You are here: Home Ostali sportovi Karate KK Bušido: Veliko priznanje leskovačkim karatistima

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

utorak, 15 septembar 2015 20:06

KK Bušido: Veliko priznanje leskovačkim karatistima

Na Svetskom prvenstvu karatista iz Šotokan federacije koje će biti održano u Subotici nastupiće i članovi Karate kluba Bušido iz Leskovca.

Biti na Svetskom prvenstvu, čiji je domaćin Srbija,a održava se u velikom karate centru Subotici, naći se u konkurenciji očekivanih 2500 učesnika iz 60 prijavljenih zemalja, jeste rezultat za ponos ne samo osnivača najuglednijeg karate kluba na Jugu Srbije, KK Bušido, Ljubiše Šiškina i sadašnjeg prvog klupskog operativca i trenera u stručnom štabu Šotokan karate saveza Srbije Vladimira Šiškina, već i sportskog Leskovca. Iz najmoćnije karate federacije u državi, sa najvećim brojem registrovanih klubova u Srbiji, na borilištima u Subotici pojaviće se 200 reprezentativaca iz zemlje domaćina, u svim kategorijama. Posle sedmodnevnih priprema u Jagodini, a potom i selektivnog treninga koji je održan 13.septembra ove godinem, određen je spisak reprezentatiaca koji će do polaska za Suboticu raditi u svojim klubovima. Najveći grad na severu Bačke biće jednovremeno domaćin SP ali i Kohaj  kupa na kojem će se dokazivati i medalje priželjkivati karatisti mlađeg uzrasta.

Savezni selektor Aco Ćirović, u saradnji sa trenerima reprezentativnih selekcija Srbije Dejanom Dašićem, Draganom Radovanovićem, Marinom Andrić i Vladimirom Šiškinim odredio je sastav "orlova" koji će se boriti u Subotici, a među kojima su i članovi KK Bušido: Marko Janković, Mina Stojković, Mihajlo Srećković i Petar Ilić nastupiće u Kohaj kupu, u katama, a Andrijana Stojković u borbama, pojedinačno. Srbiju će na SP predstavljati Emilija Kotlo i Teodora Srećković u katama, a Mihajlo Stamenković u borbama.

-Vodeći se izjavom predsednika Šotokan karate saveza Srbije Milorada Ćopića i podržavajući njegove ocene, smatram da je predstojeće takmičenje prilika da karate reprezentacija Srbije, osvoji bolje od drugog ili trećeg mesta koje je u nekim prethodnim godinama osvajala u ukupnom plasmanu. Kao domaćini, imamćemo uz sebe veliku podršku u gledalištu, tako da je realno očekivanje da SP završimo kao najbolji. Od mojih pulena iz Leskovca, očekujem dobre rezultate, uz podsećanje kako je i samo učešće na ovakvom grandizonom prvenstvu veliki uspeh. Još ako stignemo i do dobrih rezultata, biće to za ponos i istoriju leskovačkog karate sporta. I biće sigurno pravi razlog za veliko slavlje u sportskom Leskovcu- trener reprezentacije u mlađim kategorijama Šotokan karate saveza Srbije Vladimir Šiškin ne krije optimizam pred veliki karate spekatakal u Subotici.

ZA JUBILEJ, VELIKI TURNIR U LESKOVCU

Tradicionalno, u oktobru (18.dana u mesecu), KK Bušido će i ove godine organizovati, sada već jubilarni 20.ti "Bušido kup" na kome se očekuje nastup rekordnog broja karate majstora i talenata iz svih Karate federacija u Srbiji.

-Vredi podsetiti na zanimljiv detalj uz istorije karate sporta u našem gradu:pre 40 godina postojao je u Leskovcu samo jedan klub,čiji je zapaženi član bio i Ljubiša Šiškin,osnivač i danas aktivni trener u KK Bušido. Pre 20 godina,kada je naš klub osnovan, u Leskovcu su postojala samo tri kluba, danas na prostoru Jablaničkog okruga, od Bojnika preko Leskovca do Medveđe ili Crne Trave, imamo 16 aktivnih klubova. Koliko se radujem ovakvoj popularnosti karatea među mladima na "južnoj pruzi" toliko i brinem što se registracija klubova, a posebno rad sa decom ne usaglašava sa vrlo preciznim zahtevima iz Zakona o sportu. Sportska inspekcija ili sportska policija,svejedno, mora da više vodi računa ko nam sve i kako radi sa mlađim uzrasnim kategorijama. Primer dobre organizoanosti, nesumnjivo su klubovi iz Vojvodine, na koje se valja ugledati - svršeni student FSFV u Nišu i vrhunski stručnjak, Vladimir Šiškin traži veću odgovornost državnih organa za poštovanje i primenu pomenutog Zakona.

Ostale Vesti

Budite u toku!