You are here: Home Ostali sportovi Školski sport Svetosavski festival "Mini rukomet 2015" u Nišu

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

nedelja, 25 januar 2015 14:33

Svetosavski festival "Mini rukomet 2015" u Nišu

Na Svestosavskom festovalu u mini rukometu organizovanom u Nišu najuspešniji su bili učenici Osnovne škole Vožd Karadjordje.

Studentima FSFV je višenedeljni rad sa osnovcima bila praktična provera onoga što su iz mini rukometa naučili od svojih profesora, onoga što su uspeli da prenesu na decu trećeg i četvrtog razreda u niškim osnovnim školama. Za roditelje dece i drugare iz školskih klupa, lepa prilika da na parketu, u zvaničnoj utakmici, vide sportski potencijal, za prisutne trenere i stručnjake da prepoznaju budućnost rukometa u niškom kraju. Za mlade sudije iz Zajednice sudija GRS Niš prilika da steknu novo iskustvo u vođenju utakmica. I svi su položili, svi su uspešno prošli proveru, svi dobili posebne diplome kao potvrdu da jesu zakoračili u svet sporta, za sada rukometni sport. Već sutra - videćemo.

Osvajači trećeg mesta,"četvrtaci" i "trećaci" iz OŠ Dositej Obradović

U konkurenciji 20 ekipa, iz istog broja odeljenja trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u Nišu, u konkurenciji oko 600 dece, pred više od 500 gledalaca (uglavnom roditelja, učitelja, rukometnih poslenika) najviše su pokazali i najviše priznanja osvojili učenici IV-1 i III-2 razreda OŠ Vožd Karađorđe, koji su odigrali zanimljivu finalnu utakmicu (4:2), kao i učenici IV-2 i III-2 razreda OŠ Dositej Obradović koji su se borili za pehar namenjen trećeplasiranoj ekipi (11:6). Naravno "četvrtaci" nisu samo stariji, već i jači, pa su obe utakmice završene u njihovu korist, ali se ni poraženi nemaju čega stideti.

Pobednički sastav odeljenja IV-1 OŠ Vožd Karađorđe

- Jedna sjajno oranizovana i vođena manifestacija u kojoj su svi bili na proveri: studenti FSFV koji su na pravi način uputili u tajne rukometne igre ovu školsku populaciju. Hvala roditeljima i prijateljima rukometa koji su u velikoj dvorani SC Čair stvorili atmosferu koja je dodatno inspirisala oko 600 dece. Zahvalni smo i mladim sudijama i njihovoj organizaciji, Zajednici sudija GRS Niš. Sve utakmice višesatnog programa su završene u najboljem redu, bez i jednog problema, prigovora ili povrede, što nas čini posebno zadovoljnim. I na kraju: Festivalom "Mini rukomet 2015" pružili smo neponovljiv doprinos Svetosavskim svečanostima u Nišu - prof. dr Saša Marković sa katedre za rukomet FSFV je sjajno koordinirao događanja na parketu velike dvorane SC Čair.

Ekipa III-2 razreda OŠ Vožd Karađorđe osvojila je drugo mesto

Zanimljivo takmičenje u okviru obeležavanja školske slave, Sveti Sava, pratili su i brojni gosti među kojima su bili i Ivan Stanković potpredsednik RS Srbije i prof. dr Tomislav Okičić, prodekan FSFV u Nišu.

Poznati internacionalac Ljubomir Pavlović uručuje pehar ekipi OŠ Vožd Karađorđe

Detalj sa finalne utakmice:nema lopte bez velike borbe

Ostale Vesti

Budite u toku!