You are here: Home Ostali sportovi Plivanje Leskovčanin Petar Stanisavljević dvostruki vicešampion Srbije u plivanju

Sportska strana juga

Nedelja niskih cena u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Super dani od 26. do 30. juna u ORION Marketima

Super dani u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Rezultati i Tabele

utorak, 19 jul 2016 19:01

Leskovčanin Petar Stanisavljević dvostruki vicešampion Srbije u plivanju

Leskovčanin Petar Stanisavljević, član Plivačkog kluba Dubočica, osvojio je dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije u plivanju za seniore i juniore.


Na bazenima sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu je od 15. do 17. jula održano prvenstvo Srbije u plivanju za juniore i seniore.

U konkurenciji 350 plivača iz 42 kluba iz svih gradova Srbije, mladi plivač leskovačke Dubočice, Petar Stanisavljević (rodjen 2001. godine) uspeo je da se dva puta okiti srebrom i postane dvostruki vicešampion Srbije u juniorskoj kategoriji.

U disciplini 50 metara prsno, zlato mu je promaklo za 39 stotih, za koliko je bio brži Dragićević Stefan ( 2000 ) plivač PK Vojvodina iz Novog Sada, dok mu je u disciplini 100 metara prsno zlato promaklo za 40 stotih za koliko je bio brži Babić Dušan ( 2000 ) plivač beogradskog Vračara. U disciplini 200 metara prsno, Petar je takodje bio odlično plasiran zauzevši 4 mesto.

Plivači Dubočice nastavljaju sa pripremama za prvenstvo Srbije u kadetskoj i pionirskoj kategoriji koje će se održati od 29. do 31. 07 ove godine, takodje u Beogradu i nadaju se još kojoj državnoj medalji.

Ostale Vesti

Budite u toku!