You are here: Home Srpska liga DAN ZA ISTORIJU Moravac ORION sa 18 "bonusa" protiv Sloge

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

nedelja, 04 jun 2017 22:31

DAN ZA ISTORIJU Moravac ORION sa 18 "bonusa" protiv Sloge

Omladinci Moravca ORION dobili su danas pehar namenjen prvaku Omladinske lige FS RIS, a većina njih je na utakmici sa Slogom debitovala za prvi tim u srpskoligaškoj prvenstvenoj utakmici.

 

Svečarska atmosfera u Sportskom centru ORION. Posle osvajanja pehara namenjenog pobedniku Kupa Jablaničkog okruga, još jedan pehar je ove nedelje stigao u vitrine vodećeg fudbalskog kolektiva u ovom delu Srbije. Direktora liga mlađih kategorija FS RIS Zoran Janjić uručio je danas pehar prvaka kapitenu omladinaca Moravca ORION Milanu Đeniću.

I sve to u još jednom danu za istoriju. Rukovodstvo i stručni štab Moravca ORION odlučili su da nagrade omladince delom i kadete svog tima nastupom za prvi tim u zvaničnoj prvenstvenoj utakmici. Duel sa Slogom iz Despotovca lišen svakog rezultatskog značaja za plasman oba rivala, bio je idealna prilika da većina ovih mladih momaka upiše debi za prvim u Srpskoj ligi Istok.

Simbolično kapiten Moravca ORION na ovoj utakmici bo je kapiten omladinaca, a sa 18 takozvanih bonus igrača Moravac ORION je potvrdio da nastavlja politiku ulaganja u mlade igrače koji u Mrštanu imaju odličnu priliku za afirmaciju.

Na drugoj strani gosti iz Despotovca su na jug Srbije doputovali rešeni da do kraja odigraju časno, sportski i pošteno. Iako su protiv sebe imali kombinovani omladinsko - kadetski sastav Moravca ORION, fudbaleri Sloge su na terenu pokazali da nisu zaslužili sudbinu koja ih je čudnim spletom okolnosti zadesila da ispadnu iz lige posle višegodišnjeg stabilnog nastupa u ovom rangu takmičenja.

Duel Moravca ORION i Sloge doneo je dopadljiv fudbal, mladi fudbaleri domaćina očigledno pod tremom, ali dovoljno dobri da potvrde da srpskoligaš iz Mrtana ima garantovanu svetlu budućnost.

MORAVAC ORION - SLOGA (DESPOTOVAC) 0:1 (0:0)

SC Orion, gledalaca: 100, sudija: Stefan Ćirić (Pirot) 7, strelac: Đorđević u 86. minutu za Slogu, žuti kartoni: Živanović (Sloga).

MORAVAC ORION: Jovanović 7, Miloš Đenić 7, Milutinović 7, Milan Đenić 7,5, Mladenović 7, Miljković 7 (Trajković -), Cakić 7, Mitić 7,5 (Mladenović -), Milošević 7, Marković 7 (Cekić 7), Nikolić 7,5.

SLOGA: Milanović 7,5, Stanojević 7, Petrović 7, Radojević 7, U. Stanojević 7, Živanović 7, Đorđević 7,5, Bogdanović 7, Todorvić 7, Stojković 7,5, Jovanović 7.

Igrač utakmice: Dušan Đorđević (Sloga)

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Ostale Vesti

Budite u toku!