You are here: Home Ostali sportovi Školski sport GK Niš bio dobar domaćin 2. kola Kupa Srbije za gimnastičare i 2. kola Pionirske lige Srbije

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 22. do 28. januara

Top dani u svim ORION Marketima od ponedeljka 22. do nedelje 28. januara.

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

Rezultati i Tabele

subota, 25 oktobar 2014 23:01

GK Niš bio dobar domaćin 2. kola Kupa Srbije za gimnastičare i 2. kola Pionirske lige Srbije

Gimnastički klub Niš bio je odličan domaćin i organizator drugog kola Kupa Srbije u konkurenciji pionira.

 

Posle odlične organizacije nastupa darovitih gimnastičarki u SC Šivara (sedam dana ranije), GK Niš je poslednjeg vikenda u oktobru bio dobar domaćin i Drugog kola Kupa Srbije u muškoj sportskoj gimnastici. Kako Kostolčani nisu imali kompletnu ekipu, to su se za zvanje ovogoodišnjeg pobednika Kupa nadmetali seniori domaćina,GK Niš i ljutog rivala iz Novoga sada, ekipe Sokolskog društva Vojvodina. Nišlije su gotovo ponovile rezultat iz prvog kola u Kostolcu (samo dva poena manje), Novosađani su imali čak 64 poena manje nego u prvom kolu, tako da je sa ukupno 454,800 bodova GK Niš osvojio titulu pobednika, dok su gimnastičari SD Vojvodina osvojili ukupno 381,100 poena.

U pojedinačnoj konkurenciji seniora najbolji je i u SC Šivara bio Nišlija Miloš Paunović, koji je osvojio prvo mesto sa ukupno 153.700 bodova, drugi je bio njegov klupski drug Petar Veličković(151.300) koji je još uvek u juniorskom uzrastu, treći Gavrilo Ilić(141,00), slede 4.Aleksandar Miljković(135,00) takođe iz GK Niš, 5.Stefan Ilić( 129.600) iz SD Vojvodina, 6.Luka Obradović(125.200)takođe iz Novog sada, 7.Nišlija Dušan Đorđević(113.800) i tako dalje.Ukupno su se za bodove prestiža borila 14 gimnastičara iz SD Vojvodina(7 vežbača),GK Niš (5 gimnastičara) i dvojica iz SO Partizan u Kostolcu.

U drugom delu višesatnog, ali zanimljivog programa, za medalje, pehare i pisana priznanja borili su se dečaci uzrast do 8 godina (I selekcija), do 10 godina (II selekcija), do 12 godina (III selekcija) i uzrasta do 14 godina (IV selekcija) iz sledećih klubova: GK Niš, GK DIF i GK Pobednik (oba iz Beograda), GD Subotica, GK Soko 2011 (Pirot), SO Partizan (Kostolac), DGK Napredak (Kruševac). Plasman u selekciji I: GD Partizan (Subotica) sa ukupno  675 bodova, 2. SO Partizan (Kostolac) koji je u dva kola Pionirske gimnastičke lige Srbije za svoj uzrast osvojio 669.700, i 3.GK "DIF" (Beograd) sa 644.800 bodova. Na pobedničko postolje popeli su se: 1.Mihajlo Strajnić (GD Partizan,Subotica), 2. Jovan Todorović (SO Partizan,Kostolac),i 3. Filip Burgić (Dečji gimnastički klub Napredak, Kruševac). Ukupno se u ovoj uzrasnoj selekciji nadmetalo 30 gimnastičara.

Najbolji u II selekciji bili su gimnastičari iz Kostolca: 1. SO Partizan (678,900), 2. GD Partizan iz Subotice (65.800) i 3.GK SOKO 2011 iz Pirota (611,100). Četvrti je bio GK Niš, peti SD Vojvodina i šesti GK Pobednik (Beograd). Poredak najboljih pionira u selekciji II, u višeboju; 1. Uroš Petrović (SO Partizan, Kostolac), 2. Bogdan Mihajlović, iz istog kluba i 3. Dušan Budimir (GD Partizan, Subotica). U ovoj selekciji, bodove su osvojila 22 učesnika Pionirske lige Srbije. U drugoj selekciji "B" najviše bodova osvojio je GK Niš, a kod pojedinaca Ulija Stanković iz ovog kluba, ispred Filipa Katane (Subotica) i Ignjata Bičanina iz Beograda.

U IV selekciji SD Vojvodina iz Novog sada(624.500) nije imala pravog konkurenta, dok je kod pojedinaca najbolje ocene sudija zaslužio Vlada Raković (SD Vojvodina), drugi je njegov klupski drug Stefan Veselinović, treći Srećko Stojadinović iz Kostolca, četvrti Stefan Pavlović iz Novog sada, a peti Ilija Stankić (DGK Napredak,Kruševac). Ni u III selekciji pionira, GD Partizan (Subotica) sa 608,800 bodova nije imao konkurenta, dok su kod pojedinaca najviše pružili Aleksandar Subić (Subotica), 2. Siniša Jurković (Vojvodina) deli sa Oliverom Nikolovskim (Subotica) i 4. Kristijan Gombaš (Subotica).

 

Ostale Vesti

Budite u toku!