You are here: Home Srpska liga ULAGANJE U BUDUĆNOST Saradnja Moravca ORION i leskovačke Morave

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

subota, 12 avgust 2017 20:20

ULAGANJE U BUDUĆNOST Saradnja Moravca ORION i leskovačke Morave

Vodeći fudbalski klub u Leskovcu i Jablaničkom okrugu Moravac ORION ubuduće će tesno sarađivati sa leskovačkom Moravom.

 

Klub koji je godinama unazad neprokosnoven u ovom delu Srbije okreće se saradnji sa Moravom, klubom duge tradicije koji trenutno nastupa u Međuopštinskoj ligi FSJO.

- Saradnja sa Moravom predstavlja nastavak realizacije naših planova koji znače ulaganje u budućnost. Znaju se ciljevi našeg kluba. Pre svega je cilj da obezbedimo da uz omladince sledeće sezone i kadeti izbore povratak u kvalitetnu ligu. Uz to nastavićemo da ulažemo u rad sa mladim igračima kako bi dodatno unapredili rad naše škole fudbala - kaže Jovan Stanković, predsednik Moravca ORION.

U okviru saradnje dva kluba predviđeno je da na stadionu Morave treniraju mlađe selekcije Moravca ORION od cicibana do kadeta. Time će biti olakašan dolazak dece svih uzrasta na treninge u najuspešnijem fudbalskom kolektivu u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

- Želimo da stvorimo odlične uslove za rad za svu decu, tako da je dogovoreno i ulaganje u infrastrukturu, pre svega vezano za teren Morave. Želimo da stvaramo igrače koji će igrati u Kadetskoj i Omladinskoj ligi Srbije i naravno u prvom timu za koji verujemo da mu je mesto u Prvoj ligi Srbije. U saradnji sa ljudima iz Morave želimo da ovaj klub što je pre moguće igra u rangu ispod Moravca ORION. Ako mi igramo u Srpskoj ligi, da Morava igra u Zoni. Naš cilj je Prva liga Srbije a to znači i da kroz ovu saradnju Morava kao neka vrsta naše filijale stigne do Srpske lige Istok, da bude tim u kome će se kaliti mladi fudbaleri za veliku scenu - poručuje Jovan Stanković.

Sa decom će od starta raditi treneri Dejan Stojanović - Peten i Miodrag Mitić, a iz uprave srpskoligaša najavljuju dodatna pojačanja u trenerskom kadru.

- Razmišljamo i radimo na duge staze i zato ova saradnja sa Moravom nije iznenađenje. Verujem da zajedničkim snagama možemo da ostvarimo ciljeve dva kluba a ono što je najvažnije je da obezbedimo svoj decu mogućnost da treniraju u najboljem klubu i sa najboljim trenerima - optimista je predsednik Moravca ORION Jovan Stanković.

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Ostale Vesti

Budite u toku!