You are here: Home Super liga Prijateljska utakmica u Leskovcu: Radnički Niš - Dinamo Vranje 1:1

Sportska strana juga

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima

Top dani u ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Nedelja Nelta u svim ORION i SUPER ORION Marketima

Nedelja NELT-a u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Top dani od 19. do 25. februara

Top dani u svim ORION i SUPER ORION Marketima od 19. do 25. februara.

Rezultati i Tabele

sreda, 20 jul 2016 20:32

Prijateljska utakmica u Leskovcu: Radnički Niš - Dinamo Vranje 1:1

"Rezervisti" niškog superligaša odmerili su u Leskovcu, pred malim brojem gledalaca, snage sa prvoligašem iz Vranja.

Prijateljskoloa utakmica u Leskovcu

RADNIČKI (Niš) - DINAMO (Vranje) 1:1 (1:1)

Gradski stadionu Leskovcu, gledalaca: 200, sudija: Milan Mitić (Leskovac), strelci: Cvetković u 10.om minutu za Dinamo, a Petković u 44.om za Radnički.

RADNIČKI (Niš): Perić, L. Anđelković, U. Mitrović, Milanović, Stevanović, Kartal, Živković, Petković, L. Mitrović, Listeš i Martadenko, a igrali su i M. Stojiljković, M. Mitrović, Ivanov, S. Stojiljković, Bogdanović, Jovanović, Branković i N. Mitrović.

DINAMO (Vranje): Grujičić, Anđelković, N. Mitić, Stošić, Zucović, Okomojin, Popović, Kostić, Cvetković, Đorđević i Stavrić, a igrali su i Mladenović, P. Mitić, Veličković, V. Stojiljković, Arsić, Mišković, Karapanđžić, N. Arsić, Jović, Parezanović i Petrović.

Dobra fudbalska predstava na Gradsom stadionu u Leskovcu uz žaljenje što je tako mali broj gledalaca pratio nadmetanje kombinovanog sastava supeligaša iz Niša i sjajno motivisanog prvoligaša iz Vranja. Posebno dobro igrali su akteri ovog prijateljskog susreta u prvom poluvremenu, kada se poletniji i konkretniji sastav Vranjanaca nametnuo izbirljivom leskovačkom gledalištu. Vranjanci su odlično otvorili utakmicu i već u prvih 15 minuta igre mogli lako da dođu do uverljivijeg vođstva. Na prvi pogodak čekalo se samo desetak minuta kada je Cvetković neodbranjivo pogodio mrežu nemoćnog Perića.

Najlepši period na utakmici, svakako je finiš prvog poluremena,kada su se u poslednjih sedam minuta pred odlazak na odmor, šanse pred oba gola smenjivale filmskom brzinom. U 43.em minutu Perić je krajnjim naporom sprečio Cvetkovića da postigne drugi gol za Dinamo, a minut kasnije stigla je kazna na drugoj strani. Grujičić je odbranio prvi udarac napadača iz Niša, ali je drugi put morao da kapitulira, a izjednačujući, a ispostavilo se i gol odluke postigao je Petković udarcem iz neposredne blizine. Živković je u 45.om minutu bio u opasnom naletu, ali je za Radnički isposlovao samo korner. Na drugoj strani, odlični strelac Dinama Stavrić opasno je pripretio golu Radničkog, ali se odbrana Nišlija krajnjim naporom uspešno odbranila.

I u prvih pet minuta nastavka Dinamo je bio opasniji, ali je u 47.om minutu golman Nišlija sigurno odbranio, a u 50.minutu Zucović umalo glavom nije prosledio loptu u mrežu. Ulazak velikog broja rezervista učinio je da kvalitet igre padne na niži nivo, pa je u beležnicu izveštača ušlo i poslednje uzbuđenje u 63.em minutu kada je Radnički uz malo sreće mogao do potpunog rezultatskog preokreta. U mnoštvu dobrih aktera, koji su zadovoljili svoje trenere, ali i gledaocie na tribinama,posebne simpatije Leskovčana izazvao je Nigerijac u redovima Dinama Okomajin Segun koji je aplauzom ispraćen u svlačionicu.

- Dobra provera raspoloživog igračkog potencijala, mada ćemo o pojedinačnom učinku fudbalera tek razgovarati. Smatram da smo na pravi način iskoristili ovu prijateljsku utakmicu da proverimo momke kojima je nedostajala minutaža i cenim kako su pruženu šansu pojedinci valjano iskoristili- trener u stručnom štabu Radničkog,Dragan Ilić bio je danas zadužen za vođenje ekipe na Gradskom stadionu u Leskovcu.

- Radnički je superligaš i klub za respekt, u bilo kojem sastavu da nastupi. Drago mi je da se svima na stadionu dopalo izdanje Dinama sa kojim smo se danas predstavii Leskovčanima. Naravno da možemo bolje, da uigravanje tek predstoji, ali se slažem sa vama da su neke akcije mojih napadača zaslužile aplauze i izazvale zadovoljstvo prisutnih na stadionu. U potrazi za punom formom, nastavljamo sa radom i kontrolnim utakmicama koje će dati odgovor na pitanje, koliko stvarno možemo u novoj prvoligaškoj sezoni - "alfa i omega" Vranjanaca, danas u ulozi trenera Dragan Antić Recko nije krio zadovoljstvo učinkom fudbalera u žutoj opremi.

Po završpetku utakmice na Gradskom stadionu u Leskovcu, Nišlije su bile gosti na večeri kod jednog od svojih sponzora, Dragana Pavlovića, vlasnika Motela u Predejanu.

Ostale Vesti

Budite u toku!