You are here: Home Ostali sportovi Društvo NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

subota, 13 januar 2018 21:05

NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu

U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.

Iako su bez pobede, u dva dana trajanja kvalifikacija,Leskovčanima je pripalo službeno treće mesto, jer je ekipa Goča iz Vrnjačke banje nastupala van konkurencije. Obrazloženje rukovodstva takmičenja je da je u ovoj ekipi bilo vaterpolista starijih od 17 godina. Tako će Vaterpolo savez JCZ Srbije u narednom krugu takmičenja predstavljati VK Nais i VK Rasina. Među učesnicima proteklih kvalifikacija bio je i zlatni olimpijac(Seul,1988.) i osvajač zlatne medalje na EP u Atini(1991.godine),reprezentativac Jugoslavije sa preko 200 nastupa pod kapicom sa državnim grbom, Igor Gočanin. Prijatelji vaterpola koji duže pamte setiće se da je Gočanin dugo godina bio nosilac igre beogradskog Partizana sa kojim je osvojio dva Kupa kupova Evrope,dok je kao internacionalac sa ekipom Katalunje iz Španije osvojio titulu prvaka Evrope.

Svi rezultati proteklih kvalifikacija u Leskovcu i tabela,1.kolo: VK Leskovac-VK Rasina(Kruševac) 7:13 i VK Nais(Niš)-PVK Goč(Vrnjačka banja) 12:1. Drugo kolo, VK Leskovac-PVK Goč 4:8 i VK Nais-VK Rasina 6:6,na peterce 10:8. I treće kolo:VK Rasina- PVK Goč 10:6 i VK Nais-VK Leskovac 8:1. Tabela: VK Nais tri pobede, VK Rasina dve pobede, PVK Goč jedna pobeda(VK) i VK Leskovac bez pobede i bodova. Kvalifikacije Kupa VSCJZS u bazenu SC Dubočica pomogao je Grad Leskovac, a počele su pozdravnom rečju Brankice Stamenković većnika za sport u Gradskom veću.

-Imali smo poteškoće u organizaciji, par nesrećnih povreda i tehničkih problema, ali smo se sa svim izazovima uspešno izborili i zaslužili pohvale predstavnika VS Srbije. Jesmo bez pobede, ali je naša ekipa imala mogućnosti da dosta toga nauči od rivala, da proveri koliko u ovom trenutku može. Rezultati kazuju kako napretka ima, da svakim danom postajemo sve ozbiljniji sastav koji će s vremenom moći da se uspešno nadigrava i sa jačim rivalima. I što je najvaćniji osećaj,smatram da smo mnogo pomogli afirmaciji i popularizaciji vaterpola na ovim prostorima - kazala je "alfa i omega" organizacije dvodnevnog kvalifikacionog turnira,Danijela Đorđević.

Vredi spomenuti sve, pa i zapamtiti pojedine aktere proteklog takmičenja, sa nadom da će mnogi iz generacija momaka rođenih 2001.godine i mlađi .imati uspešnu klupsku, a zašto ne i reprezentativnu karijeru:

VK LESKOVAC: Nikola Stošić(golman), Boris Đorđević(k), Mladen Đorđević, Nikola Stanković, Pavle Vlatković, Goran Petković, Vasilije Ilić, Sergej Maksimović, Marko Stanković, Dimitrije Mitić, Andrija Argirović, Uroš Kocić, Đorđe Ristić, trener: Predrag Kikinđanin.

VK RASINA (Kruševac): Arsović, Stefanović, Zdravković, Tomašević, Biočanin, Bogdanović, Stanković, Milojević, Milosavljević, Jočić i Vasiljević. Trener:Aleksandar Milovanović.

VK NAIS (Niš): P.Ristić, D.Vujović, M.Pošmuta, N.Stanković(k), D.Lazić, P.Vujović, M.Đorđević, M.Ćetković, M.Milojković, M.Kovačević, R.Odalović, V.Jović, D.Stojanović, N.Živadinović, trener: Stefan Luković.

