You are here: Home Ostali sportovi Društvo SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

petak, 17 novembar 2017 23:39

SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova

Gradski Savez za školski sport danas je održao konferenciju za medije povodom sjajnih rezultata koje su učenici 6 leskovačkih osnovnih škola ostvarili na republičkom takmičenju u Kragujevcu.

 

Na republičkom takmičenju u plivanju nastupilo je 67 plivača iz leskovačkih osnovnih škola koji su osvojili ukupno 16 medalja.

- Ovo je nezapamćen uspeh Saveza za školski sport jer ovoliki broj medalja retko koji igrad uspe da osvoji u toku godine. Mi smo imali sreću ali i mogućnost da to ostvarimo u Kragujevcu. Na prvom mestu zahvalio bih se gradu i gradonačelniku koji nas podržava svih ovih godina i što su verovali u savez i u decu, i finansiraju sve naše brojne aktaivnosti tokom godine. Dugujemo zahvalnost i kabinetu gradonačelnika i odeljenju društvenih delatnosti, odseku za sport koje nas prati na svim takmičenjima. U konkurenciji 990 takmičara iz 333 škole iz cele Srbije uspeli smo da ostvarimo ovaj rezultat. Veliki je rboj takmičara i škola koji je učestvovao na ovom takmičenju, a mi smo uspeli da u naš grad donesemo 16 medealja, od toga 8 zlatnih, 5 rebrnih i 3 bronzane medalje - rekao je Ivan Cvetanović, predsednik Gradskog Saveza za školski sport.

Na konferenciji za medije prisustvovali su plivači - osvajači medalja i njihovi nastavnici.

- Zahvalila bih se Gradskom Savezu za školski sport. Deca su bila odlična, što se vidi i po njihovom uspehu. Deca sama treniraju, finansiraju ih roditelji i želim im još više uspeha na narednim takmičenjima - kaže Jelena Milošević iz OŠ Josif Kostić.

Mladi plivači i plivačice osvojili su medalje za svoje škole i svoj grad, posredno i za svoje klubove, PK Leskovac i PK Dubočica

- Zahvaljujem se svim nastavnicima. Svi su nas tamo čuvali, a mnogo dece je osvojilo medalje. Ja sam osvojio zlatnu medalju u disicplini delfin na 50 metara. Do sada sam osvojio puno medalja - kaza je jedan od majmlađih osvajača medija, Luka Dimitrijević, učenik 2. razreda OŠ Josif Kostić.

Related items

Ostale Vesti

Budite u toku!