You are here: Home Ostali sportovi Društvo Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

subota, 03 februar 2018 17:47

Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.

Najbolji pioniri Srbije nadmetaće se u Leskovcu 14. i 15. jula, dok će kadeti odmeriti snage na leskovačkom bazenu 28. i 29. jula.

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su danas bazene u okviru Sportskog centra Dubočica.

Neposredan povod bila je poseta članovima Plivačkog kluba „11. april“ iz Beograda koji su u Leksovcu na pripremama.

- Velika nam je čast što su beogradski plivači izabrali naš bazen i što će tokom priprema imati priliku da tokom priprema borave desetak dana u našem gradu. Veoma smo svesni benefita svakog sporta, pa i plivanja. Trudimo se da stvorimo što bolje uslove za ovaj sport i da naš grad načinimo regionalnim plivačkim centrom. Dva velika takmičenja se održavaju ovde, maja meseca „Dubočica kup“ u organizaciji Plivačkog kluba Dubočica i oktobra „Leskovački pobednik“ u organizaciji Plivačkog kluba Leskovac na kojima imamo takmičare ne samo iz Leskovca nego i iz okolnih zemalja. Izdvajanje za naša dva plivačka kluba svake godine su sve veća i veća, ove godine su 3,4 miliona dinara a prošl egodine su imali milion dinara manje.Koliko cenimo naše plivače pokazuje što su najuspešniji od njih nagrađeni priznanjima na Dan grada preko Fonda z amlade talente. Našim plivačima i našim gostima želimo da nastave sa uspešnim nastupima, da dostojno reprezentuju svoje klubove ali i svoje gradove –  rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Pohvale domaćinima za uslove u kojima rade plivači u Leskovcu izneo je predsednik PSS Boris Drobac.

- Kao čovek koji trenutno predstavlja srpsko plivanje i Plivački savez mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan pre svega uslovima u Leksovcu. Moja ćelja je da se plivanje na neki način proširi i na jug Srbije, a tu pre svega mislim na organizacioni deo koji ja mogu da uradim kao predsednik saveza. Plivanje u Leskovcu je izuzetno razvijeno. Kao što je rekao gospodin gradonačelnik, postoje dva kluba, i to dva jaka kluba koja imaju već tradiciju, koja razvijaju plivanje. Ono što ja mogu da uradim ispred PSS je da pomognem i da na još više afirmišem sport i plivanje u Leskovcu organizovanjme takmičenjima. U U Leskovcu će tokom leta da se održe da velika takmičenja, prvenstva Stbije za pionire i kadete i moja je želja da Leskovac na taj način uđe na plivačku mapu Srbije ne samo kroz rad te dece nego i kroz organizaciju takmičenje, kroz dolazak stotine klinaca plivača iz cele Srbije u Leksovac i tako se razijaju i sport i sportski turizam – kazao je predsednik PSS Boris Drobac.

Related items

Ostale Vesti

 • Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije
  Leskovački mačevaoci osvojili 4 medalje na juniorskom prvenstvu Srbije Članove Mačevalačkog kluba Dubočica ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije.
 • Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju
  Leskovac u julu domaćin pionirskog i kadetskog prvenstva Srbije u plivanju Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac potvrdio je danas da će Leskovac biti domaćin pionirskog i kadetskoh prvenstva Srbije u plivanju.
 • SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu
  SRBIJA - SAD 0:2 Foto priča o prvom danu Davis Cup meča u Nišu Prvog dana Davis Cup meča Srbija - Sjedinjenje Američke Države ipak očekivane pobede favorizovanih gostiju koji posle 1. dana vode sa velikih 0:2. Treći nastup reprezentacije Srbije u niškom Čairu,najavljuje i prvi poraz izabranika kapitena Nenada Zimonjića. Sem Kveri je posle teške borbe i velikog otpora daleko mlađeg reprezentativca Srbije Lasla Đera, doneo prvi poen selekciji SAD (3:1) da bi u dramatičnoj borbi Duišan Lajović propustio da bolju igru u četvrtom i petom setu, kruniše pobedom nad Đžonom Iznerom. Dupli program prvog dana duela: Srbija - SAD u prvom kolu Dejvis kupa, trajao je u niškom Čairu punih sedam sati i velika je šteta što fantastičnu borbu naših reprezentativaca nije pratila puna dvorana. U tenisu ne važi ona istorisjka, sportska i tipično leskovačka dosetka-"ne se znaje, Zare igra", jer posle dva poraza u singlu,u subotu predstoji nadigravanje dublova, koje će početi u 15:00, u kojm su Amerikanci Stiv Džonson i Rajan Harison apsolutni favoriti protiv najavljenog srpskog dubla:Nikola Milojević-Miljan Zekić. Reprezentacija Srbije je u Dejvisu kupu dva puta je slavila pobede u niškom Čairu, najpre protiv Švedske,2012.godine(4:1),i prošle godine protiv Rusije,kada je pred prepunim Čairom selekcija domaćina sa Novakom Đokovićem na čelu slavila pobedu sa istim rezultatom. U čuda veruju…
 • ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner
  ŽREB ZA DAVIS CUP U petak Đere - Kveri i Lajović - Izner U prisustvu najviših funkcionera ITF,TSS i Teneske federacije SAD,brojnih novinarskih ekipa i gostiju, u Pres centru sale Čair obavljeno je žrebanje pred sutrađšnji početak Prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:Srbija-SAD.
 • PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair
  PRIPREME ZA TENISKI SPEKTAKL Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao radove u dvorani Čair Kako teku radovi na prilagođavanju uslova u dvorani SC Čair, za zahteve meča Dejvis kupa: Srbija - SAD, kojom modernom tehnočlogijom se iznad parketa postavlja teren sa šljakom, poštuju li se rokovi, kada reprezentacije stižu u Niš i počinju korišćenje novog terena, kada kreće prodaja karata na biletarnici dvorane Čair, šta grad domaćin preduzima da opravda ulogu izuzetnog organizatora najvećih sportskih događaja u Srbiji....

Budite u toku!