SLAVLJE U LESKOVCU: Golom kapitena Savića Dubočica pobedila Trajal

Fudbaleri Dubočice prekinuli su neprijatatnu seriju od čak 7 utakmica bez pobede i prvim trijumfom najavili bolje dane leskovačkog prvoligaša.

Prva liga Srbije – 8. kolo

GFK DUBOČICA – TRAJAL 1:0

Strelac: 1:0 Savić u 68. minutu – Gradski stadion, sudija: Marko Ivković (Lajkovac) 6, žuti kartoni: M. Mladenović, Z. Stanković, Ilić, Jovanović, S. Radić (Dubočica), Sredojević (Trajal).

GFK DUBOČICA: M. Mladenović 7,5, Z. Stanković 6,5, Ivanov 6,5, M. Stanković 6 (Karapandžić 7), Savić 7, Ilić 6 (Milić 7), Jovanović 6, D. Mladenović 7 (Onimisi), S. Radić 6, Marković 6,5, P. Radć 6 (Nikolić -).

TRAJAL: Todovorić 7, Mijić 6,5, Gašić 7, Sredojević 6,5, Stepanović 7, Golubović 6, Gogić 6,5, Punoševac 6,5, Petrović 6 (Jovanović -), Pavlović 6,5 (Matejević -), Jof 6 (Kilibarda -).

Igrač utakmice: Miodrag Mladenović (Dubočica)

Vratilo se Leskovčanima za propušteno u nekim od prethodnih utakmica, konačno je i sreća bila saveznik fudbalera Dubočice koji su na kraju proslavili prvi ovosezonski trijumf.

Kruševljani su u Leskovac došli da se nadigravaju, na kraju u zbiru stvorili i više povoljnih prilika za gol, ali je na golu Dubočice i ovoga puta bio sjajni Miodrag Mladenović koji je u nekoliko navrata spasio svoju mrežu.

U 13. minutu prvo uzbuđenje na Gradskom stadionu u Leskovcu, ali je pogodak gostiju poništen zbog ofsajd pozicije. U 24. minutu agilni Stepanović je prošao po levoj strani, uputio loptu u srce šesnaesterca domaćih, ali je Jof loše reagova i propustio priliku za gol.

Dva minuta kasnije prva idealna prilika za Kruševljane: centrirao je Punoševac, a Pavlović propustio prvu priliku da postane junak Kruševčjana i sa 10-ak metara neometan glavom poslao loptu iznad prečke.

U 44. minutu na drugoj strani uzvratio je Predrag Radić, ali je sa 8-9 metara šutirao pored gola.

U finišu prvog poluvremena počela je kiša, koja je tokom odmora prerasla u pravi pljusak. Srećom za fudbal, vreme se u nastavku primirilo, pa je meč ipak završen bez kiše ali po teškom i klizavom terenu.

Na početku drugog dela Dušan Mladenović je okušao šut sa 22-23 metra, ali je mladi reprezentativni čuvar mreže Trajala Aleksa Todorović potvrdio svoj talenat.

U 55. minutu novi pokušaj gostiju, ali je Golubović neometan sa ivice šesnaesterca šutirao pored stative.

U 60. minutu duži prekid: posle jedne od grešaka nesigurnog sudije Ivkovića, došlo je do koškanja na sredini terena, utrčale su kompletne klupe oba tima, ali za sudiju nije bilo razloga da posegne za kartonima.

Sledi period bolje igre Dubočice koji je početo dobrom prilikom za kapitena Savića u 65. minutu.

U 68. minutu prava opsada gola Trajala, najpre je mladi Todorović šut Radića sa 8-9 metara skrenuo u korner u situaciji „jedan na jedan“. Posle kornera Marković je glavom sa 10-ak metara prebacio golmana, ali je loptu sa gol linije izbacio Gašić. Odbijena lopta došla je Predraga Radića koji je sa 25 metara topovski šutirao, lopta je nezgodno odskočila po klizavom terenu, došla do Jovana Jovanovića koji je sa 7-8 metara nesebično uposlio kapitena Dušana Savića koji je sa „peterca“ smestio loptu u tada već nebranjenu mrežu.

Povukli su se tada domaći na svoju polovinu, a Kruševljani su pokušali da stignu do izjednačenja. Imali su za to i dve idealne prilike: najpre je u 72. minutu Pavlović bio sam ispred golmana Mladenovića, ali je čuvar mreže domaćih iz duela jedan na jeda izašao kao pobednik.

U 83. minutu ponovo isti duel, ponovo je Pavlović bio oči su oči sa Miodragom Mladenović, ali je čuvar mreže Dubočice još jednom potvrdio da je u vrhunskoj formi.

Uskoro i foto priča sa Gradskog stadiona u Leskovcu.

Povezano

Jablanička okružna liga – rezultati 18. kola i tabela

Utakmicama 18. kola počeo je prolećni deo prvenstva u Jablaničkoj okružnoj ligi. Jablanička okružna liga – rezultati 18. kola: Budućnost (Orašje) – OFK Morava 2:0Vučje – Zloćudovo 1:1Lemind 1953 – Donja Lomnica 0:1Moravac (Pečenjevce) – Gradac 3:0Železničar – Polet 1:1Mladost (Batulovce) – Sloga (Lipovica) 0:3Bobište – Progres 2:0Jedinstvo (Grdelica) – BSK 2:0Milanovo – Čekmin 1:1 […]

Rukometaši Dubočice pregazili Rudar

Rukometaši Dubočice ubedljivo su večeras u Leskovcu pobedili Rudar iz Kostolca u utakmici 5. kola Arkus lige. Arkus liga – 5. kolo RK DUBOČICA 54- RK RUDAR (Kostolac) 32:18 (15:9) Dvorana SC Dubočica, gledalaca: 500, sudije: Luka Petrović i Jovan Cvetković (Niš), sedmerci, Dubočica 54 -9(6), Rudar 7(5). RK DUBOČICA 54: Cvetković 1,Milićević 7, Radulović […]