You are here: Home Ostali sportovi Školski sport Niške Gimnazijalke treće na Republičkom prvenstvu u gimnastici

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

nedelja, 24 maj 2015 14:31

Niške Gimnazijalke treće na Republičkom prvenstvu u gimnastici

Učenici niške Gimnazije "9. maj" osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na Republičkom prvenstvu u gimnastici održanom u Brusu.

Ekipa niške Gimnazije "9.maj" u ženskoj konkurenciji i Petar Veličković u pojedinačnoj konkurenciji opravdali su očekivanja ne samo direktora škole Nebojše Lekića i svojih profesora, već i sportskog Niša u kojem je gimnastika oduvek bila među najcenjenijim sportovima. Romina Herodek (učenica drugog razreda), Kristina Mladenović, Katarina Mladenović i Katarina Bošković (treći razred) osvojile su u jakoj konkurenciji ekipno treće mesto iza najuspešnije škole na Republičkom prvenstvu u gimnastici, održanom u Brusu, Sportske gimnazije Novi sad i drugoplasirane Sportske Gimnazije u Beogradu. Petar Veličković, učenik trećeg razreda Gimnazije "9.maj" i reprezentativac Srbije osvojio je u jakoj konkurenciji visoko drugo mesto.

- Pehar za treće mesto, morate mi verovati vredi kao i pobednički, jer su ga devojke osvojile u zaista jakoj konkurenciji. Održali smo korak sa najboljima, ostali u vrhu srednjoškolskog sporta u Srbiji, sa realnim izgledima da uskoro napadnemo i jedno od mesta ispred nas u ženskoj konkurenciji. Zahvalni smo pre svega mojim kolegama, koji su imali razumevanje za odsustvo naših gimnastičara, rukovodstvu škole takođe, a posebno GK Niš koji je omogućio ekipi da se dobro pripremi - profesor fizičkog vaspitanja Dragoljub Rajković Raja očekuje da učenici Gimnazije "9.maj" i u drugim sportovima potvrde svoj talenat i vrednost.

Ostale Vesti

Budite u toku!