SKANDAL U LEBANU: FK Jedinstvo (Bošnjace) nije otputovalo na utakmicu zbog odnosa opštinskih čelnika prema klubu

Fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca nisu otputovali na utakmicu 6. kola Zone Jug koju su danas trebali da igraju protiv ekipe Žitorađa.

Ovakav epilog najavljen je prekjuče na Facebook stranici Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Bošnjaca.

Kako nezvanično saznajemo, problemi koji su počeli administrativnim izbacivanjem Jedinstva iz Srpske lige Istok, nastavljeni su odnosom lokalne samouprave prema ovom klubu duge tradicije što se vidi i iz objave na Facebook stranici kluba. Iako u Jedinstvu niko za sada ne želi da govori o ovom problemu, saznajemo da je problem nastao zbog nepoštovanja odluke nadležnih organa Opštine Lebane o finansiranju programa sportskih klubova i organizacija na teritoriji ove opštine.

Umesto očekivane stabilizacije i pokušaja da se klub ekspresno vrati u Srpsku ligu Istok, usledili su problemi koji su kulminirali posle lokalnih izbora kada je praktično i prestalo finansiranje Jedinstva od strane lokalne samouprave. Podsetimo, Odlukom o finansiranju programa u oblasti sporta koju na osnovu zakona o sportu donose lokalne samouprave, Jedinstvu iz Bošnjaca je odobreno finansiranje programa u iznosu od 8.000.000 dinara, isto kao i Radanu. U trenutku donošenja odluke oba kluba su se takmičila u istom rangu, u Srpskoj ligi Istok. Na osnovu potpisanih ugovora sa klubovima, Opština Lebane je u obavezi da sredstva po ovoj odluci uplaćuje u skladu sa ugovorenom dinamikom.

Da li je u pitanju politička odluka zato što takozvano „donje polje“ nije većinski podržalo sadašnju lokalnu vlast, ili previd i nesporazum znaće se tokom sledeće nedelje. Očekuje se sastanak čelnika FK Jedinstvo sa predstavnicima lokalne samouprave kako bi problem koji je nastao bio rešen i kako bi bila sprečena još veća bruka ne samo za Jedinstvo već i za čitavu opštinu Lebane.

Povezano

Međuopštinska liga, rezultati 8. kola

Odigrane su utakmica 8. kola u Međuopštnskoj ligi Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Rezultati 8. kola MFL: Veliko Trnjane – Mladost (Donja Lokošnica) 3:0Badince – Radnik Sušica 3:1Mladost (Batulovce) – Radnički (Pertate) 2:1Lemind 1953 – Navalin 8:3Turekovac – Todorovce 0:5 Na tabeli vodi Veliko Trjane sa 20 osvojjednih bodova, ispred Badinca i Mladosti (B) sa po […]

Srpska liga Istok – rezultati vanrednog 3. kola (sreda)

Danas je odigrano svih 10 utakmica 3. kola Srpske lige Istok. Rezultati 3. kola: Timok 1919 – Kablovi 2:1Car Konstantin – Vlasina 0:0Budućnost (Popovac) – Rembas 2:0SFK Morava (V. Han) – Moravac Orion 0:3SFS Borac – Radan 2:1Radnički (Svilajnac) – Timočanin 2:0OFK Sinđelić – Mladost (Medoševac) 1:2Dunav – Jedinstvo (Paraćin) 1:2Pčinja – Trstenik PPT 4:2OFK […]