PVK GOČ(Vrnjačka banja): G.Novak, A.Stanojević, K.Kuzmanović, M.Jevremović, D.Milojević, M.Tričanin, N.Perović(k), L.Trifunović, D.Marković, L.Petrović, D.Rizinaj, I.Vujović i M.Pavlović, trener Igor Gočanin.

Related items

Ostale Vesti

 • NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu
  NIŠLIJE I KRUŠEVLJANI IDU DALJE Kvalifikacije Kupa u vaterpolu u Leskovcu U dvodenvnim kvalifikacijama održanim juče i danas u Leskovcu, u konkurenciji četiri ekipe sa vaterpolistima od 17 godina i mlađi, prvo mesto nadmoćno je osvojio VK Nais iz Niša sa tri pobede, druga je ekipa Rasine iz Kruševca  koja je doživela jedini poraz,i to posle peteraca, od sjajno raspoloženih Nišlija.
 • Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca
  Izabrani najbolji sportisti Vlasotinca Aleksandra Milenković, najbolji strelac ŽRK Vlasotince i Nikola Đorđević, član Omladinskog rukometnog kluba Vlasotince najbolji su sportisti Vlasotinca u godini na izmaku. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba Vlasotince, koji je za kratko vreme preporodio klub i formirao školu šaha koja je dala pionirske prvake u svojim uzrastima. Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Mitov, trener Atletskog kluba Vlasotince. Najbolji klub tokom 2017. godine bio je Bokserski klub Arena, koji je postigao izuzetne rezultate i dao takmičare u reprezentativnim selekcijama . Za razvoj omladinskog sporta priznanje je dobio Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo Šišava, za formiranje škole fudbala i uključivanje u Ciciban ligu. Nagrađene su mlade nade vlasotinačkog sporta i brojni pojedinci koji su doprineli da sport u Vlasotincu ima zapažene rezultate. -Naši sportisti postigli su zapažene rezulate u prethodnoj godini, naravno, uz podršku koju nam pruža lokalna samouprava, a ove godine ona nije izostala. Što se tiče budžeta za narednu godinu smatram da do sada nikada nije bio veći i iznosi oko 50 miliona dinara. Svaki uloženi dinar u sport vrati se višestruko – rekao je predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović. Obaveza lokalne samouprave je da u narednom periodu stvara neophodnu infrastrukturu…
 • SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana
  SAVREMENI HEROJI Izabrani najbolji sportisti Lebana Sportski savez opštine Lebane proglasio je najbolje sportiste, sportske radnike i klubove u 2017. godini. U ime Sportskog Saveza opštine Lebane plakete i zahvalnice nagrađenima podelio je sekretar Miroslav Stošić. Upravni odbor je doneo Odluku da najbolji sportista u 2017. godini bude Dimitrije Ivković, košarkaš KK „Radan“ Lebane, najbolja sportistkinja je Natalija Stanković, rukometašica RK „Radan“ Lebane, najbolji trener u 2017. Godini je Zoran Stanković trener RK „ Radan“. Za najbolji sportski kolektiv proglašena je ženska ekipa RK „Radan“ Lebane, najbolji sportski radnik je Nebojša Stojanović –FK „Jedinstvo“ Bošnjace i najbolja sportska nada u 2017.godini je Dara Smiljković, član mačevalačkog kluba „Feniks“ Lebane. "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".  
 • Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu
  Seminar "Fizičko vežbanje dece sa oštećenjem vida" održan na FSFV u Nišu Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije-ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu-FSFV, i GO Pantelej Niš, u saradnji sa Savezom slepih Srbije, Nacionalnim sportskim savezom slepih i slabovidih, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Plivačkim savezom Srbije i Srpskim plivačkim savezom za osobe sa invaliditetom, po šesti put je organizovala seminar iz adaptivnog plivanja i adaptivnog fizičkog vežbanja uopšte.
 • PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu
  PRVAK IDE NA SP U KATAR U Leskovcu održano republičko takmičenje srednjih škola u rukometu U organizaciji saveza za školski sport Srbije, Grada Leskovca, gradskog saveza za školski sport Leskovac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u utorak 12.12.2017 i sredu 13.12.2017 godine, organizovano je republičko takmičenje u rukometu u kategoriji srednjih škola.

Budite u toku!