You are here: Home Ostali sportovi Plivanje Sedam medalja za plivače Dubočica na prvenstvu Srbije za kadete i pionire

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

utorak, 02 avgust 2016 20:14

Sedam medalja za plivače Dubočica na prvenstvu Srbije za kadete i pionire

Članovi Plivačkog Dubočica nastavili su niz odličnih rezultata ove godine i na Prvenstvu Srbije u konkurenciji kadeta i pionira.


Na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović u Beogradu, organizovano je prvenstvo Srbije u plivanju za takmičare u kategoriji kadeta i pionira.

Put Beograda krenulo je 6 kadeta i 5 pionira plivačkog kluba Dubočica, koji su u konkurenciji 36 klubova i oko 460 plivača iz cele Srbije uspeli da osvoje ukupno 7 medalja i plasiraju se u ukupnom plasmanu na odlično 7. mesto, što je u odnosu na daleko brojnije ekipe iz Beograda i Vojvodine zaista izuzetan uspeh.

U kategoriji kadeta, Nikola Milenović je osvojo srebro na 200 m ledjno i bronzu na 800 m slobodnim stilom, muško- ženska štafeta u sastavu ( Milenović Nikola, Pešić Bratislav, Stanisavljević Nina, Pejatović Maša ) osvojila je brozu, dok je štafeta devojčica ( Stanisavljević Nina, Pejatović Maša, Stošoć Teodora, Pešić Milica ) uspela da osvoji srebro.

U kategoriji pionira, Uroš Stefanović je uspeo da na 100 m prsnim stilom osvoji srebro, dok je Tasić Ivona u istoj disciplini osvojila bronzu. Štafeta dečaka u sastavu ( Stanković Djordje, Nikolić Luka, Stefanović Uroš, Pavlović Darko ) uspela da osvoji srebro.

Sa dva srebra koja je Petar Stanisavljević osvojio pre dva vikenda na prvenstvu Srbije za juniore, krajnji skor sa letnjeg prvenstva Srbije za plivače Dubočice je ukupno 9 medalja, što je za 5 više nego na zimskom prvenstvu Srbije.

Podsećanja radi, plivači Dubočice su sa Školske olimpijade doneli u Leskovac još 4 medalje, 1 zlato, 2 srebra i 1 bronzu.

Sledeće veliko takmičenje za koje se spremaju plivači Dubočice je Serbia Grand Prix, koje će se održati novembra u Zrenjninu.

- Veliku zahvalnost za naše uspehe pored trenera našeg kluba, Veličković Dušana, Stojilković Milana i Kocić Miroslava, moramo da iskažemo i gradu Leskovcu, Odeljanju društvenih delatnosti, upravi SRC Dubočica, koji nam pomažu da postignemo što bolje rezultate. Naravno i medijskim kućama koje to prate i izveštavaju o našim uspesima - saopšteno je Plivačkog kluba Dubočica.

Ostale Vesti

 • Plivači Dubočice osvojili 17 medalja na mitingu u Zrenjaninu
  Plivači Dubočice osvojili 17 medalja na mitingu u Zrenjaninu Članovi Plivačkog kluba Dubočica osvojili su proteklog vikenda 17 medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu "Serbia Grad Prix" koji je održan u Zrenjaninu.
 • Kadeti Plivačkog kluba Dubočica najbolji u Srbiji
  Kadeti Plivačkog kluba Dubočica najbolji u Srbiji Od 27. do 30. jula na bazenima niškog Čaira održano je letnje prvenstvo Srbije za pionire i kadeteu organizaciji Plivačkog saveza Srbije.
 • Tri medalje za plivače Leskovca na Prvenstvu Srbije za pionire
  Tri medalje za plivače Leskovca na Prvenstvu Srbije za pionire Na Državnom prvenstvu za pionire, održanom u Nišu, Plivački klub "Leskovac" osvojio je ukupno 3 medalje.
 • OSVOJILI 59 MEDALJA Plivači Dubočice najbolji u Centranoj Srbiji
  OSVOJILI 59 MEDALJA Plivači Dubočice najbolji u Centranoj Srbiji U subotu, 15. jula na kruševačkom bazenu održano je poslednje kolo lige centralne Srbije za 2017. godinu.
 • Plivači Leskovca osvojili 11 medalja u Kruševcu
  Plivači Leskovca osvojili 11 medalja u Kruševcu Plivački "Leskovca" osvojili su ukupno 11 medalja u drugom kolu prvenstva Centralne Srbije koje je održano u Kruševcu. Plivački klub "Leskovac" nastupio je na II kolu PSCS u Kruševcu, sa 6 plivača koji su osvojili ukupno 11 medalja. Osvajači medalja su: 1. Petković Iva (2006.) - zlatna medalja na 50m prsno, - zlatna medalja na 200m prsno 2. Petković Luka (2002.) - bronzana medalja na 50m delfin, - bronzana medalja na 100m kraul 3. Joić Veljko (2002.) - bronzana medalja na 50m prsno, 4. Dimitrijević Viktor (2005), - srebrna medalja na 100m kraul, - zlatna medalja na 100m delfin,  - zlatna medalja na 200m mesovito 5. Milenković Miloš (2005.) - bronzana medalja na 200m mesovito, 6. Milenković Marko (2003.) - zlatna medalja na 100m leđno Takođe, Milenković Marko (rođen 2003. godine) zauzeo je treće mesto u apsolutnoj kategoriji na 100m leđnim stilom, dok je Petković Iva (2006.) nagrađena PEHAROM za najuspešniju takmičarku u kategoriji pionira. - Ovim putem želimo da čestitamo svojim plivačima koji iz takmičenja u takmičenje plivaju sve bolje rezultate. Naime, za osvajanje pehara na PSCS računali su se bodovi sa I i II zimskog i I i II letnjeg kola PSCS, i u ovom periodu (od 21.01.…

Budite u toku!