Gradski stadion i GFK Dubočica spremni za prvu utakmicu u Prvoj ligi Srbije u Leskovcu

Gradski stadion je spreman za prvu utakmicu u Prvoj ligi Srbije, a komisija FSS imala je samo reči hvale za napore koji su u Leskovcu uloženi kako bi stadion ispunio standarde za ovaj rang takmičenja.

Ono što je do sada urađeno, kao i završne radove na postavljanju VIP i novinarske lože obišao je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. Prvog čoveka Leskovca na stadonu su dočekali čelnici kluba, stručni štab i fudbaleri, a u znak zahvalnosti za sve što je uradio za klub gradonačelniku je uručen dres sa brojem 10.

Gradonačalenik Cvetanović podsetio je na velike uspehe leskovačkog sporta u proteklih godina, na plasman rukometaša u Super ligu, na uspehe fudbalera Jedinstva iz Grdelice, odbojkaša, malog fudbala …

-Na nama je bilo da posle dugo vremena fudbalerima omogućimo da imaju adekvatne uslove za fudbal. Drago mi je da vidim da je vraćen semafor, da je trava oživela i siguran sam da će teren za nekoliko nedelja biti u punom sjaju. Od svlačionica, pa preko VIP i lože za novinare, mnogo je toga urađeno. Radi se projekat za novi stadion, rešili smo mnoge imovinsko – pravne probleme sa vlasnicima i korisnicima zemljišta iza istočne tribine. Taj najobimniji i najteži deo posla smo obavili. Svetski problem korona nas je usporila, sada čekamo formiranje Vlade Srbije da vidimo u kom pravcu će to da ide. Da bi se utakmice igrale u Leskovcu morali smo da dovedemo sve u najbolje stanje u poslednjih nekolio decenija. Naši igrači su imali prvo gostovanje u Novom Sadu, ali su se dobro pokazali i to je ohrabrenje da vide da imaju kvalitet. Na žalost zbog Korone neće biti publike na tribinama, ali nadam se da će i to biti rešeno u narednom periodu. Nama je bitnod a ove sezone zadržimo status, a do kraja ovog mandata imamo nove visoke ciljeve – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Predsednik GFK Dubočica Dejan Savić zahvalio je gradonačelniku na velikoj podršc i svemu što je urado za klub koji je sada prvoligaš.

-Ovo je istorisjki uspeh za Srbiju, iako je ostvareno administrativnim putem. Interes je Srbije da se Leskovac i Dubočica vrate na fudbalsku mapu Srbije. Naš cilj je opstanak u ligi, verujem da imamo igrače i kvalitet za ostvarenje tog cilja. Planovi su da do sezone 2023/2024. Dubočica uđe u Super ligu – naglasio je Dejan Savić.

Kapiten Dubočice Dušan Savić predao je gradonačelniku dres sa brojem 10.

-Hteo bih da se zahvalim rukovodstvu kluba jer je urađen veliki posao, ne samo što se tiče igrača, već i za sve što je urađeno oko stadiona. Najveću podršku imamo od grada i gradonačelnika Gorana Cvetanovića bez koga ovaj poosao ne bi bio urađen. Po 50 ljudi o djutra do mraka rade ovde na terenu i sve je spremno – istakao je Dušan Savić, kapiten Dubočice.

Povezano

Zona Jug – rezultati 4. kola

Ovog vikenda na programu su bile utakmice 4. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zona Jug – rezultati 4. kola: Svetlost – Nebeski Anđeli. 3:0Radan – Jablanica. 3:0Mineralac – Gračanica. 6:0Gracko – Mladost 1959. 3:0SU Dinamo Jug – Jedinstvo (GS). 1:1Sloga (Leskovac) – Jastrebac (Blace) 8:1OFK Topličanin – Jedinstvo (Bošnjace) 0:1SFK Morava – […]

Pregled 18. kola Prve lige Srbije i tabela

U nedelju i ponedeljak na programu su bile utakmice 18. kola Prve lige Srbije. Rezultati 18. kola Prve lige Srbije i strelci: GRAFIČAR – RADNIČKI NB 4:2 (1:2)Strelci: Marko Ćurić 6′, Mboup Babacar 55′, 67′, Strahinja Stojanović 80′ – Aleksandar Simčević 12′, Ilija Matejević 37′ INĐIJA TOYO TIRES – MLADOST GAT 2:0 (1:0)Strelci: Stefan Gajilović […]