You are here: Home Ostali sportovi Društvo SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

petak, 17 novembar 2017 23:39

SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT Plivači ponos grada, svojih škola i klubova

Gradski Savez za školski sport danas je održao konferenciju za medije povodom sjajnih rezultata koje su učenici 6 leskovačkih osnovnih škola ostvarili na republičkom takmičenju u Kragujevcu.

 

Na republičkom takmičenju u plivanju nastupilo je 67 plivača iz leskovačkih osnovnih škola koji su osvojili ukupno 16 medalja.

- Ovo je nezapamćen uspeh Saveza za školski sport jer ovoliki broj medalja retko koji igrad uspe da osvoji u toku godine. Mi smo imali sreću ali i mogućnost da to ostvarimo u Kragujevcu. Na prvom mestu zahvalio bih se gradu i gradonačelniku koji nas podržava svih ovih godina i što su verovali u savez i u decu, i finansiraju sve naše brojne aktaivnosti tokom godine. Dugujemo zahvalnost i kabinetu gradonačelnika i odeljenju društvenih delatnosti, odseku za sport koje nas prati na svim takmičenjima. U konkurenciji 990 takmičara iz 333 škole iz cele Srbije uspeli smo da ostvarimo ovaj rezultat. Veliki je rboj takmičara i škola koji je učestvovao na ovom takmičenju, a mi smo uspeli da u naš grad donesemo 16 medealja, od toga 8 zlatnih, 5 rebrnih i 3 bronzane medalje - rekao je Ivan Cvetanović, predsednik Gradskog Saveza za školski sport.

Na konferenciji za medije prisustvovali su plivači - osvajači medalja i njihovi nastavnici.

- Zahvalila bih se Gradskom Savezu za školski sport. Deca su bila odlična, što se vidi i po njihovom uspehu. Deca sama treniraju, finansiraju ih roditelji i želim im još više uspeha na narednim takmičenjima - kaže Jelena Milošević iz OŠ Josif Kostić.

Mladi plivači i plivačice osvojili su medalje za svoje škole i svoj grad, posredno i za svoje klubove, PK Leskovac i PK Dubočica

- Zahvaljujem se svim nastavnicima. Svi su nas tamo čuvali, a mnogo dece je osvojilo medalje. Ja sam osvojio zlatnu medalju u disicplini delfin na 50 metara. Do sada sam osvojio puno medalja - kaza je jedan od majmlađih osvajača medija, Luka Dimitrijević, učenik 2. razreda OŠ Josif Kostić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Related items

Ostale Vesti

 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....
 • BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku
  BOGOJAVLJANJE Za časni krst se plivalo u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku Na Bogojavljanje se danas po tradiciji plivalo i u Grdelici, Jelašnici i Belom Potoku.

Budite u toku!