You are here: Home Prva liga Komesar za takmičenje nije registrovao utakmice 28. kola Prve lige Srbije

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

petak, 15 maj 2015 19:10

Komesar za takmičenje nije registrovao utakmice 28. kola Prve lige Srbije

Kako nezvanično saznaje Sportska strana Juga, komesar za takmičenje Prve lige Srbije Branko Stojaković nije registrovao utakmice 28. kola.

Dobro obavešteni izvori bliski čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, potvrdili su večeras našam portalu da komesar za takmičenje Prve lige Srbije Branko Stojaković nije registrovao utakmice 28. kola zbog javno iznetih sumnji u regularnost najmanje polovine utakmica ovog kola.

Skandal izazvan rezultatima utakmica odigranih u sredu potresao je fudbalsku organizaciju do temelja, a za čitav slučaj zainteresovali su se i čelnici UEFA koja u takvim slučajevima suspenduje saveze i klubove na duži niz godina.

Kako saznajemo, čelnici FSS zatražili su punu istragu nadležnih organa, što je potvrdjeno i na sednici Odbora za hitna pitanja:

- "Oficir za integritet FS Srbije će dobiti nalog da određene utakmice u poslednja dva kola, a u skladu sa važećim Pravilnikom FSS koji reguliše tu materiju, stavi pod nadzor." - saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

Bura koju su izazvali komentari u sportskoj štampi i sportskim portalima, kao i žestoke reakcije čelnika Moravca ORION, doveli su do svojevrsne pobune i većeg broja članova najužeg rukovodstva FSS koji su zatražili punu istragu i drakonske kazne.

Kako saznaje Sportska strana Juga, beogradski prvoligaši su zatražili od FSS zaštitu od medijskih napada, konstatujući da kada njih neko pokrade ili namesti utakmicu - onda niko ne reaguje.

Kakav će biti epilog ovog sada već velikog fudbalskog skandala koji baca senku na čitavu fudbalsku sezonu u ligama koje vodi FSS, pokazaće naredni dani.

Da li će i ovo biti jedna od priča po sistemu "tresle se gora, rodio se miš", pokazaće već subotnje utakmice 29. kola PLS u kojima srpske kladionice već najavljuje nove neverovatne rezultate, odnosno nove nameštaljke.

Da li će subota 16. maj biti i dan kada je sahranjen srpski fudbal, znaćemo za manje od 24 sata.

Ostale Vesti

Budite u toku!