You are here: Home Ostali sportovi Društvo IN MEMORIAM Preminuo Dragorad Stanić, novinar Sportskog žurnala i Vranjskih

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

ponedeljak, 13 novembar 2017 13:27

IN MEMORIAM Preminuo Dragorad Stanić, novinar Sportskog žurnala i Vranjskih

Dragorad Stanić, novinar „Vranjskih“ i Sportskog žurnala, preminuo je u  ponedeljak 13. novembra, posle kratke i teške bolesti.

U Vranju i na jugu Srbije bio je prepoznatljiv kao dugogodišnji sportski novinar, ali je bio uspešan i u drugim novinarskim žanrovima, posebno reportaži i odličnim fotografijama iz svih društvenih oblasti.

Dragorad Stanić je rođen 1953. godine u Bogatiću, u Mačvi, a novinarsku karijeru započeo je pre više od 35 godina u Omladinskim novinama u Beogradu.

Od 1986. godine radio je u nedeljniku „Slobodna reč“ u Vranju u kojima je proveo 23 godine, do gašenja lista 2009., ostavivši neizbrisiv trag svojim izveštajima sa sportskih terena juga Srbije, te brojnim reportažama i tekstovima iz različitih društvenih oblasti. Originalan i prepoznatljiv po stilu i načinu izveštavanja, Dragorad Stanić se iskazao i kao uspešan dopisnik beogradskih sportskih listova, Sporta i Sportskog žurnala i agencije Tanjug. Od 1993. do 2006. godine njegovo ime našlo se na impresumu beogradskog nedeljnika „Duga“ za koji je napisao veliki broj zapaženih tekstova sa tematikom vezanom za Vranje i jug Srbije - navode VRANJSKE.

Dragorad Stanić je od 2013. godine radio kao sportski novinar u Vranjskim novinama, sve do marta ove godine kada je zbog teške bolesti i prikovan za postelju završio novinarsku karijeru.

U redakciji Vranjskih ostaće upamćen kao vredan i disciplinovan novinar i iznad svega korektan, iskren i dobar kolega.

Kao vrstan fotoreporter, Stanić je negovao dobru fotografiju ne samo u sportu, pa je 2011. i 2012. godine njegova izložba fotografija o Saboru trubača u Guči pod nazivom „Muzika vetra i vatra duše“ sa uspehom obišla više od desetak gradova Srbije u Pčinjskom, Jablaničkom, Borskom i Zaječarskom okrugu.

Odlazak kolege Dragorada Stanića predstavlja veliki i nenadoknadiv gubitak za redakciju Vranjskih i medijsku scenu Vranja i juga Srbije, a ponajviše za sportsku scenu grada kojoj je podario najlepše i najproduktivnije godine svoje novinarske karijere.

Sahrana Dragoradaa Stanića biće obavljena u utorak, 14. novembra u 13 časova na Bunuševačkom groblju, a komemoracija povodo njegove smrti u Sali FONDA PIO u utorakk od 10 časova.

Izvor i fotografija: VRANJSKE

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!