Igor Jović, iz rodnog Orašja, preko fudbala do rukovodioca SRC Vlasina

Životni put Igora Jovića jedan je od najboljih primera kako bavljenje sportom i veze sa sportom dovode do jedne sjajne sjajne sportske, ali ne samo sportske karijere.

Iz rodnog Orašja gde je rođen 22. jula 1984. godine, posle sjajne fudbalske karijere, uspeha u trenerskom pozivu stigao je i do funkcije direktora u Sportskom centru Vlasina u Vlasotincu.

Bio je i ostao vezan za svoje Vlasotince i svoje Orašje. U bogatoj fudbalskoj karijeri stigao je i do provoligaških terena, i to gotovo isključivo u dresu klubova sa područja južne Srbije.

Pored Vlasine sa uspehom je igrao u Dubočici, Radničkom iz Niša i Radničkom iz Pirota. Pored toga sa uspehom je u godinama uspeha nosio dres Moravca Orion i Radana iz Lebana. Neka vrsta izuzetka od pravila bio je nastup za Mladi Radnik iz Požarevca.

-Ponosan sam na svoju karijeru. Možda je moglo i bolje, možba je moglo i više, ali sam zadovoljan što sam najviše pružio svom matičnom klubu Vlasini i mom Vlasotincu. Rad sa mlađim selekcijama došao je kao prirodni nastavak rada u fudbalu, a dužnost direktora u Sportskom centru Vlasina je prilika da i na drugi način doprinesem vlasotinačkom sportu, a pre svega da svi zajedno stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom novih generacija devojčica i dečaka – kaže Igor Jović, jedan od najbokjih fudbalera u istoriji Vlasine, aktuelni direktor Sportskog centra Vlasina.

Jović je u nekoliko navrata biran za najboljeg sportistu Vlasotinca, a ostao je upamćen kao veliki borac na tarenu i van njega i kao pravi uzor mladima da sport jeste pravi izbor na životnom putu.

Sa ponosom je deo ekipe Orašja koje se sa uspehom takmiči u okviru Seoskih sportskih igara koje organizuju Sportski savez Srbije i Sportski savez opštine Vlasotince.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Srpska liga Istok, 5. kolo – Odigrana i odložena utakmica u Meševu, Dubočica hvata priključak za vrh tabele

Danas je odigrana poslednja utakmica 5. kola Srpske lige Istok izmeđz Meševa i Dubočice. Ovaj duel je bio odložen zbog jakog nevremena koje je pred početak utakmice zahvatilo Kruševac i okolinu. Srpska liga Istok – 5. kolo Sreda: Meševo – GFK Dubočica 1:3 Ranije odigrano: Car Konstantin – OFK Topličanin 0:2Vlasina – Radnički (PIrot) 0:2OFK […]

Mladi Leskovčanin Marko Đorđević debitovao za Timok u PLS u pobedi protiv Rada i odmah ušao u Tim kola

Debi iz snova mladog leskovačkog fudbalera Marka Đorđevića u Prvoj ligi Srbije. Ovaj dvadesetogodišnjak je u zimskom prelaznom roku prešao iz Dinama u Timok iz Zaječara, iako je postojalo i interesovanje dva superligaša. Presudila je želja za igrom, pravom prilikom za igru na velikoj sceni ali i rad i usavršavanje. Marko je debitovao za Timok […]