You are here: Home Prva liga Centri moći režirali kraj: Javor - Moravac ORION 3:1

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

nedelja, 24 maj 2015 20:58

Centri moći režirali kraj: Javor - Moravac ORION 3:1

U režiji neformalnih centara moći Fudbalski klub Moravac ORION je zahvaljujući seriji nameštenih utakmica praktično eliminisan iz Prve lige Srbije.

PRVA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

JAVOR MATIS - MORAVAC ORION 3:1

Strelci: 1:0 Dražić u 3., 1:1 Pliska u 32., 2:1 Gafurov u 49., 3:1 Djokić u 80. minutu - Ivanjica, stadion Javora, gledalaca: 800, sudija: Vlado Glodjović (Vrbas) 7, pomoćnici: Vladanko Panić i Vladimir Šegrt (Beograd), četvrti sudija: Jovan Šegrt (Beograd), žuti karton: Adjuru (Javor).

JAVOR MATIS: Djogatović 7, Vujović 7, Simović 6,5, Milović 7. Kolaković 6,5, Djokić 7, Adjuru 7, Živković 7 (od 60. min. Čečarić 7), Gafurov 7, Stojaković 7,5 (od 74. min. Docić -), Dražić 7,5 (od 85. min. Ratković -).

MORAVAC ORION: Mitrović 7, Radenović 6,5 (od 77. min. Milić -), M. Petrović 6,5, Ćirić 6,5, Cekić 7, Nikolić 7, Salihović 6,5 (od 65. min. Stamenković 6,5), Pliska 7, Čukić 7, V. Stefanović 6,5 (od 60. min. Stanković 6,5).

Igrač utakmice: Igor Stojaković (Javor)

U Ivanjici se igrao fudbal. Domaćin je igrao za sebe i za Slobodu. Gost je igrao za sebe, i čini se na kraju protiv svih. Ili barem protiv onih koji odlučuju o tome ko ispada, a ko ne ispada.

Domaćin na dočeku ljubazan, ali više nego jasan: i da hoćemo, ne bismo smeli da nas pustimo. Izbacili bi nas odmah sledeće sezone iz Super lige. Sve je bilo jasno kada je u pitanju Ivanjica. Igraće se fudbal. Postojala je dilema oko toga šta će se dešavati u Bačkoj Palanci, ali su na početku drugog poluvremena i te dileme razrešene. Na kraju je izveštač "Sporta" iz Bačke Palanke napisao: "Nerešeno, zadovoljni i jedni i drugi ...".

Domaćin je u slavljeničkoj atmosferi krenuo silovito. Već u trećem minutu posle greške Čukića i Salihovića na sredini terena, lopta je došla do kapitena Javora Igora Stojakovića. Usledio je precizan pas do Dražića koji je prošao pored odbrane gostiju, izašao sam pred golmana Mitrovića i preciznim udarcem doveo svoj tim u vodjstvo.

Šok gostiju Ivanjičani koriste i napadaju u talasima. U U 5. minutu udarac Gafurova zaustavio je golman Mitrović. U 7. minutu Dražić je šutirao sa desetak metara, ali je golman Moravca ORION još jednom bio na visini zadatka. Uzvratio je na drugoj strani Čukić u 9. minutu udarcem sa ivice šesnaestercam golman Djogatović je kratko odbio loptu, pokušao je i Ćirić iz teške pozicije ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

U 21. minutu prva stopostotna prilika za Moravac ORION: Čukić je proigrao Nikolića, koji je sa desetak metara, iskosa sa desne strane, neometan šutirao ali je lopta završila tik pored leve stative.

U 32. minutu novo precizno dodavanje Bojana Čukića za Almira Plisku, koji je izdržao duel sa odbranom Javora i sa 11-12 metara preciznim udarcem doneo izjednačenje.

Na poluvremenu 1:1, u Bačkoj Palanci domaćin je očekivano vodio sa 1:0. Početak drugog poluvremena doneo je potpunu promenu u samo nekoliko minuta. Najpre je stigla vest da je takoreći iz svlačionice Sloboda izjednačila na gostovanu ekipi Bačke. U 49. minutu igre u Ivanjici posle loše reakcije odbrane Moravca ORION lopta je došla do Gafurova koji ji je sa 14-15 metara preciznim udarcem doveo domaćina u vodjstvo.

Šokantne vesti kao da su okovale noge Mrštančanima. Domaćin je svim silama krenuo u napade da potvrdi pobedu. U 65. minutu Dražić posle dodavanja Stojakovića pogadja stativu. U 66. minutu Čečarić šutira glavom, ali za malo neprecizno.

U 76. minutu nova prilika za kojom će gosti dugo žaliti, ali je Nikolić bo neprecizan. U 80. minutu posle centaršuta sa leve strane Djokić je udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Kako su iz Bačke Palanke stigle potvrde da nema ni nagoveštaja da bi Bačka mogla da iskoristi čak i prednost igrača više ne terenu, postalo je jasno da je po unapred pripremljenom planu zapečaćena sudbina Moravca ORION.

U 82. minutu i treća idealna prilika za goste, Pliska se izborio za poziciju, ali je iz duela "1 na 1" golman Javora Djogatović izašao kao pobednik.

Na kraju slavlje domaćina zbog povratka u Jelen Super ligu i tuga u taboru Moravca ORION zbog po svemu nezaslužene sudbine koja je skrojena van fudbalskih terena.

Ostale Vesti

Budite u toku!