You are here: Home Ostali sportovi Odbojka FOTO PRIČA Kadeti Srbije osvojili zlato na Balkanijadi u Leskovcu

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

nedelja, 13 avgust 2017 13:24

FOTO PRIČA Kadeti Srbije osvojili zlato na Balkanijadi u Leskovcu

Sjajnom pobedom, protiv velikog rivala Bugarske (3:1), Srbija je osvojila zlatnu medalju na Balkanijadi za kadete.

Ako se zna da je istog rivala ekipa trenera Boška Mačužića savalada u eliminacijama (3:0) onda se pobedi "orilića" ne može -ama baš ništa prigovoriti.Zlatne medalje ponosno sijaju od prošle subote na prsima Stefana Skakića, Ivana Markovića,Stefana Negića, Stanislava Paunovića, Davide Kovača, Vuka Ivankovića, Lazara Bajandića, Nikole Meljanca, Andreja Rudića, Alkse Bataka, Marka Lečića i Luke Tadića.

Njima se raduju i stručni štab na čelu sa trenerom Boškom Mačužićem i njegovim pomoćnikomm. Preponosni su u uzavreloj atmosferi,pred oko hiljadu prijatelja odbojke iz Leskovca i okolnih gradova, bili i funkcioneri Saveza, predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Miljković, pa predsednik trenerske organizacije Bogdan Sretenović, generalni sekretar OSB Igor Miljković, čelnici lokalne samouprave dr Goran Cvetanović gradonačelnik Leskovca, Mina Cvetanović pomoćnica gradonačelnika i Goran Vukadinović gradski većnik za sport. Velika radost i na licima predsednika MOS Leskovac Miodraga Rajkovića i njegovih saradnika, a posebno među mladim odbojkašima-volonterima iz Leskovačkog kraja kojih je bilo više desetina.

Selekcija Srbije je na 17. prvenstvu Balkana za kadete (U 19) osvojila zlatnu medalju sa pet pobeda u istom broju mečeva i pritom izgubila, u finalu, samo jedan set. Ostale zemlje učesnice, izostala je samo Moldavija zbog saobraćajne nezgode na putu prema Srbiji, ostvarile su sledeći plasman:2. Bugarska, 3. Turska, 4. Grčka, 5. Crna Gora, 6. Rumunija, 7.Albanija i 8. BJR Makedonija.

- Prezadovoljan sam atmosferom u dvorani i preponosan na igru i rezultate naših kadeta. Poslednjeg dana prvenstva video sam završne utakmice i posebno me je oduševio kvalitet koji su nedvosmisleno najavili kadeti Srbije i Bugarske. Pokazali su kako odbojka na Balkanu ima svoju perspektivu, a na nama u Savezu je da iz ove generacije pripremimo i buduće članove A reprezentacije. Dobio sam uveravanja kako je prvenstvo proteklo u najboljem redu, primao čestitke sa svih strana, pa je prilika da i ja čestitam svima ojnima koji su se postarali da se o Balkanijadi govori samo lepim rečima. Sa decentralizacijom aktivnosti, nastavićemo i dalje jer se na primeru Leskovca dobija potvrda opravdanosti organizacije međunarodnih mečeva i turnira i gradovima izvan Beograda. Neću reći novo, ali se mora ponoviti. najveći broj vrhunskih odbojkaša i reprezentativaca ponikao je upravo u različitim krajevima Srbije - kazao je za Sportsku stranu Juga predsednik OSS Zoran Gajić.

Leskovac i okolina živeli su i dočekali trenutak, da sa "orlićima" proslave veliku pobedu u finalu i osvajanje zlatne medalje. Toj mladoj populaciji, kojoj ni tropske temperature u pet dana trajanja prvenstva nisu smetale, valja čestitati na velikom prisustvu, bodrenju Srbije i korektnom ponašanju u dvorani. U sportsku istoriju, pored osvajača pehara za tri najbolje selekcije (Srbija,Bugarska,Turska) i ponosnih dobitnika zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja će i nagrađeni pojedinci, koji su se individualnim učinkom posebno istakli.

Trofej za fer-plej dobio je reprezentativac Turske Bulbul Bedorhan, a priznanje mu je uručio naš reprezentativac Aleksandar Brđović, najbolji libero je Stefan Negić kome je priznanje uručila pomoćnica gradonačelnika leskovca Mina Cvetanović, najbolji srednji bloker je Nikolaj Zaharijev, a najbolji primač Asparuh Asparuhov obojica iz ekipe Bugarske, kome je priznanje uručio Miodrag Rajković, predsednik MOS Leskovac.

Najbolji tehničar-dizač je Aleksa Batak kome je priznanje uručio Igor Miljković generalni sekretar OS Beograd, najbolji korektor je takođe iz selekcije prvaka, Stanislav Paunović kome je priznanje uručio Vladimir Vasović, selektor juniorske reprezentacije Srbije. Najvrednije priznanje, MVP prvenstva zasluženo je pripalo Aleksi Bataku, kome je priznanje uručio Bogdan Sretenović, predsednik Trenerske organizacije Srbije.

- Presrećan sam zbog osvojenog zlata, ponosan na saigrače što smo tako ubedljivo pokazali da smo najbolji na Balkanu. Nismo mnogo o tome govorili, ali smo imali silnu želju da posle propuštenih prilika na prerthodna dva prvenstva, pokažemo koliko vredimo i obradujemo sve koji nas prate i koji veruju u nas. Izuzetno smo bili motivisani, pa je to povremeno znalo da nas uvede u nepotrebne greške, ali smo se brzo znali da vratimo u pravi kolosek i da eto rivalima prepustimo za pet dana samo jedan set. Postepeno smo gradili igru, iz meča u meč delovali kao uvežbana i moćna družina, a kada je trebalo da u finalu samo potvrdimo kako smo najbolji, i to smo uradili ubedljivo, uprkos činjenici da su nam Bugari u drugom setu pripretili - kapiten Stefan Skakić žurio je da sa navijačima i saigračima podeli ogromnu sreću zbog osvojenog zlata.

Dok je udovoljavao svim navijačima, posebno devojkama, da ga dodirnu, zagrle i čestitaju, a posebno da se fotografiše sa njima, jedan od najpouzdanijih u sastavu trenera Mačužića i igrač sa možda najvećom minutažom na šampionatu, Davide Kovač je našao vremena i za sportske izveštače.

-Nisam zadovoljan, ja sam presrećan ! Radili smo savesno, pripreme su bile odlične i čvrsto rešili da prekinemo post i povratimo zlatnu medalju i autoritet vodeće odbojkaške nacije na Balkanu u ovom uzrastu. Atmosfera je bila pozitivna, izuzetno povoljna, svi smo bili maksimalno motivisani i rešeni da nadoknadimo ono što smo na prerhodnim prvenstvima propustili. Drago mi je da je poslednji poen, iz mog servisa,izazvao takvo oduševljenje među navijačima u dvorani, ali vas molim da prenesete kako je osvojeno zlato zasluga svih članova reprezentacije i našeg stručnog štaba- Davide Kovač ne skreće više pažnju sportske javnosti nesvakidašnjim imenom, već uverljivo pokazuje kako na njemu i ovoj generaciji, rukovodstvo OS Srbije ima pravo da gradi optimističku budućnost.

Related items

Ostale Vesti

Budite u toku!