saveza za školski sport Leskovac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u utorak 12.12.2017 i sredu 13.12.2017 godine, organizovano je republičko takmičenje u rukometu u kategoriji srednjih škola.

Budite u toku!