You are here: Home Ostali sportovi Karate Medjunarodni karate kup "Bušido 2015."

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

nedelja, 18 oktobar 2015 20:48

Medjunarodni karate kup "Bušido 2015."

U Leskovcu je održan medjunarodni karate turnir "Bušido 2015" koji je organizovan u okviru jubileja - 20 godina postojanja Karate kluba Bušido.

U velikoj dvorani SC Dubočica u Leskovcu, danas je u povodu retkog jubileja, 20 godina Karate kluba Bušido organizovan međunarodni turnir "Bušido 2o15" uz nastup 490 karatista iz 37 klubova iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske.

U danu velikog jubileja i dosad najboljeg karate turnira organizovanog u SC Dubočica, učesnicima su se prigodnim besedama obratili predsednik Šotokan karate Saveza Srbije Milorad Ćopić, profesor na katedri za borenje FSFV u Nišu prof. dr Mirsad Nurkić, čelnica gradske uprave za društvene delatnosti grada domaćina Suzana Stanković Ilić, u ime slavljenika, trener Vladimir Šiškin, dok je taimičenje otvorio i karatistima poželeo da najpre iskažu viteštvo, a arbitrima čojstvo, zamenik gradonačelnika Leskovca dr Dragan Jovanović.

- Moja je velika čast što se ovoliko sportista i publike okupilo oko ideje promocije borilačkih veština i karate sporta. Ovaj dan, KK Bušido koristi za proslavu velikog jubileja, 20 godina uspešnog rada na selekciji talenata i promociji ove borilačke veštine, stvaranju uspešnih ljudi i afirmaciji zdravog načina života. Ovo je prilika da pokažemo jedni drugima da pripadnost federacijama, savezima i različitosti u domenu borilačkih veština ne treba da predstavljaju barijeru u našem sportskom druženju i saradnji, okupljanju na ovakvim i sličnim manisfestacijama. Ono što posebno raduje jeste podatak da osim asova i šampiona različitih saveza i federacija, možemo da predstavimo i majstore drugih borilačkih veština kakvi su džžudo, Aikido, MMA i drugih - kazao je između ostalog Vladimir Šiškin, prvi operativac KK Bušido i glavni organizator ovog velikog karate spektakla.

Među učesnicima na današnjem karate mitingu "Bušido 2015" bili su karatisti iz 37 klubova iz četiri zemlje. Najmasovnije učešće imala je Šotokan Akademija iz Makedonije, a iz ove republike bili su i borci iz Akademije Pejov, potom Reikon (Kraljevo), Caribrod (Dimitrovgrad), KI (Niš); Enpi (Subotica), KK Sokobanja, KK Jagodina, BSK (Bujanovac), Kimit (Bela Palanka), KK Vlasotince, Viktorija (Lebane), Bušido (Leskovac), Car Konstantin (Niš), Derven (Svrljig), KK Resavica, Musaši (Knjaževac), KK Pukovac, Timok (Zaječar), KK Blace, Banat (Zrenjanin), KK Vranje, Anima San (Kraljevo), Vilin grad (Niš), Pusta Reka (Bojnik), Ipon (Leskovac), Borac (Niš), Topličanin (Prokuplje), Šotokan (Vlasotince), Panteri (Žagubica), Fenix (Vranje), Dubočica (Leskovac), Partizan (Kočani), Šampion i Škorpion (oba iz Tutina).

Ostale Vesti

Budite u toku!