You are here: Home Ostali sportovi Odbojka Odbojkašima Srbije zlato na Balkanijadi (Foto reportaža)

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

subota, 12 avgust 2017 22:36

Odbojkašima Srbije zlato na Balkanijadi (Foto reportaža)

U sjajnoij atmosfewri,pred više od hiljadu gledalaca što jeste rekord za odbojakške utakmice u Leskovcu, selekcija Srbije je po drugi put porazila ekipu Bugarske, ovoga puta teže (3:1) i posle dve godine pauze zasluženo se okitila zlatnim odličjem.

 

U borbi za bornzanu medalju, ljuti rivali iz predtakmičenja Grčka i Turska prikazale su odbojku za gurmane i posle dramatičnog preokreta i vođstva Grka sa 2:0 do medalje su ipak došli Turci (3:2), po setovima: 19/25, 23/25, 25/13, 25:17 i 15:13. U finalu: Srbija-Bugarska 3:1(26/24,21/25,  25/18 i 25/13 ).

Velika dvorana SC Dubočica u kojoj je temperatura tokom utakmica za medalje bila na tropskoj vrednosti, eksplodirala je u poslednjem minutu finala kada je kod rezultata 24/13 servirao jedan od najboljih u ekipi selektora Boška Mačužića, Davide Kovač i majstorskim udarcem dotukao već grogirane Bugare.

Medalje za osvojeno treće mesto, reprezentativcima Turske uručio je Miodrag Rajković predsednik MOS Leskovac, dok je pahar selekciji iz Male Azije uručio Ivan Kneževićć,generalni sekretar OSS. Član Gradskog veća Leskovca Goran Vukadinović uručio je srebrne medalje reprezentativcima Bugarske, dok je pehar za osvojeno drugo mesto kapitenu Bugarske Georgi Petrovu uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Zlatne medalje reprezentativcima Srbije o vrat su stavili predsednik OS Srbije Zoran Gajić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, dok je pobednički pehar kapitenu Srbije Stefanu Skakiću určio prvi funkcioner odbojkaške federacije Srbije Zoran Gajić.

Najbolji libero prvenstva, naš Stefan Negić primio je priznanje iz ruku dr Mine Cvetanović, pomoćnice gradonačelnika Leskovca. Najbolji srednji bloker je Nikolaj Zaharijev, a najbolji primač takođe član reprezentacije Bugarske Asparuh Asparuhov.

MVP 17.og Balkanskog prvenstva koje je u Leskovcu održano od utorka 8.og do subote 12.avgusta je reprezentativac Srbije Aleksa Batak.

Predstavnici osam selekcija,učesnica prvenstva Balkana za kadete (U19) čestitali su OS Srbije na odličlnoj organizaciji prvenstva i javno se zahvalili domaćinia za sav uloženi trud.

Ostale Vesti

Budite u toku!