You are here: Home Prva liga Intervju: Jovan Stanković o budućnosti Moravca ORION

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

četvrtak, 04 jun 2015 19:26

Intervju: Jovan Stanković o budućnosti Moravca ORION

Voljom drugih, Moravac ORION nije uspeo da izbori opstanak u Prvoj ligi Srbije. Predsednik Jovan Stanković najavio je brz povratak medju prvoligaše.

Neverica koja je zavladala jugom Srbije posle čudnih dogadjaja koji su doveli do ispadanja Moravca ORION iz lige ostaje navijačima. Prvi čovek kluba Jovan Stanković jasno poručuje da planira da se već dogodine u Mrštanu ponovo igra prvoligaški fudbal.

- Imao sam sastanak sa igračima i saopštio im da većina njih nije ispunila očekivanja i da nisu dorasli ligi u kojoj su pokušali da igraju. Iz lige smo ispali zbog nameštanja utakmica, sudijskih kradja ali i lošim igrama i nezalaganjem. Neborbenost i neodgovornost prema igri i klubu su najviše doprineli da izgubimo ključne bodove u Kraljevu i u Mrštanu protiv BSK Borče i ispadnemo iz lige. Moravac ORION više ne računa na Ilića, Markovića, Igora Petrovića, Salihovića, Nigerijce Egboa i Emeku, Plisku i Bojana Čukića. Osim Čukića koji je u prolećnom delu postigao 10 golova niko nije ispunio očekivanja kluba. Bila je to naša loša selekcija jer se radi o igračima koji bi jedino mogli da igraju u Srpskoj ligi. Šteta što su oduzeli minutažu našim igračima, pogotovu mladim. Platili smo skupo školu pa zato iz ovoga izlazimo jači, iskusniji i pametniji. Moravac ORION ima snage, odličnu školu fudbala pa uz igrače koji ostaju imaće veliku šansu da se ekspresno vrati u PLS gde i pripada - analizira prolećnu polusezonu predsednik Moravca ORION Jovan Stanković.


LISTA POJAČANJA ZAVISI OD TOGA KO OSTAJE

Na koga računate u narednoj sezoni ?

- U klubu ostaju svi igrači koji imaju stipendijske ugovore, ali ne zato što imaju ugovore već zato što su se izjasnili da hoće da ostanu. To su naša deca koja su ponikla u našem klubu (svi sem Ćirića), svi žele da ostanu i da se bore i ponovo vrate klub u PLS. Svi su imali pravo na raskid ugovora ako žele, jer Moravac ORION ne želi nikog da zadrži i bude nezadovoljan i nesrećan jer ne može nikuda bez ugovora. Ponosan na sve te momke i zahvalan sam im što vole i što su verni klubu.


Iz omladinskog pogona stiže jedna sjajna generacija ?

- Ovim pravim i najboljima pridružiće se i većina omladinaca koji su rodjeni 1996. i nemaju više pravo nastupa, tako da je to već 18 igrača. Dogovorili smo sa igračima kojima je istekao period za koji smo se dogovorili da razmisle do 6. juna, pa ako misle i veruju u naš klub mogu da nastave saradnju. Reč je o sledećim igracima: Vladica Cekić, Miloš Petrović, Milan Mitrovic, Nikola i Vladimir Stefanović, Ivan Milić i Miloš Stanković.

Imate li u planu neka pojačanja ?

- Ako se ovi igrači odluče da ostanu u Moravac ORIONU onda nam pojačanja nisu potrebna.


PLAN PRIPREMA ZA NOVU SEZONU VEĆ POZNAT

Poznat je i kompletan plan rada do početka novog prvenstva ?

- Pripreme počinjemo 29. juna i prvi deo odnosnodve nedelje do 12. jula bićemo u Mrstanu. Zatim odlazimo 13. jula na Vlasinsko jezero gde bi trebali da provedemo tri Nedelje. 3. avgusta je planiran povratak i završna faza priprema za početak prvenstva.

ZAJEDNIČKIM RADOM ZA BOLJU FUDBALSKU BUDUĆNOST

Moravac ORION ostaje lokomotiva razvoja fudbala u Leskovcu i Jablaničkom okrugu ?

- Fudbal je u našem gradu skoro ugašen i mi kao poslednji bastion pokušavamo da ga vratimo iz mrtvila i krenemo putem stare slave koju je imao ovaj grad. Ali za sve to neophodno je učiniti mnogo više nego što mi činimo, jer nije dovoljno i ne može to da radi samo jedan klub. Mora da oživi Dubočica, da ojača Sloga, da se vrate Lemind, Veternica, Mladost i još neki klubovi, da se vrate u rangove i lige koji im pripadaju i u kojim su nekada bili. Potreban nam je još neko u Srpskoj ligi, u zoni, zatim u Kvalitetnoj kadetskoj i omladinskoj ligi. Onda ćemo dobiti i stabilnog Prvoligaša i budućeg Superligaša. Drugačije će sve biti teže - poručuje prvi čovek Moravca ORION Jovan Stanković.


NAJBOLJI UZ MORAVAC

- I kad je teško i kada se slavi uz Moravac ORION su samo pravi - poručuje Jovan Stanković najavljujući novu eru uspeha kluba iz Mrštana

Ostale Vesti

Budite u toku!