You are here: Home Ostali sportovi Društvo UNIVERZITET U NIŠU Indeksi doktorantima sa 4 fakulteta

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

petak, 24 novembar 2017 20:41

UNIVERZITET U NIŠU Indeksi doktorantima sa 4 fakulteta

Po prvi put otkad je formiran Univerzitet u Nišu danas je u velikoj sali Univerziteta organizovana svečanost na kojoj su studentima prve godine doktorskih studija na Mašinskom, Medicinskom, Pravnom i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja uručeni indeksi.

Narednog petka ovakva svečanost biće priređena i za studente ostalih fakulteta. Doktorantima Mašinskog fakulteta uspeh u školovanju poželeo je prof. dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta. Indekse su dobili: Ana Kitić, Dragiša Velković, Milan Grozdanović, Dušan Ćirić, Nemanja Simić i Jelena Mihajlović. Prodekan za postdiplomsku nastavu Medicinskog fakulteta prof. dr Gordana Kocić uručila je indekse studentima studijskog programa medicinskih nauka, među kojima su: Janković Sonja, Cvetković Mina, Topalović Marija, Zlatanović Nevena, Popović Aleksandar, Božanić Borislav, Ivan Rančić, Pavle Pešić, Ivana Mihajlović, Aleksandra Tošev, Aleksandra Todorović, Milena Dimitrijević, Strahinja Bonić, Ana Pražić, Natalija Premović, Hristina Jovanović, Tijana Maričić, Milica Marković, Dušan Radomirović, Nikola Jovanović i Aleksandra Stojanović, potom studentu farmacije Milena Milovanović i studnti stomatologije Milica Martinović i Emilija Kostić.

Prodekan za nastavu i naučni rad Pravnog fakulteta prof. dr Maja Nastić dodelila je indekse doktorandima ovog fakulteta. Indekse su primili: Bojana Arsenijević, Marica Mišić, Veljko Vujošević, Jelena Ćirlić, Isidora Mitić i Stefan Đorđević. Indekse studentima FSFV uručili su prof. dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu i prodekan na FSFV prof. dr Saša Pantelić. Među studentima FSFV koji su dobili indekse doktoranada danas su bili: Dejan Martinović, Miloš Stamenković, Andreja Miljković, Sava Minčić, Miloš Nikolić, Dušan Veličković i Nebojša Ilić.

O obavezama koje doktorande očekuju u narednim godinama govorili su dr. Dragana Cvetković-Ilić, redovni profesor PMF i rukovodilac projekta Re@WBC. O mogućnostima za usavršavanje doktoranada tokom doktorskih studija, govorio je dr Ivan Palić, vanredni profesor PMF i saradnik na pomenutom međunarodnom projektu. Studentsku himnu Gaudeamus i kompoziciju ,, Ovo je Srbija'' izveo je Hor fakulteta umetnosti sa dirigentom Milom Pužić. Studentima doktorskih studija predstavio se i solista na harmonici Dušan Čeganjac, student Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. On je izveo kompoziciju Anatolija Kusjakova ,, Tornado-procešn''.

Fotografije autora Živorada Kostića preuzete su sa sajta Univerziteta u Nišu.

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!