You are here: Home Ostali sportovi Plivanje Leskovac dobio reprezentativca u plivanju

Sportska strana juga

Nedelja niskih cena u ORION Marketima

Nedelja niskih cena u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Super dani od 26. do 30. juna u ORION Marketima

Super dani u svim ORION Marketima od 26. do 30. juna.

Rezultati i Tabele

sreda, 29 mart 2017 09:50

Leskovac dobio reprezentativca u plivanju

Plivački klub Dubočica i grad Leskovac dobio je jednog plivača koji je pozvan u reprezentaciju Srbije.

Nikola Milenović, junior plivačkog kluba Dubočica, imao je tu čast da brani boje nacionalne selekcije, svog kluba i grada Leskovca proteklog vikenda u Banja Luci, rame uz rame sa našim plivačkim asovima, Veljom Stjepanovićem, Čabom Siladjijem, Ivanom Lendjerom i ostalim članovima reprezentacije Srbije, gde se održao četvoromeč izmedju selekcija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nikola je učestvovao u trci na 1500 m slobodno, gde se plasirao kao četvrti u svom godištu a bio je sedmi u kategoriji sa starijim godištem.

- Možemo, bez lažne skromnosti reći da nismo bili iznenadjeni kada smo dobili poziv nacionalnog selektora Dejana Pejinovića da naš plivač Nikola Milenović brani boje Srbije u juniorskoj kategoriji, jer smo puno truda i vremena uložili da bi postigli ovakve rezultate, počev od samih plivača, trenera, kao i roditelja. - saopšteno je iz Plivačkog kluba Dubočica.

Nakon upravo završenog zimskog prvenstva Srbije, bilans plivačkog kluba Dubočica je sledeći:

1. 13 medalja u kadetkoj kategoriji,

2. 5 medalja u junorskoj kategoriji i

3. 1 medalja u kategoriji pionira

- Takodje sa ponosom možemo reći da očekujemo poziv nacionalnog selektora za učešće 4 - 5 plivača našeg kluba na nacionalnom kampu za kadete i juniore koji će se održati od 12. - 15. aprila ove godine, što znači još potencijalnih reprezentativaca. Plivački klub Dubočica sa trenerom Dušanom Veličkovićem na čelu stručnog tima, ruši sve barijere i pomera granice plivačkog sporta u Leskovcu. Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji nam pomažu da zajedno pišemo istoriju leskovačkog plivanja, a to su grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom, uprava sportskog centra, odsek za sport društvenih delatnosti,  mediji, kao i svi prijatelji kluba. - poručuju iz Plivačkog kluba Dubočica.

Ostale Vesti

Budite u toku!