ULAGANJE U MLADE: Godinu dana od završetka EU IPPA projekta bugarskog Botevgrada i KK Actavis Akademija

Godinu dana prošlo je od završetka projekta koji je finansiran iz EU IPPA fonda a čiji su nosioci bili bugarski grad Botevgrad i Košarkaški klub Actavis Akademija iz Leskovca.

Treći partner u projektu bila je jedna bugarska nevladina organizacija, a značajnu podršku pružio je Grad Leskovac koji se uključio u realizaciju ovog ambicioznog programa.

Projekat pod nazivom „Investiramo u sportski karijerni razvoj mladih motivaciona snaga inteligentnog rasta (razvoja) i kohezije između dva grada Botevgrada i Leskovca“ imao je za cilj stvaranje boljih uslova za trening i napredovanje mladih košarkaša u Leskovcu.

-U realizaciji ovog projekta značajnu ulogu imao je i Sportsko rekreativni centar Dubočica Leskovac koja je nesebično pružila punu pomoć i podršku KK Aktavis Akademiji. Veliku pomoć i podršku imali smo i od grada Leskovca i gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića. Ovim projektom stvoreni su adekvatni uslovi za bavljenje košarkom najpre za najmlađe sportiste u gradu Leskovcu, misli se na devijčice i dečake osnovnih i srenjih škola, zatim za sve košarkaške klubove, sve sportske organizacije i sportske saveze, jer ovom opremom afirmišemo košakaški sport u gradu Leskovcu i celom regionu jugoistočne Srbije. Napravljen je jedna košarkaški Trenažni Centar sa savremenom opremom za sve ljubitelje košarke. Oprema koja je stigla u SRC Dubočica je od velikog značaja za razvoj mnogih košarkaša. Za samo godinu dana koliko se radilo u novoj i savremenoj opremi, postignuti su odlični rezultati. U ovom Trenažnom centru, svakog dana košarku trenira oko 250 devojčica i dečaka. Na taj nacin naša omladina se bavi sportom a deca se pravilno razvijaju i usmeravaju ka zdravim stilovima života – saopštavaju iz Actavic Akademije.

Oprema koja je u okviru projekta stigla u Leskovac, u okviru koje su i nove konstrukcije koševa po najvišim FIBA standardima i montažne tribine, nalazi se u SRC Dubočica, a prema uslovma projekta tu mora i da ostane određeni period i da služi nameni koja je navedena u projektu, a to su svaodnevni treninzi mladih košarkašica i košarkaša.

U toku realizacije ovog projekta uspostavljena je saradnja između Grada Leksovca i opštine Botevgrad koja je rezultirala još jednim projektom, ovoga puta u oblasti kulture, čiji će nosilac u Srbiji biti Narodni muzej u Leskovcu.

Povezano

Leskovčani protutnjali kroz Beograd: Košarkaši Zdravlja sigurnim korakom ka Košarkaškoj ligi Srbije

Košarkaši Zdravlja zabeležili su pobedu u 1. kolu Plej Ofa Druge lige Srbije. U prvom od 8 duela sa 4 najbolje ekipe iz beogradsko – vojvođanskog dela drugoligaškog karavana Leskovčanima je bila dovoljna odlična igra u poslednjoj četvrtini za ubedljivu pobedu rezultatom 77:92 (22:27, 26:27, 19:17, 10:21). Beograđani su dobro otvorili meč i u ranoj […]

Košarkaški klub „Marinos“ – čudo iz Niša i ponos Vojske Srbije

U Nišu je 25. septembra 2017. godine osnovan klub čiji su članovi postali oficiri, podoficiri i vojnici Kopnene vojske u Garnizonu Niš. Klub je na predlog komandanta KOV Vojske Srbije, general potpukovnika Milosava Simovića dobio ime KK Marinos po imenu grčkog mornaričkog oficira Marinosa Ricudisa, koji je 1999. godine odbio da gađa ciljeve u Srbiji. […]