ULAGANJE U MLADE: Godinu dana od završetka EU IPPA projekta bugarskog Botevgrada i KK Actavis Akademija

Godinu dana prošlo je od završetka projekta koji je finansiran iz EU IPPA fonda a čiji su nosioci bili bugarski grad Botevgrad i Košarkaški klub Actavis Akademija iz Leskovca.

Treći partner u projektu bila je jedna bugarska nevladina organizacija, a značajnu podršku pružio je Grad Leskovac koji se uključio u realizaciju ovog ambicioznog programa.

Projekat pod nazivom „Investiramo u sportski karijerni razvoj mladih motivaciona snaga inteligentnog rasta (razvoja) i kohezije između dva grada Botevgrada i Leskovca“ imao je za cilj stvaranje boljih uslova za trening i napredovanje mladih košarkaša u Leskovcu.

-U realizaciji ovog projekta značajnu ulogu imao je i Sportsko rekreativni centar Dubočica Leskovac koja je nesebično pružila punu pomoć i podršku KK Aktavis Akademiji. Veliku pomoć i podršku imali smo i od grada Leskovca i gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića. Ovim projektom stvoreni su adekvatni uslovi za bavljenje košarkom najpre za najmlađe sportiste u gradu Leskovcu, misli se na devijčice i dečake osnovnih i srenjih škola, zatim za sve košarkaške klubove, sve sportske organizacije i sportske saveze, jer ovom opremom afirmišemo košakaški sport u gradu Leskovcu i celom regionu jugoistočne Srbije. Napravljen je jedna košarkaški Trenažni Centar sa savremenom opremom za sve ljubitelje košarke. Oprema koja je stigla u SRC Dubočica je od velikog značaja za razvoj mnogih košarkaša. Za samo godinu dana koliko se radilo u novoj i savremenoj opremi, postignuti su odlični rezultati. U ovom Trenažnom centru, svakog dana košarku trenira oko 250 devojčica i dečaka. Na taj nacin naša omladina se bavi sportom a deca se pravilno razvijaju i usmeravaju ka zdravim stilovima života – saopštavaju iz Actavic Akademije.

Oprema koja je u okviru projekta stigla u Leskovac, u okviru koje su i nove konstrukcije koševa po najvišim FIBA standardima i montažne tribine, nalazi se u SRC Dubočica, a prema uslovma projekta tu mora i da ostane određeni period i da služi nameni koja je navedena u projektu, a to su svaodnevni treninzi mladih košarkašica i košarkaša.

U toku realizacije ovog projekta uspostavljena je saradnja između Grada Leksovca i opštine Botevgrad koja je rezultirala još jednim projektom, ovoga puta u oblasti kulture, čiji će nosilac u Srbiji biti Narodni muzej u Leskovcu.

Povezano

Aktavis Akademija ponovo izborila plasman u Juniorsku ligu Srbije

Mladi košarkaši Aktavis Akademije ponovo će ove sezone igrati u Juniorskoj ligi Srbije, takmičenju koje okuplja najbolje mlade igrače u Srbiji uključujući i vodeće klubove poput Crvene Zvezde, Partizana i Mege. U finalu kvalifikacionog turnira odigranog u Leskovcu košarkaši Aktavis Akademije su pobedili Pantere iz Vranja rezultatom 59:39. U polufinalu leskovački košarkaši su savladali juniorke […]