You are here: Home Ostali sportovi Plivanje FOTO PRIČA: Plivački klub Dubočica pobednik "Dubočica Kupa 2016"

Sportska strana juga

TOP DANI od 23.do 29. oktobra u ORION Marketima

TOP DANI u svim ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

TOP DANI u ORION Marketima

Top dani u ORION Marketima od 23. do 29. oktobra.

NAJSLAĐA AKCIJA U ORION MARKETIMA

Najslađa akcija u svim ORON Marketima.

Rezultati i Tabele

sreda, 25 maj 2016 20:31

FOTO PRIČA: Plivački klub Dubočica pobednik "Dubočica Kupa 2016"

Plivački klub Dubočica iz Leskovca ekipni je pobednik drugog Dubočica Kupa 2016 koji je proteklog vikenda organizovan u Leskovcu.


Ove godine učestvovalo je 26 klubova iz Srbije, Bugarske i Makedonije sa 343 plivača i plivačica, koji su se nadmetali u 10 disciplina.

Kao i prošle godine, i ove je ekipni pobednik bio klub domaćin, PK Dubočica sa osvojenih 59 medalja, dok je drugoplasirani klub bio PK Slavia iz Sofije sa osvojenih 25 medalja, dok je treće mesto pripalo drugom leskovačkom klubu PK Leskovac sa osvojenom 31 medaljom.

Prigodnim nagradama i peharom nagradjeni su i najbolji takmičar i takmičarka. Najbolji takmičar je bio Lazar Lekić iz PK Crnica iz Paraćina, dok je kod takmičarki najbolja bila Ćirić Jana plivačica Svetog Nikole iz Niša.

Miting je pred prepunim plivalištem otvorio dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca koji je rekao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava sport i Plivački klub Leskovac.

- Zahvaljujemo upravi SRC Dubočica, odeljenju Društvenih delatnisti, kompaniji Zdravlje Actavis i mnogobrojnim prijateljima kluba koji nam nesebično pomažu u skladu sa svojim mogućnostima. Takodje se zahvaljujemo i svim medijskim kućama koje prate naše uspehe i o tome izveštavaju na svojim portalima - poručuju iz uprave Plivačkog kluba Dubočica.

Ostale Vesti

 • Kadeti Plivačkog kluba Dubočica najbolji u Srbiji
  Kadeti Plivačkog kluba Dubočica najbolji u Srbiji Od 27. do 30. jula na bazenima niškog Čaira održano je letnje prvenstvo Srbije za pionire i kadeteu organizaciji Plivačkog saveza Srbije.
 • Tri medalje za plivače Leskovca na Prvenstvu Srbije za pionire
  Tri medalje za plivače Leskovca na Prvenstvu Srbije za pionire Na Državnom prvenstvu za pionire, održanom u Nišu, Plivački klub "Leskovac" osvojio je ukupno 3 medalje.
 • OSVOJILI 59 MEDALJA Plivači Dubočice najbolji u Centranoj Srbiji
  OSVOJILI 59 MEDALJA Plivači Dubočice najbolji u Centranoj Srbiji U subotu, 15. jula na kruševačkom bazenu održano je poslednje kolo lige centralne Srbije za 2017. godinu.
 • Plivači Leskovca osvojili 11 medalja u Kruševcu
  Plivači Leskovca osvojili 11 medalja u Kruševcu Plivački "Leskovca" osvojili su ukupno 11 medalja u drugom kolu prvenstva Centralne Srbije koje je održano u Kruševcu. Plivački klub "Leskovac" nastupio je na II kolu PSCS u Kruševcu, sa 6 plivača koji su osvojili ukupno 11 medalja. Osvajači medalja su: 1. Petković Iva (2006.) - zlatna medalja na 50m prsno, - zlatna medalja na 200m prsno 2. Petković Luka (2002.) - bronzana medalja na 50m delfin, - bronzana medalja na 100m kraul 3. Joić Veljko (2002.) - bronzana medalja na 50m prsno, 4. Dimitrijević Viktor (2005), - srebrna medalja na 100m kraul, - zlatna medalja na 100m delfin,  - zlatna medalja na 200m mesovito 5. Milenković Miloš (2005.) - bronzana medalja na 200m mesovito, 6. Milenković Marko (2003.) - zlatna medalja na 100m leđno Takođe, Milenković Marko (rođen 2003. godine) zauzeo je treće mesto u apsolutnoj kategoriji na 100m leđnim stilom, dok je Petković Iva (2006.) nagrađena PEHAROM za najuspešniju takmičarku u kategoriji pionira. - Ovim putem želimo da čestitamo svojim plivačima koji iz takmičenja u takmičenje plivaju sve bolje rezultate. Naime, za osvajanje pehara na PSCS računali su se bodovi sa I i II zimskog i I i II letnjeg kola PSCS, i u ovom periodu (od 21.01.…
 • Plivači Dubočice osvojili 38 medalja u Kragujevcu
  Plivači Dubočice osvojili 38 medalja u Kragujevcu Proteklog vikenda u Kragujevcu je održano prvo kolo lige Centralne Srbije, koja obuhvata region od Beograda ka jugu.

Budite u toku!